Greska si sekoja zena bez razlika ,naivna,maltretirana i sl...moze da bide ambiciozna i uspesna...rabotata e vo toa koga ke se svestis i ke se nadopolnis so samodoverba ,pred se da se pronajdes vo sekttorot koj sto go sakas ,koj te vlece od srce...E te duri togas ke vidis zena uspesna koja zraci i koja sjae..
Патот за нагоре е тежок, за надолу еден чекор е доволен. Сите малтретирани жени кои сум ги сретнала во животот, биле потиштени, без волја за живот. Ако имаш ветер во грб ќе зрачиш, а ако имаш маж алкохоличар кој по 16 часот дома, кога ќе се вратиш од работа ти бара пари, те пцуе, тепа, џабе ти амбиција, џабе е се. Со камен околу вратот не се плива на површината.
Toa da ,mene muabetot mi bese za veke slobodna zena koja go pominala toa...jas pa znam mnogu takvi uspesni koi pominale i sito i resheto i na kraj glavata gore ,stanaa uspesni zeni...
Дечки мислам дека темава е за тоа дали се плашат мажите од успешни жени. А не дали ги малтретираат или тепаат. Како и да е пријатна вечер до сите вас.
ДА! И те како се плашат. Како беше онаа :...мажите посакуваат амбициозна, самоуверена, самостојна, начитана жена, жена со ства, со стил, независна од никој и ништо, успешна и потполно доволна сама на себе... И кога ќе ја најдат оваа ваква посакувана жена ќе ја изневерат за некоја си еФтина курождерка која уште малското куче и се нема качено. Зошто? Зошто оваа можат да ја контролираат, командуваат и управуваат. Како мало пиунче да ја ограничуваат со маргини, додека првата тешко...
Жена на жена најголем волк. Ич да не ви е гајле дали мажите ќе одат со таква "лесна".Ако не им одговарате карактерно, ако ги гушите нормално дека ќе ве шутнат за да одат со лесната да уживаат.
Зарем во 21ви век, во 2022 година, се уште со вакви изјави и вакво размислување? Ако изневери мажот, само тој е виновен, не жената на која уште малското куче и се нема качено.
Па сепак тој можел да одбие, ама нема смисла да се каже дека се сите мажи такви ако само еден изневерил.
Поентата за тоа што пишував јас беше за тоа какви изјави се користат за жените. Жената може каква сака да е, никој нема право да коментира така. Зошто за маШ не се коментира така? Или за него оправдано е неверството, зашто е маШ, а жената е курва која го завела?
Да, уште потрагично. После мажите нема да не почитуваат. Е па нема, кога самите коментираме за други жени така, а нив ги оправдуваме за нивните грешки.
Можеби некои од жените сакаат да ги обвинуваат другите жени за да веруваат се уште дека сите мажи се супер, само некои жени се виновни за тоа што маж им би можел да изневерува. Не сакаат да прифатат дека може да им се погоди маж кој колку и да се супер со него тој пак би изневерил.
Zenite nikogas ne se vinovni zatoa sto se oblekuvaat provokativno,ili zatoa sto se nasminkani.ili zatoa sto ednostavno nekoja izgleda sexy,pa da mislime deka sakaat da provociraat nekoj,ednostavno mazite se tie koi sakaat da izneveruvaat i postojano toa im e vo glavata,im se zdosadilo doma,ili vo vrskata pa ajde nesto na strana,iskucok nekoi koi navistina se verni i bi odbile,ama poveketo se takvi i samo broj da e,ednostavno se takvi bez mnogu objasnuvanje
Ова е баш истото што јас го имав кажано. И не, не се повеќето машки такви, туку има многу женски кои одат по такви типови и после мислат сите се такви, а тие машки кои изгледаат попримерно и посериозно не се ни на радарот на тие женски. Во темата за “лоши момчиња“ тоа беше многу очигледно.
Како не сум пишала на темава досега не знам. Кратко и јасно- да. Гротото се без'рбетници, и секој пат кога ќе излезам од круговите во кои се движам, местам нови граници на глупавоста која ја познавам.