Форумџика на годината

Дали мажите се плашат од амбициозни жени?

Дискусија во 'Сингл' започната од Gea, 14 јуни 2011.

1. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    258
    Никогаш не зборувам "мажите" "жените". Може да кажам јас што мислам. Тоа првото не е во ред според мене.

2. the rabbit

the rabbit Нов член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    22
    Ако зборуваме за клошари - да во право си.

3. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    5.995
    Точно, и мажите се спонзоруши се повеќе. Неодамна братучетка раскина со тип, 36+ пошто конечно увиде дека типот е со нејзе само зошто има стан, заработува повеќе од него, има кола (тој не) па и ја џапнува колата кога ќе му текне, на нејзин трошок и нејзин бензин.
    И да, големи се шансите дека на дејт ќе ги ококорат очите и ќе зинат ако им кажеш дека си со добра плата и дека имаш стан на твое име особено ако тие сеуште живеат со мамичка.

А на вистински маж нема да му е гајле за твојата финансиска ситуација и би те сакал и ако немаш скршен денар и ќе ти помогне да се пронајдеш себе си.

На the singer, Dudo, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    660
    Да, точно така.
    Овде веќе не зборуваме за љубов туку за користољубие.
    Мака ми е бидејќи секојдневно слушам и читам на темава колку од жените се жалат.

Не сфаќам колку треба да си неостварен од жена да бараш да те кредитира за да се искупиш да не и подариш внимание и подарок, а притоа имаш пари, значи страшно.
    Не знам кога се случи ова само..
    Еве според тебе, која година од прилика беше точка на пресврт?
    Пред 2017 или после?

На VSkopje, eliesaab и Cinnamon Bun им се допаѓа ова.
  5. Sandman

Sandman Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    508
    И што е најнормално и толку едноставно, во согласност со сите закони на природата. Сѐ друго е погледнато низ материјалната призма, која создава спонзоруши, без разлика дали машки или женски.

На Tanjamm и Cinnamon Bun им се допаѓа ова.
  6. Cinnamon Bun

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    5.995
    Не знам богами од секогаш имало вакви случаеви, и мала кога бев памтам мајка ми раскажуваше за некој случај кај што дечково одел со нејзе само зошто татко и на девојката бил на некоја висока функција па искористил за да се бутне и он на некоја висока позиција. Ама по ретки биле случаевиве во секој случај затоа и се раскажувало толку многу за тој еден случај.
    Денес некако нормална појава е да се чујат вакви случаеви, ваљда вредностите се скрос изместени и сѐ е тргнато на корист за све машко и женско...
    Јас лично се соочив со реалноста последниве 2-3 години, ваљда зошто претходно ми беше рано и не бев во фаза на запознавање на луѓе, мажи и потенцијални сопрузи :D

На eliesaab и Oriental им се допаѓа ова.
  7. MakeDamnSure

MakeDamnSure Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    439
    Допаѓања:
    983
    Воопшто не, туку што поамбициозна и поедуцирана ми е wife material.
    Најголем red flag ми е неедуцирана жена.

На Miss666 и eliesaab им се допаѓа ова.
  8. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.651
    Степенот на образование и карактерот се две различни работи. Не мора да значи дека некоја со Phd ќе биде подобра сопруга или мајка од некоја со средно да речеме. Според мене според мене подобро е да бидеш со некој на иста фрекфенција, да имаш исти или слични гледишта на светот и тоа што сакаш во животот. #партнеринкрајм

На Cinnamon Bun му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cinnamon Bun

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    5.995
    Се надевам под едуцирана не мислиш да има папир. Зошто денеска дипломата нема никаква вредност. Скоро сите имаат дипломи а многу од нив имаат 0 познавање од светот и животот.

Еве јас од моја перспектива не ми е гајле дали мажот има формална едукација туку едукација која ја стекнал самиот индивидуално со радозналост и со желба да биде свесен и разбуден. И да знае шајка да закова а не при најмал проблем да го вика татичко на помош или мајстор. Дали завршил лингвистика со мастер е баш ми е сеедно.

На ThiccFit, SummerGirl, Adidas888 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. MakeDamnSure

MakeDamnSure Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    439
    Допаѓања:
    983
    Дефинитвно да, дипломата кај нас е парче хартија, напрај муабет сфачаш колку се боси.
    Така да не мислам едуцирана само да има диплома :D

Еее баш така, најбитно е да сте на иста фреквенција

Баш илјадници имам запознаено со дипломи импресивни, а немаат појма за ништо друго и не си ни трудат да се надоградат.

А ти со шо ке му возвратиш ако он ти биде мајстор и шофер, тогаш ти треба секој ден и ручек и вечера да спремаш

На Wh@tev3r и eliesaab им се допаѓа ова.
  11. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.651
    Хахаха, па покрај се, зошто тој да не направи и ручек/вечера? #HappyWifeHappyLife ;)Зафрканцијата на страна, врската/бракот не може секогаш да биде 50-50, али треба да има почит, разбирање и пред се комуникација, зошто без разлика колку мислите дека можете да си ги читате мислите, верувај не можете и еден ден кај и да е ќе пукне балонот. Едно е да правиш работи од љубов, друго е едниот да лежи, а другиот да трча наоколу како будала, тоа е еднострана љубов и батали.

12. Cinnamon Bun

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    5.995
    Ако нешто се расипе и он го поправи го поправа и за себе исто колку што го поправа и за мене бидејки ни е во корист и на двајцата.
    Исто така и јас ако направам убав ручек и мене ќе ми биде убаво на стомакот исто колку што и на него, така да правам нешто што е добро и вкусно и за двајцата.

Кој што е во можност и му е јака страна прави за другиот а воедно и за самите себе.

13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.657
    Допаѓања:
    39.470
    Секако дека има ако не си ја добил колку само да се каже дека си ја добил.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cinnamon Bun

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    5.995
    Точно тоа да. Може не се изнајснив добро, поентата ми беше дека не е мерило за тоа колку некој е способен и паметен. Бар денес лесно ни се достапни сите книги, интернетот, јутјуб, курсеви. Кој сака да се едуцира ќе се едуцира. Порано да се завршело факултет било поим и реткост, сега секој, се и сешто завршува и од толку презаситеност на дипломи прашање е и колку се вреднуваат. Со исклучоци каде што е стварно потребна како на пример во медицината итн.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lilkaa

Lilkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2023
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    622
    Не се плашат.баш повеќе ги ценат.

На MakeDamnSure му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.651
    И 5 дипломи да има, и ракета за да иде на месечината да направи, не значи дека ќе биде добра сопруга или добар сопруг. Не и барам диплома, не и барам материјални работи. Љубов, разбирање, почит, некоја со која ќе можам да изградам живот, со која ќе имам мир, некоја со која ќе го освојам светов, како што пишав погоре партнер ин крајм, па макар и со 8мо била или ни тоа. Мене да ми биде најдобра, т.е еден на друг да си бидеме, натаму ич не ми е гајле. Што и да имаш завршено не те прави човек или нешто повеќе од другите, тоа си е само за тебе. Не можеш секогаш да работиш на струка, мора да работиш тоа што ти ги плаќа сметките што е најдобро за фамилијата. Мислам дека Ајнштајн беше рекол дека способноста да се прилагодиш е интелегенција, слободно поправете ме ако грешам. Али не можеш ти да имаш 3 деца дома да речеме и да си седиш дома и да чекаш да работиш по диплома, со извинување, мо*ај и се на дипломата, тоа нема ниту да ги нахрани твоите деца, ниту да ги облече, така да лично мене формалното образование ми нема никаква тежина при изборот на партнерка.

На MakeDamnSure, Cinnamon Bun и Lilkaa им се допаѓа ова.
  17. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Ако е поголем муж од неа, не.

На ThiccFit, Curious cat, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Lilkaa

Lilkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2023
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    622
    Како е криза фатено дури и им одговара да носи дома пари умреа тие времиња петел кога пееше по дома хаха

На Cinnamon Bun и Adidas888 им се допаѓа ова.
  19. the singer

the singer Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    12
    се плашам од злобна жена а не од амбициозна

На ThiccFit, MakeDamnSure и Ekvador им се допаѓа ова.
  20. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    300
    Квалификациите не се репер, од лично искуство ви кажувам.

На LoneWolfGuy му/ѝ се допаѓа ова.