Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали луѓето денес живеат со или без маски?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од ocila, 14 јануари 2013.

1. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Јас лично не носам маска искрена и своја до максимум ама среќавам многу луѓе на кои маските им се смрделе од носење. :)

2. Ondula

Ondula Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    1.044
    Скоро сите во денешно време се со маски и маската им трае додека имаат корист од тебе, после си го покажуваат вистинското лице. :doh: :|

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  3. CutieWithABeauty

CutieWithABeauty Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    1.248
    Сеуште не сум сретнала човек кој нема маска :^) Сите луѓе во денешно време живеат така..ти се прави добар ваков тако,а од друга страна секако збора за тебе..но што да се прави..еден ден ќе сфатат дека е погрешно ама касно ќе им биде :?: :wasntme:

4. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Јас се трудам да бидам своја,не ги оправдувам оние кои се дволични,еднаш вака велат,еднаш онака...Биди си таков каков што си,нема потреба од преправање и маски.

5. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.411
    Допаѓања:
    9.377
    Па живеат со маски до некаде за некоја ситуација оправдано пазете да не ме сватите погрешно САМО ЗА НЕКОЈА СИТУАЦИЈА кога ќе е многу потребно, а иначе кога не треба кажете ја вистината.

6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.792
    Сите носат маски. Зарем секогаш се претставувате во вистинско светло? Сигурно не. Кога се запознавате со нови луѓе нормално пофини ќе бидете отколку што сте. Кога одите на интервју за работа исто. Затоа не велете дека не носите маски. Сите носат.

На alexa_dimoska, Едно Чупе и kjukli им се допаѓа ова.
  7. Natee2

Natee2 Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    108
    Потполно се согласувам со тебе @Bitter-Sweet

8. Janina

Janina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    412
    :):):):):):):):)

На BoyL му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Amaris

Amaris Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.025
    Сите носиме маски поради одредени потреби и цели.
    Секако дека нема да го покажувам моето вистинско лице пред оние кои не сакам да го знаат, имам посебни делови од животот, посебни тајни кои се дел од мене и кои не сакам да бидат откриени. Најчесто сум искрена со луѓето, особено кога се работи за нив и проблемите помеѓу нас, но кога се работи за моите лични работи си ја чувам маската на мене, така ми е подобро, бидејќи не сакам да се објаснувам на оние кои секако нема ни да се потрудат да ме разберат.

На kjukli и Janina им се допаѓа ова.
  10. Janina

Janina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    412
    Mnogu dobro kazano,se soglasuvam so tebe a i vo megjuvreme tvoeto mislenje mi dojde kako sovet :):l:

На Amaris му/ѝ се допаѓа ова.
  11. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Obicno sum otvorena so site,no koga znam deka nekoja licnost ima mozebi i 3maski istovremeno,sekako i jas ke se pravam ko nea,neka misli deka sum naivna ili nez sto

На Janina му/ѝ се допаѓа ова.
  12. NightBreaker

NightBreaker Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    398
    Денес сите живеат со маски. Прикажуваат идила на Фејсбук и Инстаграм, а животот им е во рушевини (карикирам). Не е се така како што сјае на социјалните мрежи, ако ги земам нив како едно мерило.

И во реалниот живот сме со маска зависно од ситуација и личноста со која се дружиме. Само мал дел, а можеби и само ние си го знаеме нашето вистинско лице.

Еве еден најобичен пример: сите се жалиме немало искреност меѓу луѓето и сите биле лицемерни, а кога некој ќе ви ја спука вистината во фаца тогаш се лутите како мали деца. Не можеш со никого да бидеш 100% реален и искрен. Маска мора, маска е неопходна. :)

На SnowWhite8, Kukla994 и kjukli им се допаѓа ова.
  13. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Има моменти кога премногу ни е потребна таа маска, кога ја ставаме да се заштитиме, да одбегнеме многу прашања, караници.
    Јас мојата секој ден ја носам. Признавам, потребна ми е, се смеам и се правам среќна, а нешто ме мачи и тишти. Научив дека на тој начин се заштитувам од несакани прашања, од непријатни разговори и личности. Воопшто нема потреба секој да знае како се чувствувам.

На Rama и NightBreaker им се допаѓа ова.
  14. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.712
    Зависи маска во која смисла, не значи дека некоја личност е лицемерна ако едноставно не сака да ги искаже своите емоции, можеби има причина за тоа. А маска во смисла на дволични луѓе, не оправдувам.

На Lovelybaby<3, Недопирлива5 и Aleksandra9999 им се допаѓа ова.