1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали и што знаете да готвите?

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од maja8, 11 јануари 2010.

1. baki-dk

baki-dk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    postojat dva tipa luge sto gotvat kolku da ima so da se jade, i one sto gotvat so strast.
    jas spagam vo vtorite :P
    inaku sakam da probam seeeee...... i normalno pravam se i sesto eksperimentiram i nikogas neznam kakov e krajniot rezultat pred da e zavrseno :)))
    normalno nekogas ima fiasko vo smisla nekoj zacin ne ti se sviga ili ne ti odgovara i poveke toj recept ne se pravi:)
    obozavam marokanska, indiska i skandinavska kujna
    vo glavno so aromaticni zacini, i malce ljutko
    [mod-kirilica:1yhdd1mc][/mod-kirilica:1yhdd1mc]

2. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    120
    Тестенини,прженици
    манџи НЕ

3. loni

loni Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    7
    Ич не ме бива за готвење, од дома ми викаат никој нема да те земе тебе ништо незнаеш да правиш :D ама искрено не се ни замарам има време да научам, а ако не научам има се да се купи така да....:D

4. S-i-m-o-n-a

S-i-m-o-n-a Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    135
    Ништооооо............ :lol: :lol: А и несакам да научам хихихихихихих

5. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Не дека се фалам ама знам многу јадења да подготвам :) . Конечно се научив да правам и месени тестенини, а посебно коматот многу ми го фалат дома :lol:

6. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Ехх кога ќе се навратам наназад....Мајка ми бидејќи Wonder woman генерално верувајте, беше по малку скептичар кога станува збор јас и готвење иако на 4 годинки за Бадник го замесив моето прво лепче,а потоа на тема месење станав експерт. Беше скептичар оти секогаш кога она готвеше мислеше оти јас не ја гледам и од кај ќе наушам ако не гледам, а јас всушност се си снимав. И кога живеев сама се двоумеше, ама кога почнав да живеам со либето, не ја пропушти можноста да го праша што и како готвам. Хехе
    А либето гурман,а мене малку страв ме фати како ќе најадам мажиште од два метри?! Среќа се погодивме исто да јадеме. Обожава традиционални македонски јадења за кои су експерт заедно со итаијанска кујна. Ама и двајцата сакаме тајландско и индиско јадење, а јас абер немав што и како. Па право во супер маркет, се потсетив што имаше во јадењата кои ги јадевме, а тајните состојки на куварката во еден ресторан и појдов и ја прашав. Па меша страв мене не страв зготвив што зготвив. И беше супер. Не е важно дали сте професионален готваш или не, битно ако готвите од шо сакате, или за некој што го сакате ќе си дојде природно.

7. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    Знам да готвам.. Сега не баш се, но знам повеќето работи да ги правам сама... And I am feeling good :D ќе ми треба понатака во животот :)

8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    Па скоро се имам готвено как опомлада, нотмално во присутство на мајка ми. И сега се снаоѓам низ кујна, можам да си зготвам се што ми се јаде, ама специјалност ми е благото, експерт сум за благо. Имав една комшивка, слаткарка, викаше дека ќе си ме земе да си работам со неа :D

9. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Знам се освен манџи.

10. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Знам да готвам па речиси буквално се и не да се фалам ама до сега немам утнато ниту едно еинствено јадење ниту пак некој колач, и не само тоа, готвам многу вкусно ммммм прсти да излижеш :P
    Кој не ми верува слободно нека си закаже кај мене ручек има да се запрепасти од сите мои вкусни јадења ;)

11. Shopaholic

Shopaholic Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    43
    Гурманче сум си а и обожавам да готвам... Сакам да експериментирам :) .Од "класичните јадења" Спанаќ знам да спремам а омилени ми се грчката, мексиканската и италијанската кујна и добро се снаоѓам 8)

12. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.015
    Допаѓања:
    42.577
    Па маката ме натера да науЧам хехехе
    Пред некој ден ориз си направив го мислев повеке денови и ете не е нешто комплицирано ...
    Знам и други јадења да зготвам
    :^)

13. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Знам да зготвам повеќе работи ,ама најчесто ескивирам ,бидејќи не ми се допаѓа да висам над шпорет со часови :lol:
    Еве ја мојата листа
    -ПУКАНКИ
    -јајца пржени и варени
    -грав ,грашок ,боранија
    -мусака
    -тестенини
    -ориз
    -пица
    -кифли
    -некои лесни тортичиња
    -сладолед
    -пудинг
    -СКАРААА!

14. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    За готвење јас сум најголемата тапа :worried:hock:

Многу мразам да го правам тоа,ама мразам со сета душа.
    Сакам онака да си седнам и да си јадам ама друг да го приготвил :D (всушност и кој не го сака тоа)

Не знам што домаќинка ќе биде од мене |(

Но сакала,ме сакала самите услови ме наложуваат да научам :|

15. invisiable

invisiable Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    8
    Специјалитет ми е мусака ммм..а и едно од моите омилени јадења е..но знам и да испржам пипер,похован кашкавал,сварам шпагети итн...така да кога мајками нема време за готвење ручек,јас готвам ..и за чудо сите сме живи сеуште :D

16. Queen-Nefertiti

Queen-Nefertiti Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    46
    Одлично се снаоѓам во кујната,знам да ги подготвам нашите традиционални македонски јадења како што се мусака,полнети пиперки,манџи,итн потоа исто така добро се снаоѓам во месењето знам да направам погача,пирошки,кифлички,месото за подготвување ми е најлесно и знам да го приготвувам на повеќе начини,знам уште многу други работи како што се на пример основните работи супа грав тестенини и ред други да не набројувам ке речите оваа многу се фали :lol: Послабо се снаоѓам во приготвување на десерти но со тек на време се надевам и тоа ќе го усовршам :)

17. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    Скоро се што е благо знам да правам...Специјалитет: торти и палачинки :) Е сега за овие другиве посебна приказна :tmi: Знам да месам леб и кифли, нормално најсложениот рецепт - јајцата!!, тестенини, руска салата и некои обични салатки, француски тост (такозвани кришки :) ), помфрит, риба, ориз, пире, сендвичи и пица секако :D Манџи и такви работи не јадам - не правам :D

18. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Освен да си испржам/сварам компири и јајца друго ништо не знам. Не сум јас за во кујна. Не, не :D
    Можам и да си испечам компири со некое месо, али во секој случај завршуваат изгорени. Последниот пат кога правев вакво нешто заспав :$ отиде цела таванка во корпа потоа :D

19. cuciTo

cuciTo Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    13
    па да речеме сега се учам ;)
    не сакам кога правам нешто некој да ми се матка, па затоа чекам кога ќе бидам сама
    па имам гледано скоро се како се прави, ама подобро ми е кога јас ќе го направам тоа

и да се пофалам секогаш кога правам нешто на сите им се допаѓа па на 1 јадење го снемува :P

морам да се спремам оти планирам во друг град да одам на факултет во стан 8)

20. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    многуу сакам да готвам ама не знам да правам многу работи. Знам да правам касато торта, домашен сладолед, да пржам/варам компири и јајца, крокети знам да правам, знам да варам шпагети и макарони, знам да правам бајадера, пица, кифлички. :) :)