@T.M. Ќе може да ми го појасниш делот кај што имаш пишано дека парите сеуште никого не збогатиле? Не ми е јасно искрено тоа, затоа што јас како една единка со многу клетки во овој универзум сакам да заработувам пари и да се збогатам преку истите. Не можам да работам моментално, но би сакала.
Девојки на место без оглед дали се кариеристки или со средно занатско. Ако е не човек и доктор на науки е, џабе е се.
Ubavo ima kazano clenkata.Parite se potrebni na sekogo no tie ne se merilo za da bides covek,treba licnosta da e bogata vo srceto i dusata da e covek na prvo mesto. Parite nemozat da te napravat srekna ako go nemas toa vo sebe ako ne si ispolneta i srekna...
Taka e, megjutoa za maz koj ne e siguren vo sebe od X pricini ili znae kolku moze da dade od sebe (a toa ne e bas bas kako sto treba) ambiciozna ili realizirana zena e premnogu napor, ne diskutirame za kakov kvalitet na zena ili maz stanuva zbor kako lugje, zatoa sto sekoj e dobar ili los za nekogo.
Многу гелерализираме како народ во Македонија според мене. Најпрво треба да гледаме да се почитуваме еден со друг и да се сакаме, љубовта и почитта одат пред се` според крли. Не сум личност која сака да напакости некому. Исто така, не би сакала и мојот маж да биде таков. Тој е најдобриот маж на целиот свет.
@Outlook дај ми пример за амбициозна жена која не помислила на финансискиот дел кога има амбиции кон нешто. Тенка е линијата меѓу амбиција и финансии, дали од лакомост или од други причини. @Curly Mony објаснето е убаво. Парите не можат да те направат човек, парите не можат да ти купат среќа, освен таа површната, што трае кратко. Ако мислиш поинаку, ти посакувам многу среќа во животот. Ајде вака, мала дигресија. Како не би поврзале амбициозна жена со.. да речеме пари? Воглавно, има амбиции за?
Vidi decko podobro mojata ambicija nego jas da zavisam od necija milost ili nemilost. Taa ambicija ne znacela i ne znaci gazenje preku lesevi Parite se sretstvo za zivot ako mislis ne se potrebni, ima vreme kje naucis Ambicija ne e sekogas povrzana samo so pari tuku so dokazuvanje sam pred sebe "jas toa mozam". A ti ako smetas deka ambicija se realizira bez otkazuvanja i tn. toa e tvoe, duri sponzori/si se otkazuvaat od nesto za da dojdat do celta iako parite ne se nivni neli de Taka sto, parite ne se losi, se zavisi koj gi ima i za sto gi koristi
Toa si vo pravo.Ali mozam da kazam deka ako dve licnosti se zaedno i ako se sakaat i imaat sloga i razbiranje mozat da uspeat mnogu poveke i da ziveat poubav i posreken zivot,otkolku onie sto imaat pari no nemaat ni cuvstva ni nisto i sto ne osekaat nisto.Partnerot go gledaat samo kako predmet ako mozam da se izrazam taka,ednostavno fokusirani se samo na pari i nisto drugo
Како зависиш од нечија милост или немилост? Финансиски? Пак дојдовме на делот поврзан со амбиција и пари. А за дали ќе научам, ваљда на 30+ сум научил досега, можеби ти знаеш повеќе од мене за мојот живот Амбицијата почнува со "јас го можам тоа", а завршува со успех и финансиска моќ, што е природен процес. Амбициозни жени кои се финансиски моќни а во исто време се филантропи се малку, исто како мажи. Мал е бројот на амбициозни жени кои успеале во животот а притоа останале приземни, тоа ми е целата поента. едит: Јас лично не, ама некои мажи се плашат од амбициозни жени затоа што зголемените финансии ќе ги натера да сменат однесување спрема сопружникот, негативно секако. Некои чисто од его не би сакале да продолжат во брак или врска со амбициозни жени.