Дали како мали зафркававте луѓе по телефон?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од SummerGirl, 25 јули 2010.

1. verolinka

verolinka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2010
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    6
    Да! :lol:
    Со другарка ми вртевме кај еден наш заеднички симпатија....Леле го отепавме детето...
    И еднаш брат ми ме кажа дома :D

2. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    823
    :D oхоооо..главна финта беше да му кажиш на некој дека е добитник на некоја награда демек кола или тв..и на крај каде да си ја подигне :tmi: ама уште појако е шо од ко ке исклучевме пак звоневме демек извинете само се шегувавме :$ абе деца :lol:

3. butterflyyy

butterflyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2010
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    59
    Кога бев мала, една вечер и заѕвонив на една моја другарка од школо, а во исто време на телевизија даваа Супер Бинго. И јас како што сум ѕвонела, така и на нив дома исто им ѕвонел телефонот. И ми крена татко и и вика: „ГЛЕДАМ СУПЕР БИНГО“. И јас само му реков епа убаво гледај си (хахаха). И човекот се засрами и се разочара (а дома во моментот имале купено десетина ливчиња). И од тогаш нонстоп со другарка ми се зезавме со тоа „гледам супер бинго“.

4. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    хаха .. па кој не ги зафркавал така :D еднаш во маалото бевме многу деца, братучетка ми чекаше повик од некоја другарка, па го зеде телефонот надвор. Ни беше здодевно и немаше што да правиме, тогаш братучетка ми вика ај ќе зафркаваме по телефон .. се јавувавме на измислени броеви ... се јавивме кај некои луѓе и подига некоја жена, а ние викаме ке ми треба Ивана, и таа вика Ивана е излезена кога ќе се врати што да и пренесам? и ние право спуштивме .. ги има многу такви случки ( дури и уште поинтересни, ама таа е една од тие најкратките :D ) .. а почнам да ги пишувам сите цел реферат ќе излезе :rofl: :lol:

5. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    И тоа многу често. Се сеќавам со другарка ми постојано го правевме тоа. Од домашниот телефон само вртевме , ќе измислевме некој број и се јавувавме. Се претставувавме дека сме од пошта, од банка - едноставно се зафркававме со луѓето. Детска работа :D

6. K4813

K4813 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    9
    Зафркавање луѓе по телефон ни беше главна занимација кога одевме на екскурзија.Дводневна екскурзија и вечерта наместо да спиеме им се јавувавме на некои луѓе -измислени броеви :call: ,а во автобусот гледавме броеви на возилата (реклами на камионите) и се претставувавме како директори на некое училиште :lol: Добри времиња :geek:

7. madam-buterfly

madam-buterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    јас не сум зафркавала мн. по телефон ама брат ми растураше, дури и ден денес понекогаш ке ми каже дека зезале некого на тел. :)

8. Moja

Moja Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    17
    Незанм дали предходно спомна некој :!: ама моја генерација кога бевме трето четврто одд, најхит беше форава, се јавуваме и се претсавуваме дека сме од пошта и бараме да дувнат три пати да ги провериме линиите а у тоа време уште "комунизам" и сите сиротки дуваа :D , ние ќе се испосмееме и ќе кажеме фала што ми ги олади јајцата за вечера :rofl: :rofl: :rofl:

На Chokoholic25, Angel-Wings и Sm.real им се допаѓа ова.
  9. HappyOne

HappyOne Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    77
    Еееј колку пати сме се јавувале така и сме ги зафркавале. Се јавуваме во лудница, брза помош, некогаш викавме дека сме од ЕСМ(сегашно ЕВН) и дека имаат неплатени сметки, во топ шоп се јавувавме... Исто се сеќавам, малку оф-топик ќе бидам, во ПТТ сандачињата им остававме писма дека добиле награди на некоја наградна игра.. аах меморис :D

10. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Многууу :) Еднаш така со една другарка како сме се изглупирале.. срамота жива.. бевме три другарки, јас и уште една и се скаравме со третата и нареден ден ајде јас и другава другарка ќе ја зафркаваме третава преку телефон.. идеме од говорница се јавуваме, она ало и ние ќутиме на телефон |( |( па испуштаме некои крици :lol: а најтрагично беше што говорницата беше кај неа позади зграда и не видела од прозор другаркава.. хаххаха..срамотааа .. али децааа глупави што друго ќе напраат :D :D

11. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    639
    А кој не го правел тоа! :lol: Најчесто им доделувавме награди на избраните ,среќници,,! А понекогаш и ги обавестувавме за неплатената сметка за струја и луѓето одеа другиот ден да се расправаат и да докажат дека немаат долг! :fubar: сега ко ќе размислам,сме биле безобразни многу!

12. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    лом ги правевме :D :D ууу срамота :^) :lol:

13. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Леле на што се сетив сега... кога бев мала цел месец наутро бев сама дома и со другарка ми се јавувавме секаде каде што знаевме број (значи не по случајност, туку биравме луѓе што ги знаеме). Најчесто правевме анкета кој сок најмногу го пијаат. :lol:
    И кога стигна сметката од телефонот... пердуви летаа од мене :lol:

14. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Sekako deka da :devil:
    Se sobiravme kaj mene i zvonevme,po taksi, po lugje,naracuvavme pici od picerii na adresi kaj komsii abe cirkus:D
    Dodeka ne ne prijavila edna vo posta pa go otkrija i toa mojot broj-posto kaj mene se zbiravme,i taka jas si go na***v kaj moite ;(
    ama sepak bese zabavno i interesno 8)

15. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Ххахаахах леле и јас го имам правено истото..
    Кај другарка дома обично, со уште 1-2 деца на спиење бевме, и си легнавме, телефон у рака и трескаме некој број и кажуваме дека добиле награда кола или било што друго ххахахх баш е забавно пак би го правела тоа =))

16. EllenMonroe

EllenMonroe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    3
    ЈАС СО МОИТЕ ДРУГАРКИ МНОГУ ЧЕСТО ЗА НОВА ГОДИНА ЗЕЗАВМЕ ДЕЦА ПО ТЕЛЕФОН И ГИ ПРАШУВАВМЕ КОЈ ДЕН Е ДЕНЕС И КОЈА ГОДИНА СМЕ И ЗА ТОА ИМ ВЕЛЕВМЕ ПАРИТЕ ДА ГИ ПОДИГНАТ ВО ЗОЛОСКА ГРАДИНА :D :D

На NICKRIVERS му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Monna99

Monna99 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    5
    Ахахаххахахахаххха.
    Даа и сеуште со другарките зезаме.
    Другарка ми симпатијата редовно го зеза :rofl: :rofl: :rofl:

18. puflaa

puflaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    23
    -Добар ден, се јавуваме од водовод да прашаме дали имате вода?
    -Да, имаме.
    -Епа ако имате измијте си ги нозете пошто до тука ви смрдат! :lol:

Се јавуваме по луѓе и ова го зборевме, само што ја никогаш не издржував до крај, секад пукав од смеа. После кога искочија идентификаторите некои се јавуваа и се дереа безобразни вакви такви.. Деца де !

На faye и Name им се допаѓа ова.
  19. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Охоо :rofl: :rofl:
    Ние ги имавме усовршено техниките за зафркавање по телефон.
    една од моите омилени беше:
    “Добар ден, овде е Даниела , директорката на Канела. Дали имате нарачано торта?„
    или пак, ќе се јавевме кај некој рандом број и викавме:
    “Мамо ( или тато) , кај ми е точакот?„ И правевме цел филм како точакот е украден.

Колку се смеам кога ќе ми текне... весели времиња без идентификатори :D

20. Marence.D

Marence.D Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2010
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    16
    Си измислував некој си број, ке им се јавам и ке им речам АЛО МАМО :)
    и од тамо: девојче, овде не е мајка ти си го згрешило бројот хаха :D
    а најмногу обожавав да се јавувам во едно такси, како се викаше не знам, и им кажував кај да дојдат ама само улицата :lol:
    Дете :)