Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали мажите се плашат од амбициозни жени?

Дискусија во 'Сингл' започната од Gea, 14 јуни 2011.

1. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.107
    Допаѓања:
    26.977
    Да, се плашат поголемиот дел.

На Tanjamm и celineparis им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Им го повредува нежното его. ;(

На Tanjamm, celineparis и GirlLove им се допаѓа ова.
  3. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Дали сфаќаш дека ваквите генерализации се исти како оние ‘сите жени се спонзоруши’? Феминизам и борба за еднаквост е едно, навредување на другиот пол е друго. Сакаш почитување, а не почитуваш.

На темата: Не, не се плашат мажите од амбициозни жени, амбициозните жени сакаат амбициозни мажи и нормално, бараат нешто на нивно ниво. Секое тенџерче си бара соодветно капаче, не знам за какво плашење станува збор.

На kikkki, Tanjamm, malerozna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.107
    Допаѓања:
    26.977
    За упла јас зборувам.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Не почитувам мажи.
    Освен ако не докажат дека се вредни за почит.

На Anah и celineparis им се допаѓа ова.
  6. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Тогаш немој да се лутиш ако и тие не те почитуваат, те нарекуваат ‘ороспија’ и сл. За твое инфо, феминизмот се бори за еднаков третман на мажите и жените, којшто ти очигледно го немаш.

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Знам за што се бори феминизмот.
    Се додека мажите не' третираат како говна, така и јас ќе ги третирам.

*Чест на исклучоци.

На Nikolina35 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.886
    Се плашат.
    Имав дечко на 18 год кога полагав за кола. Пробуваше да ме предомисли, он возел што ќе сум се мачела јас. Ќе сум имала факултет наскоро, да сум оставела возачка за понатаму итн. После кога тргнав на факултет, да сум се вратела порано, да сум го земела вонредно.

На celineparis и Tanjamm им се допаѓа ова.
  9. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.969
    Има и такви кои не се плашат туку напротив сакаат амбициозна жена.
    Но, 70% мислам дека се плашат бидејќи со самото тоа што една жена е амбициозна тоа би значело дека таа веќе има планови, посветена е на себе, и знае што сака.
    Мажите сметаат дека ваквите жени би биле доминантни во врските и дека таквата жена ќе го контролира него.
    Поголем дел од мажите не сакаат кога немаат контрола врз работите..на пример секогаш кога ќе ја викни таа да прифати да излезат, секогаш да му биде достапна, да може емотивно да ја манипулира..ете затоа не сакаат амбициозни.

На Dumbledore, La Stilla, Tanjamm и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.686
    Допаѓања:
    7.980
    Само слабаци.

11. Македонско04!#@

Македонско04!#@ Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    72
    Не е срамота да се биде амбициозен човек, туку напротив така ти ќе биде уште поисполнителен и многу побрзо ќе ги решаваш пречките и проблемите.
    Најдобро е во животот да не му пречиш на никого на тоа што замислил дека сака да го направи, да го подржуваш во секоја негова правилна одлука и да жу дадеш мачку слобода во градењето на неговата кариера.
    Мислам дека нашето општество е многу заостанато, а има и многу други каде што мажите мислат дека ако тие се успешни, жените не треба и дека тие ќе ги гледаат како кралици, а тие треба само по нивното да тераат. Ова е многу негативно и му влијае на психичкото здравје на жените и им ја руши нивната самодоверба. Кога мажот има амбиција за нешто, тогаш и жената амбиција кон нешто. Доминантен секако треба да е мажот, но да биде вистински маж со вистински човечки вредности и со вистински машки став. Се плашат дека некој ќе му ја укради жената ако таа оди на работа, дека нема повеќе да го сака, дека ќе му избега за друг и т.н. Има жени и мажи кои што се земале за друг, ама тие се многу прости и без никакво размислување за нивните постапки, заради кои страдаат нивните деца.
    Апел до сите на форумов кои се сингл, размислете добро пред да се земете со некого, бидејќи после заради вашето избрзано мислење да не страдате од депресија и да ви биде загорчен животот.

-----од еден ученик ----

12. Ekvador

Ekvador Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2022
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    191
    Mene mi se dopagjaat takvi zeni, znaat sto sakaat i ne se plasat da ti go kazat toa.

13. La Stilla

La Stilla Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2021
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    673
    Токму така. Дури можеби и ваквото однесување, не им е доволно “женствено“ зашто дефиницијата за жена , според нив, е таа што ти ја напиша толку убаво.

14. Dudo

Dudo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    368
    Јас ги обожавам.

15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    На секој може да му се случи да биде манипулиран.
    И на амбициозен и на неамбициозен.

На Anah му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.077
    Допаѓања:
    12.818
    Јас познавам многу амбициозни девојки, така што тие на прва ги „читаат“ мажите. Кај нив тешко ќе помине лажење, манипулирање, фалење, или не дај боже некој насилник или материјалист да им се закачи. Не дека не може да згрешат, ама помалку грешат. Созреани и оформени личности знаат дека луѓето не се менуваат така лесно. Не се наивни.

На ThiccFit, baby-star, JoanaS и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392

Знаеш колку успешни/амбициозни жени се манипилирани , живеат си насилници и се финансиски злоупотребувани? Не ти држи вода муабетов.

На WhiteWhitch, Dudo, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Ако беше така, ќе немаше жртви на домашно насилство во амбициозните.
    А има.
    во сите.

На WhiteWhitch и Серотин им се допаѓа ова.
  19. Dudo

Dudo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    368
    Така е, познавам една многу успешна и амбициозна жена што опасно ја вози фраерот и ја цеди финансиски за свои лични потреби ван домаќинството.

А имам два обратни примери кај што жените ги манипулираат мажите до бесвест.

Што според мене значи дека не секоја успешна и остварена личност е и street smart.

Така да вие кои приметувате или сумљате нешто такво да ви прават дома, на работа или вашите лични пријатели обратете се кај психотерапевт.
    Малце да ви ги разглоби работите и да ви даде појасна слика кој е у право а кој не и што точно ви прават луѓето околу вас.

Отидов доста оф топик и се извинувам однапред.

Btw погоре напишав дека ги обожавам успешните жени.
    Тоа е бидејќи се трудат и се упорни во животот и со таква особа секогаш имам добар и позитивен разговор.

На Серотин, Tanjamm, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.077
    Допаѓања:
    12.818
    Да, ама ако знам една успешна жена која е манипулирана, знам 100 неуспешни кои се манипулирани. Ама па впрочем успех е да не те манипулираат во животот. Ако некој финансиски те цеди, нема да бидеш успешна жена, туку за брзо време ќе бидеш пропадната жена. Ако си живее една жена во лаги, таа не е успешна жена, туку е наивна жена. Ако е тепана, таа не е веќе успешна, туку е уништена жена. Под успешна подразбирам да зрачи, да сјаае од што и е среден животот, а не искористена и фрлена на буниште.

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.