Хмм, не знам дали ја разбрав темата, дали амбициозни се смета само на деловен план или воопшто. Нејсе, како и да е, лично не мислам дека амбициозните жени ги плашат мажите (барем мажите кои се свесни за своите вредности). Секој од нас има амбиција за нешто повеќе, нешто повисоко, нешто подобро... Но таа амбиција не значи дека сме подобри од другите, таа ја покажува нашата желба да постигнуваме надпросечни резултати. Ако некоја жена смета дека е подобра од другите,... тоа е нејзин проблем (а тоа дефинитно е проблем). Без оглед дали е маж или жена амбицијата не смее да господари со човекот. Амбицијата не смее да биде главен двигател кој ќе ни го раководи животот. За жал многу луѓе (без оглед на полот) заборавиле како е да се биде човек...
Не би рекол дека се плашам, јас имам добра и одговорна работа но секогаш гледам да имам време и за забава. Како таков не се плашам од успешна жена, не правиме моабет што ако има поголема плата од мене или не. Единствено би ми пречело да неможе да најде време за забава со мене - т.е. да правиме нешто заедничко, со други зборови да не биде претеран workaholic.
Кој-како. Не мора да значи дека се работи за страв. Има некои што не сакаат партнерка-паметна жена, за да не ги замара во слободното време.
Се плашат само оние кои се слабаци и кукавици па сметаат дека не се достојни за таква жена, не можат да се носат со неа и слично... На вистински созреан и зрел маж ваква жена би му била предизвик и би бил горд на/со неа.
Е сега ти ги направи дека оние кои имаат амбиции не се луѓе, а оние без амбиции какви луѓе се? Ок си е човек да биде амбициозен, а ако и двајцата се тогаш е полн погодок.
Не би рекла. Можеби слаби мажи, има мажи што не сакаат партнерката да е над нив, да има повисоко образование, да напредува и сл. Можеби тоа е закана за нивната машкост, па не можат да го прифатат тоа. Ваквите не се мажи според мене. Јас имам целосна поддршка и покрај тоа што дечко ми нема многу работи што имам, не му пречи само ме подржува. Ниту пак мене ми пречи што не е толку амбициозен. Пропуштил добра прилика на времето, може повторно да и се врати, кога јас го охрабрувам полесно е, и самиот има поголем мотив и сака да го направи тоа што го пропуштил. Затоа пак него го бива за многу други работи, нешто што можеш да го научиш само од животот, но има и во себе нешто што не можам да го опишам, секаде се вклопува ѕвездата му е таква. Фразата може да им е утеха на некои преамбициозни и сингл, па мислат сите од нив бегаат поради тоа.
Не.Некои ги привлекуваат бидејќи гледаат дека се самоуверени и храбри додека пак маженцата се плашат да.
Зависи кој како гледа на работите. Но повеќето се сингл затоа што се дигнати,што повеќе леташпомали ти се шансите да те фатат.
Ако станува збор за некое неуспешно машко со ниска самодоверба кое е свесно дека располага со многу неквалитети тогаш ќе се плаши од секоја жена која е амбициозна и поуспешна од него. Тука малку влијае и простотијата и заостанатиот начин на размислување. Ваквите врски не успеваат затоа што во одреден момент слабакот сигурно ќе почне да ја кочи партнерката во своите намери а амбициозните жени често се жени со цврсти ставови и карактери кои тоа не би го дозволиле.
Del od mazite ne se plasat od ambiciozni zeni tuku ne mozat da se nosat so niv. Ambiciozna zena ne mozes bas da ja drzis na kratok lanec, a kolku povekje drzi tolku poloso. Vakvite zeni se naviknati da turkaat se sami vo zivotot, za nesiguren maz stanuva toa problem. I ne e izgovor ova, ova e realnost. Se smenija vreminjata ne e kako pred 50god. pretstavata i zelbata sto ja imaat nekoi mazi ne se poklopuva so realnosta denes. Se dodeka vo Edna vrska dvajcata ne funkcioniraat kako partneri, ramnopravno so pocit I razbiranje, a se gleda koj e koj, nisto od toa. I vistina e, zad sekoj uspesen maz stoi uspesna zena I obratno, a ne kocnicar. Od ambicioznost do dignatost ogromna e razlikata,a koj kje te ceni sam prvo ako ne se vrednuvas. Nikoj, koj kje te kreva, koj kje te spusta vo zavisnost od toa sto mu odgovara. Inaku tocno, spusti standardite de mn ribi ima ama za toj sto saka mn ribi, za povekjeto od nas edna / eden e dovolno
Повеќето се сингл зошто бараат нешто совршено, а тоа не постои. Кој цели по совршено, си има голем проблем. Тенка е границата помеѓу "дигната" и искомплексирана. Амбициозност е сосема нешто трето. Се плашат, да. Мислат дека таквата не може да се задржи. На амбициозна жена не и се стои на пат. Или и даваш зелено светло да продолжи и ја поддржуваш, или едноставно ја оставаш да најде некој кој ќе може да се носи со тоа. Првото е многу подобра и попаметна одлука. Кога-тогаш ќе се навикне човек и ќе ја "скроти".