Ќе се ставам во групата на многу амбициозни жени, но жени коишто не си го запоставуваат партнерот, детето нити пак домашните обврски. Пред да го сретнам мојот сегашен мм имав поактивен ноќен живот бидејќи живеев во Скопје. Бев сингл, со дете вработена во супер фирма во која заработуивав многу. Имав проблем скоро со секој втор дечко кој ќе се запознаеше со мене, и тоа не заради детето него заради работата. Кога ќе кажев каде работам, дека сум 24/7 активна на работа и отприлика колку заработувам бегаа ко од ѓавол. Овој феномен од машки коишто се шетаат по скопскиве улици неможам до ден денес да си го објаснам.
Шо праиш злато? еве дома срце, ти излезе од работа? денес ќе задоцнам, ќе бидам до кај 7, ти напрај ручек, пушти пералната, избриши прашината во дневната и садовите од сабајле измиј И вакви парови познавам Тукуууу шо ќе кажев за темава.....се насмеав онака поштено, си го продужив животот за некоја година, и не заборавајте на мажот да му стаите каишче со пшлочка на која што ќе му го пишува името, во случај да се изгуби кога ќе го шетате и да факт е дека вие девојки сте тотално откачени (во позитивна смисла на зборот - нормално) На сериозна нота - Ако дечкото се цени самиот себе, е интелигентен, успешен - ќе си бара таква девојка, а со оние просечните нема да се задоволи....Како и да е - нас не привлекуваат личности кои што можат да ни парираат на интелектуално ниво зарем не? Ако ти доаѓаш дома и праиш муабет за Архитектура и за новитети што ќе се воведуваат во идните проекти а типацот те гледа со блед поглед и ти вика - бејб Џон Вејн е на тв, а и врска неам што ми кажуваш... после ќе идам да го шетам Мурџо по улица, а ти рачунај си да не ти падне тоа зградата, зарем тоа нема да ве исфрустрира? Што ти како интелектуалец, имаш партнер кој што нема едно општо познавање за да ти сврти два реда муабет? Мене би ме исфрустрирало до максимум !!! Од овој аспект може да се каже дека е потешко за амбициозните личности и оние што се ценат себе, да најдат соодветен партнер, зашто сепак имаат одредени очекувања од таа лчност....Како и да е - Мажите кои што се самоуверени во своите квалитети, цврсто стојат на нозе, знаат што сакаат, имаат зацртани цели во животот, ОБОЖАВААТ Жени кои што ќе им парираат на интелектуално ниво !!!!!! Од тука ќе им се роди хемијата
Апсолутно неточно! Гордост е да имаш покрај себе успешна жена. Не можам да се замислам себе си со некоја неостварена, мрзлива и неамбициозна која се задоволува со медиокритет. Нормално, се што е претерано секако не е убаво па и амбициозноста но секако е посакувана и позитивна карактеристика. Правиот маж не се плаши од амбициозните жени затоа што сака предизвици! Истите ги користи како поттик да стане уште подобар!
Релативно е. Ми пречи генерализирањето, треба сите мажи да се слабаци па да се плашат од амбициозни жени. А не е така, очигледно. Јас мислам дека им е предизвик, да имаат во близина успешна жена. Амбициозна со остварени цели и планови, тоа е за почит. А инаку амбициозно може да биде и некое Спојлер курвештииче а неуспешно и мизерно. Дефинитивно постојат различни типови на мажи кои различно се однесуваат со амбициозните жени. Некои ги имаат во тон во близина, бидејќи имаат заеднички интереси, а некои искомплексирани мажи си сакаат нешто поедноставно, бидејќи не знаат како да се однесуваат со оние успешните и некако губат доминација.
Зависи од карактерот и темпераментот на мажот. Некои сакаат да доминираат,т.е. жената да не се истакнува над нив. Некои имаат потреба од жена која е поамбициозна од нив,зашто преку неа на некој начин ги исполнуваат своите амбиции. Не верувам дека на некој му е сеедно дали жената е амбициозна или не . Тие се почитувани и посакувани од страна на мнозинството (а кој би сакал флегматична жена,на крај краева?)
Тука самите жени, несвесно ги одбиваат мажите. Нивното држење,живот,заработувачка и слично ги тера далеку од нив. Тоа е моето мислење. Мажите можда се плашат од нив.. дека нема да биде нивна само, дека зарабоува повеќе, има повеќе, не ке може да ја задоволи или пак нешто слично
Не се плашам од амбициозни жени баш сакам такви бидејќи се далеку покреативи од одтанатите девојки секако сега не зборам само да и е завртено во глава работа и само работа да заработам што повеќе можам да си има амбиција но и да знае да ужива
Јас да бев машко и да не бев во врска баш би сакал покрај мене да имам амбициозна жена. Јас сум многу амбициозна, а дека се плашат не вервувам тие не сакаат само некоја да ги потсеќа дека е подобра од нив и дека повеќе заработува од нив
Според мене успех е да имаш добри резултати на секое поле од животот,меѓутоа ова не е случај со овие жени,тие ги насочиле силите кон една цел,но иако имаат добри работни места и добра финансиска потпора,сепак задоволството не им е комплетно и моја констатација е дека они сами си се криви за таа single ситуација,не се криви мажите.Значи,според мене темава треба да гласи-"Дали амбициозните жени се плашат од мажите?",бидејќи тие одлучиле да се посветат на професионалниот живот,па можеби се плашат дека мажот во нејзиниот живот би и бил кочница во напредокот,зошто мажите не ги делат жените на амбициозни и неамбициозни,ги делат на жени што им се допаѓаат и жени што не им се допаѓаат,а тоа што амбициозните жени се сами,тоа е така зошто неможеле да најдат доволно време за приватниот живот,се стремеле за повеќе и повеќе и повеќе.......
Па сеа зависи ... во некои области не ни смета , а во некои ни смета На пример мене девојка ми да ме победи во Дота .... ќе ја оставам
воопшто не би ми сметало па дури и само она да работи а јас да си го прчам дома е така луѓе се живее без комплекси до 101 и назад несум горделив у овој случај она само нека си работи нека си биде амбициозна и нека носи пари
Ако во денешно време маж се плаши од жена што придонесува повеќе од него, за мене тој е прост. Не е важно кој колку заработува, важно е да има придонес во домот, да има хармонија и разбирање. А оние дигнатите и еднонасочените жени не ни можат да имаат некој крај себе, не дека ги одбиваат мажите поради нивните амбиции, туку баш поради тоа што не обрнуваат внимание на ништо друго околу себе освен работата.
Нема врска,не се плашиме,бар не јас ,моќната и амбициозната жена би ми била мотив плус,дека знаете,сакам да се тркаме