Takva analiza nemam, ne sum se zamarala, pak kje ti kazam parite ne se losi, zavisi koj gi ima. Nitu parite mozat da napravat nesto od nekogo sto ne bil dlaboko vo sebe, taka sto vo slucaj kako ti sto zboruvas, ambicija-pari samo katalizator, nisto povekje. Edit: suma sumarum se slozuvame, vidi ne se plasat, tuku ne mozat da bidat kako da se izrazam ajde da receme "labavi", za napustanje na brak i tn. ne znam za toa.
Ако немаат хемија , дали би влегле во брак? Зошто сметаш дека во партнерот гледаат банкнота? Има жени кои заработуваат дупло од мажите. Напротив колку и да има љубов , хармонијата ќе исчезне ако немаат ни за егзистенција. Да не се лажеме. Парата е двигател. Никој не бара милиони, но за удобен живот кој не би посакал?
Sto i da kometirame moze ke bide badijala.Site znaeme deka e najubavo da se ima pari vo koi ke uzivaat zaedno dvaica.Toa e idealno ali nazalost e i retkost posebno na denesno vreme
Se smenija vreminjata, se smenija mazite i zenite, megjutoa sigurno ima i srekjni brakovi. E, sega da ne se ocekuva deka sekogas ruzi kje cvetaat, tuku i usponi i padovi da se nadminat. A ona sto mazite denes ne sakaat da go slusat e deka vrska/brak zavisi od mazot, mazot ja drzi vrskata. Ne zboruvam za isklucoci na zeni, zatoa sto ne ima i mazi i zeni i vaka i taka.
Vrskata i brakot go drzat dvaica sopruznici,vo se treba da se zaedno.Primer nemoze i mazot da pravi se na svoja raka bez da porazgovara so svojata sakana.Na prvo mesto razbiranje,try love i togas se moze da funkcionira,bez toa moze samo problemi i kavgi da se ima
Ако немаат пари во што ќе уживаат освен во кавги? Па утре и дете на врат, ако се мачат родителите и тоа ли да се измачува? Или ќе ужива и тоа во љубов?
И самокритичноста. Еден ако ја има, друг ја нема џабе. Истото важи и за трудољубивоста. И мрзата, оти многу работи се прават во служба на другата половина, па кога ќе се помисли ништо не треба да е тешко.
Ne go drzat dvajcata, mazot go drzi, ako se procitas sebe si vnimatelno istoto go potvrduvas "mazot ne na svoja raka i tn.", toa e ne poradi toa sto toj sam ne umee, tuku zatoa sto ja pocituvaa taa do nego. A na zenata e da vozvrati soodvetno na taa pocit. Zenata go drzi balansot, megjutoa uspehot na eden brak vo golem del e na mazot, zbouvam za srekjen uspesen brak, ne nekoja zdelka taka da kazam
Bas taka, mazot e toj koj dava vo vrska/brak i da ne mu e tesko ili iznudeno, sto kje dade toa kje dobie
70/30 Jas mojata sakana ne bi sakal ni da ja opteretuvam mnogu.Dovolno e da osetam od nea vistinska ljubov i vnimanie a jas ke se potrudam da i ugodam 100 pati poveke za toa.
Ако нема амбиции обично се с*ре на другата страна кога последен пат постигнала нешто. А тоа било пред нецели 6 месеци.
100 posto ti, 100 posto taa, i gledaj celi i ambicii da imate slicni ako ne isti, za da mozete da se razberete, so site potrebni otkazuvanja i sl.