Дали мажите се плашат од амбициозни жени?

Discussion in 'Сингл' started by Gea, Jun 14, 2011.

1. Catnight

Catnight Истакнат член

Вистинскиот маж не се плаши од ништо, но многу се ретки тие. Повеќето се оние со панталони до гз и многумина женски лудуваат за нив. :lol:

GirlLove, Raphael and Gentlemen like this.
  2. bubi75

bubi75 Активен член

Нормално дека амбициозни мажи не се плашат од амбициозни жени. Туку не амбициозни мажи се плашат од амбициозна жена. Бидејки тука доаѓа во прашање машкото его. Кај неамбициозните мажи тоа его е нарушено, со самото тоа што не можат да ја пратат својата жена на полето каде таа покажува поголема амбиција. На пр. во бизнисот, амбиција во професијата и т.н.

eliesaab, Outlook and Gentlemen like this.
  3. Catnight

Catnight Истакнат член

Зошто неамбициозни мажи, кажи сељак олесни си.

celineparis and bubi75 like this.
  4. Gentlemen

Gentlemen Истакнат член

не си во право има разлика. не се едан иста работа, сељак си е сељак, а неамбициозен е нешто друго....

5. Gentlemen

Gentlemen Истакнат член

но исто е и кај жените тешко даваат шанса на таков маж, и тие се плашат

Last edited: Jan 30, 2018
  6. bubi75

bubi75 Активен член

Жените по не се плашат од амбициозен маж, бидејќи секоја жена сака успешен маж. Маж со амбиција кон нешто, маж кој ќе ја прати и неа. Маж кој ќе и биде водилка, а не маж "теле".

7. tiff2

tiff2 Истакнат член

Кај мене баш е спротивно, не амбициозни жени ми се не интересни, досадни.

Scott Weiland and hermosa like this.
  8. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Убаво е да се има за партнер амбициозна жена. Особено за мажите кои не се толку амбициозни , ќе ги мотивира да направат нешто повеќе со својот живот.

Rabbit, stetoskop, GirlLove and 7 others like this.
  9. poenta

poenta Форумски идол

Амбициозноста како карактерна особина ја издигнува личноста на повисоко ниво во стремежот да направи нешто повеќе за себе. Ако мажот е амбициозен, партнерка со исти особини е предизвик за меѓусебна поддршка. Мотивацијата е силно изразена и поголеми се можностите за напредок и успех.
    Во спротивно, амбициозна жена тешко би била сфатена од незрел маж кој има ниски погледи и интереси, па од тој аспект нејзината цел може да претставува страв за неговото его.
    Ретки се оние мажи што знаат, умеат, а пред се сакаат да учат од сериозна и изградена личност која би била водителка во нивниот живот.

10. najnajsexy56

najnajsexy56 Активен член

da nekoj se plasat ama retko nekoj da ne se plase mote bivsi me ostavija poradi toa

eliesaab likes this.
  11. hellocity

hellocity Популарен член

Да, 80 посто повеке бираат овци кои ке се откажат и од кариера и се и ке бидат домаќинки 24 часа, додека тие си праваат што сакаат.

12. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Само неамбициозните мажи се плашат од силни и амбициозни жени бидејќи знаат дека не можат да манипулираат со таква жена изградена во однос на кариера, карактер, жена што знае што сака во животот и знае како да го добие тоа што го сака. Амбициозната жена е предизвик за секој амбициозен маж.

baby-star, Dentina, Tanjamm and 5 others like this.
  13. eliesaab

eliesaab Популарен член

Секако дека да. Така тие ја губат нивната "контрола" врз жената. Според нив таа треба да се задоволи со трошки.

Guns N` Roses likes this.
  14. LadyMau

LadyMau Активен член

да, бидејќи ќе го гледа како на потрошен материјал, менлив и минлив.

15. Veta

Veta Популарен член

Од амбициозна жена се плашат само оние несигурните, неамбициозните од типот : маче знаеш кој сум јас итн.
    Маж кој што има зацртано своја цел, се стреми да ја оствари истата нема да му смета жена што прави успеси можеби и повеќе од него, напротив ќе се гордее со неа и ќе и биде поддршка во најсветлите и рамо за плачење во најмрачните моменти.
    Се друго е маж во обид.

Dentina, Tanjamm, tinka-mace and 7 others like this.
  16. Fontana

Fontana Истакнат член

Да дефинитивно. Покажано и докажано ми е 100 пати. И баш како што кажа @Veta се е точно

Guns N` Roses, eliesaab and Veta like this.
  17. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Разговарав со другар кој живее во Данска, земја која има висок процент на родова еднаквост. Ми кажуваше дека честа појава е мажите да си бараат жени од помалку развиени држави, со цел да имаат жена која нема да е амбициозна и кариерно насочена, туку ќе седи и ќе си гледа деца дома. Замислете...Данска...а ние сме едно 100 години назад.

И мене ми се случило, првиот пат кога ќе покажиш заби да се повлечат и да ги фати паника, не се навикнати да имаш свој став и очекуваат дека тој и мајка му ќе се твоите господари.
    Е секогаш велеам, секоја чест на исклучоци.

Last edited: Dec 18, 2020
  18. eliesaab

eliesaab Популарен член

@Ugly Duckling ами и ние не сме глупи посебно во 21-ви век. Јас сепак мислам дека за секоја има по некој и кога-тогаш каков што си бара секоја таков и ќе си најде. Помина времето кога мажите избирале. Чисто се сомневам дека некоја што се вложила низ животот ќе дозволи некој да ја гази.

19. Ваљдрин.

Ваљдрин. Истакнат член

Naprotiv, ambicioznite zeni se Zakon.
    Mislam masko sto se place od ambiciozna zena so svoj stav, jak karakter, ambibicii, samostojna, mislam toj ne e masko tuku ednen obicen papucar, |(

eliesaab likes this.
  20. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Папучар мене ми е глупа фраза, и обично ја користат кога некој маж и посветува внимание на девојка и велат остави го бе тој папучар.
    Ке се надоврзам со една песна од Sia-Helium вели But even Superwoman sometimes needed Superman's soul.
    Секој сака внимание,само што колку си по амбициозен потешко се наогаш со човек на иста фрекфренција бидејќи за секоја работа веќе имаш креирано став, само си по осамен.
    Мене мажите ми имат зборено дека во депресија сум ги турала..зошто затоа што имам премогу став и ниту а работа ниту првиатно не дозволувам деригент.:!::D