Убаво реков да се родиш тука е баксуз.Преживуваме, буквално. Веќе нема средна класа.Има екстремно богати и луѓе кои живеат скромно, месец за месец. И тоа некој ќе го нарече живот? Политика навлезена во сите сфери на општеството, ветувања мед и млеко само пред избори.
Реално сите сте во право со коментариве. Само мене едно не ми е јасно. Плати мали стандард паѓа а луѓево дури и децата ги облаакаат во скапа облека од познати марки па козметиката која ја котистат е скапа нели este lauder Vichy... А леб нема да се јаде. Или подобро да дадам пари за крема од 1000 ден нели проблем со кожа одколку да купам здрави намирници со кои преку исхрана ќе си ја избалансирам кожата. Или подобро да купам фармерки од њу јоркер него од пренди ако со истата цена два пара можам да си купам. Ама нели јас ко ќе врвам по улица луѓе етикетите ми ги гледаат. Не,јас навистина не можам да им се начудам на луѓево.
Имаат пари тие што купуваат скапо. Не им се на сите само платите приход иначе.. Еден куп имаат споредни извори на финансии...
една моја школска работи во болница со 15000 плата. Абе средена нашминкана дотерана мислиш 1000 евра плата зема. Маж је кога ќе го викнат конобар работи. Ама со 400 ден дневница и тоа не секој ден што може да се придонесе дома? Ама сепак луксузно живеат. Сигурно имаат некоја позадина не верувам да со една плата све се постигнува
Обично купи-продај си подработуваат некои. Знам такви многу. И вадат добри пари од тоа, само треба да ги имаш луѓето.
Во право си за ова, но тоа купување на работи кои реално не се потребни, не се приоритет, е аздис, неразбирање едноставно. Дали си видел жена без заби, а купува крема против брчки? Јас сум видела и се чудев, со самото тоа што млада нема заби, изгледа лошо, така да кремата нема да помогне, си треба забар за да стави заби. Или нема заби, не се потпишала, а нокти правела во салон. Моја познаничка не работеше, дома нејзините ја издржуваа, ама чуваше пари за еуцерин, да немала брчки, кој ќе ја земел после кога има над 35 години? Се е тоа за мене погрешно воспитување или невоспитување, и нерационално расудување. Ако здраво се храниш спасуваш здравје, па и убавина, а не јади евтина паштета и макарони, ама важно мачкаш еуцерин.
Паѓа на велико. Мали плати, едвај се сврзува крај со крај. Како човек да се храни здраво кога не може да си дозволи. Здравата храна е скапа. Затоа луѓето јадат паштети, сувомеснати и друг вид нездрава храна. За да направиш добар ручек ти требаат пари. Едвај стасуваат пари за сметки. Некои се приморани и кредити да земат. Ама па тие пари не траат вечно.
Општата економско-финансиска состојба во државава е очајна, стандардот е многу низок, платите се многу ниски во споредба со цените, затоа граѓаните масовно се иселуваат.