Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали мажите се плашат од амбициозни жени?

Дискусија во 'Сингл' започната од Gea, 14 јуни 2011.

1. Curly Mony

Curly Mony Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    25
    Според мене оние мажи кои се вистински мажи не се плашат од амбициозните жени.

На baby-star, GirlLove, MarigoldA и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Mesas ambiciozni so lakomi, toa ne e isto.

На baby-star, Selena01, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Curly Mony

Curly Mony Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    25
    @T.M. Ќе може да ми го појасниш делот кај што имаш пишано дека парите сеуште никого не збогатиле? Не ми е јасно искрено тоа, затоа што јас како една единка со многу клетки во овој универзум сакам да заработувам пари и да се збогатам преку истите. Не можам да работам моментално, но би сакала.

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    300
    Девојки на место без оглед дали се кариеристки или со средно занатско. Ако е не човек и доктор на науки е, џабе е се.

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  5. OSAMEN...

OSAMEN... Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    Ubavo ima kazano clenkata.Parite se potrebni na sekogo no tie ne se merilo za da bides covek,treba licnosta da e bogata vo srceto i dusata da e covek na prvo mesto.
    Parite nemozat da te napravat srekna ako go nemas toa vo sebe ako ne si ispolneta i srekna...

6. Curly Mony

Curly Mony Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    25
    Не сфати што ја прашав членката, не тебе.

7. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Taka e, megjutoa za maz koj ne e siguren vo sebe od X pricini ili znae kolku moze da dade od sebe (a toa ne e bas bas kako sto treba) ambiciozna ili realizirana zena e premnogu napor, ne diskutirame za kakov kvalitet na zena ili maz stanuva zbor kako lugje, zatoa sto sekoj e dobar ili los za nekogo.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Curly Mony

Curly Mony Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    25
    Многу гелерализираме како народ во Македонија според мене. Најпрво треба да гледаме да се почитуваме еден со друг и да се сакаме, љубовта и почитта одат пред се` според крли. Не сум личност која сака да напакости некому. Исто така, не би сакала и мојот маж да биде таков. Тој е најдобриот маж на целиот свет.

9. T.M.

T.M. Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    15
    @Outlook дај ми пример за амбициозна жена која не помислила на финансискиот дел кога има амбиции кон нешто. Тенка е линијата меѓу амбиција и финансии, дали од лакомост или од други причини.

@Curly Mony објаснето е убаво. Парите не можат да те направат човек, парите не можат да ти купат среќа, освен таа површната, што трае кратко. Ако мислиш поинаку, ти посакувам многу среќа во животот.

Ајде вака, мала дигресија. Како не би поврзале амбициозна жена со.. да речеме пари? Воглавно, има амбиции за?

10. Curly Mony

Curly Mony Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    25
    Напротив @PM гомислам истото

11. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Vidi decko podobro mojata ambicija nego jas da zavisam od necija milost ili nemilost. Taa ambicija ne znacela i ne znaci gazenje preku lesevi :) Parite se sretstvo za zivot ako mislis ne se potrebni, ima vreme kje naucis :) Ambicija ne e sekogas povrzana samo so pari tuku so dokazuvanje sam pred sebe "jas toa mozam". A ti ako smetas deka ambicija se realizira bez otkazuvanja i tn. toa e tvoe, duri sponzori/si se otkazuvaat od nesto za da dojdat do celta :) iako parite ne se nivni neli de :) Taka sto, parite ne se losi, se zavisi koj gi ima i za sto gi koristi :)

Последна измена: 21 април 2024
    На baby-star, Selena01, Adidas888 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. SandStorm

SandStorm Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    193
    Za finansii

13. SandStorm

SandStorm Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    193
    Bez pari nema leb

14. T.M.

T.M. Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    15
    Не знам дали беше наменето за мене ова? Ако да, изгледа го имаш утнато полот :(

15. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Oh, izvini, zenski forum :) smeni devojce so momce, dr nema razlika :)

На diskreten32 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. OSAMEN...

OSAMEN... Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    Toa si vo pravo.Ali mozam da kazam deka ako dve licnosti se zaedno i ako se sakaat i imaat sloga i razbiranje mozat da uspeat mnogu poveke i da ziveat poubav i posreken zivot,otkolku onie sto imaat pari no nemaat ni cuvstva ni nisto i sto ne osekaat nisto.Partnerot go gledaat samo kako predmet ako mozam da se izrazam taka,ednostavno fokusirani se samo na pari i nisto drugo

17. SandStorm

SandStorm Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    193
    Nema leb
    Ljubovta e kratka

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. OSAMEN...

OSAMEN... Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    Moze i obratno
    Ima leb nema ljubov

19. T.M.

T.M. Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    15
    Како зависиш од нечија милост или немилост? Финансиски? Пак дојдовме на делот поврзан со амбиција и пари. А за дали ќе научам, ваљда на 30+ сум научил досега, можеби ти знаеш повеќе од мене за мојот живот :) Амбицијата почнува со "јас го можам тоа", а завршува со успех и финансиска моќ, што е природен процес.

Амбициозни жени кои се финансиски моќни а во исто време се филантропи се малку, исто како мажи. Мал е бројот на амбициозни жени кои успеале во животот а притоа останале приземни, тоа ми е целата поента.

едит: Јас лично не, ама некои мажи се плашат од амбициозни жени затоа што зголемените финансии ќе ги натера да сменат однесување спрема сопружникот, негативно секако. Некои чисто од его не би сакале да продолжат во брак или врска со амбициозни жени.

20. SandStorm

SandStorm Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    193
    I nema ljubob