Дали како мали зафркававте луѓе по телефон?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од SummerGirl, 25 јули 2010.

1. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Леле сега ми текна на една случка.

Досадно ни беше, седиме кај мене дома со другарки и ни текна ке вртиме кај некого дома.
    И така си вртевме број(кој ни падна на памет).
    Тиит, тиит, тиит.
    Се јавува една госпоѓа.
    Госпоѓата: Ало!
    Ние: Ало добар ден, се јавуваме од пошта, може ли да ни кажете колку ви е долга телефонската жица од бандерата до куќата?
    Госпоѓата: Почекајте минута.. (излегува надвор да види колку е отприлика догла) и вели: околу 12 ментри.
    Ние: Доволно е долга за да се обесите.
    и затвараме слушалка.

:D

На Angel-Wings, MonnaSi, MoonChild и 3 други им се допаѓа ова.
  2. dankee

dankee Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    772
    Хахаа значи сум се зафаркавала со луѓето како луда кога бев мала , во 4 одделение ми се допаѓаше едно момче и од класот ни беше досадно и јас им реков ајде ке се зафаркаваме со него а тој беше иста генерација и беа на горниот кат во хотелот и бидејки беше од оние чепатежите сите сакаа са се зафаркават и јас му се јавував и како демк бремена сум била ке сум се фрлила од зградата .А со една другарка-комшивка се јајвувам не разни броеви и ги питувавме дали имат сини картони за во болница уфф има уште многу али тоа ти беа времња ми недостасуваат :( :D

3. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134
    Хаха кога бев мала многу сакав да се зафркавам со непознати луѓе...ќе го земам фиксниот и кој број ќе ми падне на памет на тој број ќе се јавам..и еднаш еден број го запамтив толку многу што секој ден се јавував и барав различни личности...последниот пат кога се јавив ја побарав Ана (а немам појма која е таа) и еден женски глас ми вели "А зошто не ја бараш кума ти кога цело време си играш играчка" и веднаш исклучив..и оттогаш веќе се немам зафркавано преку телефон

4. Puma445

Puma445 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Да! :D со другарчињата од маало, но брзо ни се здосади и го оставивме тоа! Ги зафркававме на уливе правевме скриена камера. :rofl:

5. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    ахха да секако и тоа многу често најповеќе тие од пожарна или ќе завртевме некој број и као демек сме го згрешиле бројот :D

6. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    да :D
    и свртев на една и и кажав дека добила награда да оди да си ја земе и после се убив од смеење се додека не дозна мајка ми па почна некако совест да ме гриза :D :D
    се на се дете сум била и ми е криво што пораснав ;(
    кај ми е детствотоооооооо :(

7. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    1.288
    Охооооо... ептеен :)
    Се јавував повремено кај баба ми, со шамивче кај слушалицата да ја опитам дали ги испрала чорапите :) Таман ми се преправаше дека не ме познала, па и муабет си теравме..
    Еднаш се накурчив нешто и се јавив на 988 - тогашен број за информации, не знам зошо, без везе, детиште ги отерав у пичкуматер. Па после одма кога ми се јавија дома, па кога татко ми крена слушалица леле леле се сокрив во плакар! :)
    Иначе зезав многу по телефон, дури и во средно :) Имаше финта со печка, па ќе се соберевме кај некој и глумевме шпонци на телефон.. ми текнува на она само
    Аљо продавате печка?!
    - Имате грешка..
    Ааа колку е тешка?
    - ама грешка..
    Е ако де, јас имам много брача сестри.. Ја Аљександар, Африм, Љузмид.. много сме ќе го дојдеме да го земеме

На Monchence и dlikedevil им се допаѓа ова.
  8. Sm.real

Sm.real Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    64
    Одма штом ја видов темава се потсетив на следово:
    јас и уште три другарки од основно (време-летото завршивме седмо за осмо одд бевме)
    немавме што да правиме и ни текна да зафркаваме некој на телефон..и така седевме на клупата во паркчето и незнаевме кој број да го свртиме..и видовме една налепница за автоделови,па завртевме на доленаведениот број..разговорот се одвиваше вака :
    ние: ало
    од таму: ало
    ние: имате дел за ногата ми се скрши?
    хахахахахаахха никогаш нема да го заборавам ова се изнасмеавв.. :D :D
    пс: типов ни се закануваше дека ќе не пријави во полиција зошто се зафркаваме со него :worried:

9. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Кога бевме мали со мојата братучетка седевме кај мене и како што си имавме луди идеи ни текна да звониме на непознати броеви и да ги лажеме лугето дека се јавуваме од банка од Скопје и дека наводно ни должат пари.Скоро сите нормално не ни поверуваа но имаше некои кои поверуваа или бар така се правеа за да се зезаат и они со нас.Најинтересно беше тоа што случајно сме звонеле на жена која нашите ја познаваат и таа жена и рекла на мајка ми "Па зар така ги учите децата дека имаме долгови" и нормално после таа случка жестоко не искараа и не смеевме да го допреме телефонот :)

10. loly89

loly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    74
    xaxa na temava se potsetiv porano na mojata simpatija koga bev 5-6 odd.
    Go najdov br. od momceto shto mi se svigashe ama fiksen i sedevme so drugarka mi i ni tekna da mu se javime dzvonevme dva-tri pat arno ama toj na telefonot da imal shpiunka i ni dzvoni sega nas tatko mu :$ :D i taka i nas pocnaja da ni dzvonat

11. loly89

loly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    74
    xaxa na temava se potsetiv porano na mojata simpatija koga bev 5-6 odd.
    Go najdov br. od momceto shto mi se svigashe ama fiksen i sedevme so drugarka mi i ni tekna da mu se javime dzvonevme dva-tri pat arno ama toj na telefonot da imal shpiunka i ni dzvoni sega nas tatko mu :$ :D i taka i nas pocnaja da ni dzvonat

12. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Уххх незаборавно! :lol:

Пред 2 години уште основно бев ми текнува, од огласот позади гледам броеви од Hot Line и јас му викам на другар ми ,,брат ај јави се на некоја да и видиме реакција'' и човеков се јавува. Вие незнаете кои воздишки и
    стенкања
    паднале! сум се газела од смеење. А да не зборувам за разговорот кој се одвиваше помеѓу нив, како ја зезаше ауууууууууу не не несмеам да го пишам тоа читаат и деца :D
    А една незаборавна ноќ исто со друштво собрани сите дечурлана се јавуваме кај една теткица од соседната зграда за која знаевме дека ,,мрда со опашката'' и и велиме:
    ,,Срце за вечер спремна?'' и оваа ,,Да душо, кажи во колку часот?'' :D и неможевме повеќе да издржиме го затворивме телефонот и пукнавме од смеа.
    После и се јавувавме на една стара забегана соседка (бог да ја прости), во скоро време мажот и беше починат ама еден будала другар знаеше ептен јако да му го имитира гласот. Јас бев против ама не, се запнаа и крај :|
    Се претстави другар ми како Стојан и оваа сиротава бликна од среќа..
    ,,Леле Стојане оф море душиче земи ме крај тебе''... муабети муабети...па почна другар ми да и опишува каков бил сатаната, колку убави жени имало во пеколот, а од позадина ја пуштаа Гласот на смртта од Тонио Сан, само почетокот :D
    За волја на вистината со полиција и болница никогаш не сум се зафркавала бидејки моите секогаш ми зборувале дека не е во ред па шуќур сум ги послушала.
    Ама во Бардовци...
    ,,Aло овде Стојна, се осеќам болна'' Од таму глас...
    ,,Како можеме да ви помогнеме госпоѓо?''
    И безобразен одговор... :$ :D
    Исто и кај баба ми кога останував сама на Алфа или незнам која телевизија беше се сеќавам напалени мажи бараа жени за дружење и знаете оние стандард пораки што си одат и јас си запишував броеви и им пишував пораки во стил: Јас сум Убавка, имам бујни гради итн итн..и си правев вакви муабети со напалени мажи :x како сум се снаоѓала незнам. Имав само 12-13 години :?: се срамам... |(

На Lella, Angel-Wings, Belieber163 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Asterion

Asterion Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    5.622
    Ехеееееее, уште прашувате. Цело детство ми помина така. :rofl:
    Се сеќавам ќе се соберевме јас, сестра ми и братучетките и зафрканции во боја. Бидејќи живееме во иста куќа тие ќе го донесеа и нивниот телефон, и имавме 2 телефони со 2 различни броја. Кој како нас. :devil:
    Понекогаш гледавме броеви од телефонскиот именик па така им ги знаевме и имињата. Паметни глави. :rofl:
    Еднаш се јавуваме кај еден Перо, веза немаме кој е човекот така го најдовме. И дига жена му претпоставувам,а од кај нас ја оставивме да зборува братучетка ми, која инаку е најмалата од сите нас. И нели да не се познае дека ептен детски глас има, ставаше марамче на устата. :rofl: И братучетка ми вика "Добарден, ќе ми треба Перо". И оваа од таму ко почна да писка, зошто тебе ти треба Перо ? Која си ти ? Знам, ти си му онаа швалерката со која оди ... бла бла......
    Ја направи од куче подоле. :rofl: :rofl: A пуштено на спикер сите слушаме, се виеме од смех. хахах

Потоа обавезно моравме да се јавиме барем еднаш на некој и да му соопштиме дека добил награда, дали некое патување или некоја перачка не е битно. :D
    Па некои ни веруваа, прашуваа каде да ја подигнеле наградата, свашта !
    Додека некои веќе имаа такво искуство и не ни верува, дури нешто повеќе започнуваа да ни пискат и да ни се закануваат ако се јавиме уште еднаш ќе се јавиле во полиција. 8) Демек ќе не исплашат, бре !! :!: А ние нели несопирливите и непобедливите продолжувавме да вртиме кај ни текне. :rofl: Ахх , старите добри времиња !

На Belieber163 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. COolgirL93

COolgirL93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    12
    Како мала имам зафркавано луѓе по телефон (САМА). Секогаш вртев еден ист број се додека на жената не и дојде преку глава и не ми рече дека ќе викне полиција. Од тогаш стравот в коски и никогаш повеќе не го правев тоа. :D

15. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Не. ;( Само на сестра ми што сум и вртела од скиен број и толку. :doh:

16. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Една случка:
    „Добар ден, ќе ни треба *** (некое си име сме тропнале)!“
    „Е, *** е на кино, кој ја бара, ќе кажам да ти се јави после“
    И ние тииит. :D Спуштивме на жената. Или ние го потрефивме името или она на нас не излажа, си вика овие тука зафркаваат.
    :lol:

17. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    леле и тоа колку многу заедно со бартучедми ама по цел ден висевме на телефон, еднаш дури долго време на едно девојче му звоневме ама нон стоп и не откријаја дека сне ние ни дојде дома таткото,ги жалам мама и тато и тетками умреа од страм луѓето, па после едно викање по нас колку сне биле невоспитани без ронка страм бе з култура :D :D ама баш ни беше интересно :D

18. MilanoGirl

MilanoGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    152
    Ехехееее главна преокупација ни беше тоа едно време :lol: Со друштвото кога ќе се соберевме и удри на втрење. :D Вртевме и на познати и на непознати, во главно кој број трефнеме тој :D
    А исто така еднаш дома ми беше досадно и решив да вртам во топ шоп :tmi: (нели, знаете, бесплатно дека е и да искористам прилика :$ ) И вртам јас така еднаш, двапати, трипати (а цело време, штом ќе се јават, ќутев) арно ама четвртиот пат се изнервирале луѓето и ми вика таа од таму "Види доле полиција пред зграда те чека". И дете како дете, од полиција гакичките му се тресат, престанав. Па после како некој агент се прикрадував од малото ми балконче и ѕиркав. Кога видов дека нема никој ми олесна ама следен пат ни на памет не ми падна да ѕвонам таму :lol:

На Angel-Wings му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lina92

Lina92 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    30
    дааа и тоа обозаваше да се зезам :)

20. dlikedevil

dlikedevil Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    55
    Лелееее се потсетив на младалачките дни... :D Ми текнува на 2 случки моментално во врска со зезањето по телефон ФИКСЕН се разбира :!:
    1. Бев основно 5-то одделение и му вртев на соученикот Бојан кој беше еден така од пофраерите у одделенито и му пеев: Ало, амбуланта, овдека е Дара, несреќа се случи брза помош барам :rofl:
    2. Собрани ние така кај мене у стан, дечурлана од маало и пошо дома имавме 3 телефони и нели еден збори, другите сите слушаме, и се јавувам кај некое семејство и ми се јавува доста возразна ќерка и викам "Ало добар ден, како си злато :D (демек јас постарата) и девојкава вика "добро сум еве само што завршив го перев теписонот од кујна" и и викам "како се мајка ти и татко ти, што прават" и ми вика "еве само што се вратија од работа пијат кафе" и викам "да ми ги поздравиш многу" и девојкава ми вика "а од кого?" и и викам "од тетка Викторија" ........ :D Сигурно луѓето цел ден се чуделе која Викторија се јавила :wasntme:
    А ова сега малце офф топик ама интересантно:
    Во основно имав другарка се викаше Ѕвезда и и вртам на фиксен и нели као бројот го знам на памет и сум утнала и ми крева една жена и јас мислам мајка и, и викам "Ало добар ден, Ѕвезда ми треба" и женава од таму лута полута здравје ми вика "кој ти треба" и јас пак "Ѕвезда" и ми вика "ќе ти дадам јас тебе и Ѕвезда и месечина" :o A јас ни крива ни должна

На Angel-Wings му/ѝ се допаѓа ова.