Епа знам да правам поедноставни јадења..да испржам јајца и компир да варам јајца,да правам тостови и сендвичи и секако на лето секогаш правам домашни сладоледи...
да направам мусака ориз со копанчиња пире со виршли копмир и јајца да испржам некоја летна храна аа знам и спанаќ да сварам макарони и шпагети со некој добар сос знам да направам палачинки тортица со хопла бомбици со кокос тоа е
Знам нешто да готвам, за гладна не остнувам сигурно Јајца и компири (на сите начини), шпагети и макарони со 2-3 соса, да испржам колбавчиња сладолед и повеќе блага знам да направам мммм. Сега едно благо да имаше
знам да готвам јајца.компири,макарони,шпагети,колбавчина сипржени,грав да направам ,сладолет да направам знам и толку ај уште сум мала ќе се научам со годините
Не ме бива бе за готвење и не ме бива.А толку сакам да научам,и да правам јадења. Прееска на пример,ке пржев печурки,кромидот не да сум го изгорела никаков беше.Ке правев и супа од печурки абе вуста не се клаваше.Вечерва ке греев млеко на шпорет,цело по шпорет ми замина абе баксуз сум
Воопшто не знам да готвам. Недај боже да останам сама дома, е неможам едно јадење да си направам. Едни јајца едвај знам да спржам. Мама секогаш ме кара заради тоа, ама тоа е.
Знам јајца да спржам и да сварам, компири да спржам, виршли да спржам, тост да направам, брза пица во рерна, макарони да сварам, скара печам (ова со надзор на татко ми ). Ииих, па многу сум знаела бе .
Па прилично знам и добро готвам. Шпагети со се и на секаков начин, манџа со компири, спанаќ, грашок, мусака, кифли, супа, јајца пржени и варени...и секаков друг рецепт од тетратката на баба.
Можда ме бидува за во кујна само што јас никако да се решам да влезам. Со мајка ми често се расправам околу оваа тема. А да... што знам да готвам... Знам компири да пржам, виршли, јајца, тост, пица знам да направам ама со готово тесто. А од манџите знам сарма да виткам (посна)
Мнооогу работи знам да зготвам јајца на три начини, кајгана, на око, да сварам. да си направам пица, тост... да сварам или спржам виршли да си направам помфрит (купуваме веќе исечени компири, и директно в тава) знам да направам една торта со хопла и бисквити (тешка филозофија е ) знам да отворам паштета, мајонез, кечап, да пресечам сирење, кашкавал, салама, да пресечам домат на кругови и да си направам сендвич that's it
лесни и брзи јадења знам ама манџи и такви ствари не а и не ги ни јадам, знам да си испржам нешто ама и тоа во последно време слабо, знам да си направам пица ( само мама ако ми го замеси тестото ) знам да си сварам шпагети да запечам макарони со сирење павлака и јајца, знам салата да си направам и толкууу доста е сеа за сеа
Исто,исто. Сериозно-тапа сум за во кујна. Ама најголемата тапа што постои на светот. Готвењето за мене е научна фантастика. Спојлер Незнам што домаќинка ќе ме биде.
ухуууу па знаам колку гладна да не останам знам да направам јајца пржени и на око во микробранова да си испржам помритче специјалист сум во ова да си направам тост , пица xD хахах еднаш требаше да сварам компири и мајка ми ми кажуваше по телефон ко да е тешка филозофија али тоа е коа незнаеш лупени ли не лупени ли во солена вода ли ии тоа е шо да праам ама како и да е ако ме остават сама дома знам да си направам јадење за гладна да останам тоа сигурно нема да се случе (само во случај ако забравам да јадам) па и на крај краева еве ми ѓи сендвичарите и продавниците па инаку .. знам и палачинки, пуканки и некои слаткички што си ги обожавам јас