Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали како мали зафркававте луѓе по телефон?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од SummerGirl, 25 јули 2010.

1. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Па уште и питаш :rofl: Со друштвото сме праеле партал,леле чекајте да се изнасмеам,е добро сеа може :P Еве некои „финти“:

- Значи се јавуваме со непознат број демек работиме во Пенти :D Ѕвониме и се јавува некој господин ..
    Ние:Ало добар ден се јавуваме од Пенти.
    Господниот:Повелете.
    Ние:Добивте награда танга гаќи ако не дојдете да си ги земете за пола час ке ви пропадне наградата :D
    Господинот:Од кај сега тоа?
    Ние:Жена ви пазаруваше од кај нас.
    Господниот:Ама јас не сум женет.
    Ние:А девојка ви?
    Господинот:Немам ни девојка.
    Ние:А швалерката? - му исклучивме -

И после Хиихихихихиихихиихихиих :rofl: Офф бее имаше и уште една.

Ние:Добра вече ,вие ли то продавате кола на Пазар3?
    Жената:Не не,грешка?
    Ние:Тешка викате а?
    Жената:ГРЕШКА бре жено,ГРЕШКА!
    Ние:ААААААА?Тешка е а?Ај ке доџеме да ја земеме ние цела сурија сме,ај пријатно.

Офф имаше и други,ама ги заборавив,какви времиња беа тие :(

2. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Аа да! Редовно, секој понеделник мислам дека беше кога играше Супер Бинго на ТВ.
    Едвај чекавме со другарките, специјално се организиравме за тој ден и вртевме па сите нели чекаат Игор да им се јави и тие одма да кажат Гледам Супер Бинго!
    И лажевме како сме ние од режија, па се договаравме каде и кога да дојдат по парите. :D

3. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    ехеее растур правевме :rofl: :rofl:
    измислувавме броеви и вртевме кај ќе стигневме :lol: кој знае колкави сметки сме им правеле на домашните :rofl: :rofl:

4. Maeeeee

Maeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    104
    Даа..И уште се јавувамм.. :?: 8)

5. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Да премногу :lol:
    Се јавувавме на брза помош,пожарна нели бесплатно е.
    Па тие стават шпион па знаат од каде сме,се плашевме што ако дојдат лелее хх :rofl:
    Абе циркуси...ама деца тоа ти е ,тогаш тоа ни било интересно . :)

На CoCoGiiiRL му/ѝ се допаѓа ова.
  6. monni.t

monni.t Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    207
    Да, кога ќе се соберевме со друштвото :D Најчесто се јавувавме на топ шоп :lol:

7. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Летото со другарките многу вртевме на телефон.Вртевме на полиција,пожарна и брза помош.Им викавме еднаш дека во тоа и тоа школо има пожар :tmi:. Еднаш рековме дека има голема тепачка во Градски парк. :lol: Потоа на едно девојче и викавме дека добила некоја награда по случаен избор,да дојде таму и таму и да ја земе. 8)
    После неколку пати на една и вртевме и и викавме дека смртта ја бара... :tmi: :rofl:

8. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    :D :D сега ми текнува што сме правеле како мали...тогаш немаше мобилни и на фиксни ѕвоневме и ако ни се погоди некоја теткица баравме рецепти за еклери бре?!!! :rofl: :rofl: :rofl: луди млади години

9. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    51.836
    Ало, овде е Марија Петковска, се јавувам од т-мобиле, за да ве известам дека поради технички проблеми, не смеете да одговарате на сите наредни повици, бидејќи јавувачот може да доживее електричен шок.
    И после се јавуваш пак и вриштиш, демек те удрило струја.
    Или не ти креваат.

10. CoCoGiiiRL

CoCoGiiiRL Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.193
    Ахахах да со другаркиве еднаш измисливме еден број и ни се јави една теткица па се праевмеко демек сме од EVN ја нема исплатено сметката од предходниот месец па женава нешто ни објаснува како може ова она. хахахахах лом бешее ехх тие годинии :D

11. macedonia.timeless

macedonia.timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    137
    Многу.
    Баба и на другарка ми си купила број од вип (само што излегоа) и нели ефтино беше.
    ние мислевме дека е бесплатно и вртевме и вртевме додека не исклучи па после враривме секаде што припага.
    и баба и кога виде дека нема кредит рече: подобро да купев од МОБИМАК или КОСМОФОН аххахахахаах барем ке имав пари а сега дадев 200 ден. А одозгора треба и да надополнам. Срамота и ние толку се згазивме.

12. odbojkarka

odbojkarka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    82
    хахаахах... ме потсетивте сега, како помала со братучетка ми и сестра ми се јавувавме на броевите, на Скајнет беше тоа , машки пишуваа ако сакате да се запознаеме јавете се и ние се јавувавме на броевите и лажевме дека сме повозрасни, дека живееме на некое си друго место и се договаравме со нив да се најдеме во град, им кажувавме какви сме и такви некои лаги, и се секавам еден од нив отишол во град и не чекал (е ќе дочека :) ) и потоа ни се јавува и ние лажевме дека не сме можеле да дојдеме. :)
    Леле леле греота луѓето, ама сеа што да се прави деца сме биле :D :D

13. xoxo.Martina

xoxo.Martina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    198
    :D Баба ми ни имаше кажано дека немала платено еден месец за струја па ја имале опоменато еднаш... Па така наредниот ден и се јавувам онака формална ,,Добра ден. се јавувам од есм, доколку не ја платите сметката во рок од 2 дена ќе ви ја исклучиме струјата,, и баба ми душичка целата ушлашена ,, Видете госпоѓо.Син ми ми пратил пари од странство,кога ќе ми стигнат парите одма ќе платам. Мислите мене не ми е мака,дури и повеќе и од вас,,
    Исклучувам и звони домашниот.Баба ми се јави да ни каже дека и се јавиле... па во смеа и раскажав се...

14. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    хахаха леле да , звоневме по таксиња и ги испраќавме по адреси :D сеа вака ми е мака ама што да правиш детска пакост :lol:

15. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    771
    Eh toa ni bese najomilenata zanimacija vo ranata mladost.Vrtevme na taxi i gi prakavme kolite na razni adresi,pa izmisluvavme razni nagradni igri i dodeluvavme stokovni dobivki.Se dodeka ne napraviv ednas tel.smetka od 6000den.i doma ke me otepaa.Bev kazneta dolgo vreme bez dzeparlak :(

16. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.180
    Ауу кога ќе се сетам на тоа :D Со другарка ми сме ѕвонеле кај комшиите најчесто.
    Имав една комшивка од спротива и таа живееше сама телефонот и ѕвонеше на секои 15 минути и многу гласно до кај нас се слуша и јас со другарка ми денови со ред и ѕвониме кога ќе излезе по леб до продавница ние ѕвониме и жената мора да се соблекува да се јави и кога ќе се јави ние само ќутевме или некога и се јавуваме како божем да сме биле од телевизија од некој квиз и и поставувавме прашања од општа култура и таа одговара и одговара и и викавме демек награда ќе добиеш :D а таа награда никогаш не стигнала :D Комедии скоро на сите од маало им се имаме јавувано :D

17. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    хахаха лелеле..Јас со другарка ми звоневме кај што ке најдевме број во телефонот и велевме Добар ден се јавуваме од Космофон дали вие сте тиа и тиа?Да,јас сум.Епа ви честитаме вие сте новиот добитник на Пежо 206,ви честитаме и да ве замолиме да оставете лични податоци и во рок од една недела да го подигните автомобилот..Тој/таа Е како можи од која наградна игра е ова?Ние Епа автоматски бирање на броеви/добитници имаше.. :D

18. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    И како мали,ама и како големи ! :D

19. The.Princess

The.Princess Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    Хихих.. да.. еднаш се јавив на еден прој и почнав да дрндрам:

Жена: Ало?
    Дете во позадина на слушалката: Мама, Мама!!
    Јас: Добар ден, правиме анкета за едно локално списание, сакате да ни одговорите на неколку прашања?
    Жена: Ајде.
    Јас: Имате Фејсбук профил!? (бладав ко некоја си..)
    Жена: Не, немам..
    Јас: А.. дали користите др. страници на интернет!?
    Жена: Да користам ......... (не слушнав, другарка ми до мене се газеше од смеа :D )
    Јас: (веќе не знаев шо да и кажам, а и ќе препукнев од смеење): Во ред, пријатно, ви благодарам..
    Жена: Пријатно.

До ден денешен се сеќавам на овој разговор, aww.. :$

20. Anet4e

Anet4e Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    26
    Хахаха лелеее една "госпоѓа" ја умиравме бе,дење-ноќе :worried: А и многу други :) детинска работа батка :rofl: