Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали мислите дека сите машки се исти?

Дискусија во 'Сингл' започната од malecka.16, 14 јуни 2010.

1. programerka-2nd

programerka-2nd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    53
    Дефинитивно не. Е сеа и тие, како и ние жениве си имаат по некои заеднички особини, како на пример да се покажат колку се јаки во нешто (најчесто во кревет :devil: ), колку пари имаат на сметка, колку женски досеа ќариле, каква кола возат и слични ствари, зависно од тоа за каква личност се работи. Едноставно фалбаџии се ;) Зависи и во која смисла ги сметаме за исти, но штом се работи за карактер никако не може да се исти.

Значи, what's the point? Познавам така една солидна бројка на фини машки, но тие се мнооогу помалку од останатите, да ги наречам (без навреда) кретени со кои сум имала контакт икад во животов. Секако дека една девојка потполно би се разочарала ако очекува дечките од реалноста да се понашаат како типчињана од америчкине романтични филмови, но не се па ни толку за никаде како што ние во моменти на бес кон еден примерок од машката популација знаеме да го кажеме. :D Всушност, на крај се се сведува на тоа не може да останеме рамнодушни на тие напати неблагодарни, но deep down срцки од суштества, и мора да признаеме дека без нив животов ич, АМА ИЧ не би бил интересен! ;)

И за крај, никој не е совршен, па дури ни Бред Пит (ама не сеа, на времето коа беше помлад) :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

2. Monique995

Monique995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    201
    Дали сите машки се исти?
    Ние женскиве за нив дека се сите исти тие за нас дека ние сме исти.
    Па ако постои калап за правење на машките особини/женските особини тогаш сите ние би биле исти, но всушност никој со никој не е ист, секој е специфичен на свој начин и се карактеризира со некоја доминантна особина која што го прави поразличен од другите... итн итн :D

3. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Никако, никако. Две близначки се различни една од друга, не пак цела машка популација иста ќе е. Има фини, има лоши, има секакви. Може имаат некои исти идеали, исти цели, но секако не сите. Сите сме различни, секоја индивидуа за себе. :)

4. dryad

dryad Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    55
  5. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    Не се сите исти. Веќе им стана навика на луѓево да викаат сите мажи се исти - сите жени се исти.. Мислам дека ќе се најде на овој свет еден кој нема да го споредуваме со другите и ќе кажеме - Е овој е различен :lol:

6. Saisnalla

Saisnalla Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    134
    Сите си ги пробала? :roll: :x

Јес да повеќето имаат слични :!: сваќања, ама, исти-НЕ се!
    Неможе сите да бидат и педери, и папучари, и кавалери, и идиоти итн...
    мислам, нема смисла прашањево ... :)

7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    според мене повекето се исти...знаци сепак има некој сто не е како останатите..знаци повекето се исти али за мене ДА!..сите се исти... e sega ne deka sum bila so site :^) :lol: но по она сто се слуса и сто прават повекето испајгат исти....ееееееехх да се погодесе оној мојон од тие сто се помалце(мислам не од овие повекево) :lol: ne e i od povekevo ali na sredina e nekade :!: тоа е

8. Strawberry.6

Strawberry.6 Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    10
    Имаат некои слични особини, али не верувам дека сите се исти.

9. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.036
    Според мене сите суштества што се нарекуваме машки,немаше да се нарекуваме со тој назив,ако немавме некои сличности,така и за женските.Меѓутоа освен што имаме нешто заедничко што не карактеризира нас машките,како и вие женските што имате,се друго е различно и индивидуално.Според мене сите што се нарекуваме луѓе,без разлика на полот,националноста,верата или бојата,сите ние имаме некои заеднички особини,после тоа како се прават останатите поделби се создаваат разликите кои ги окарактеризируваат само тие што припаѓаат на определената група(да речеме полот) и на крај едно женско има еден дел слични карактеристики што ги имаат сите луѓе,па еден дел што ги имаат сите женски,па еден дел што ги имаат сите белци(ако е белец),па христијани итн и на крај го има она нејзиното што ја прави различна од другите,да речеме тоа се 90%.Ова беше мојот филозофски пристап кон ова прашање :D

10. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Не знам зошто ама се мислам дека машките имаат една лоша особина која нема кој не ја поседува. Е сега кај некој е развиена повеќе, кај некој помалку. Од тоа јас што имам поминато и што имам слушано, дефинитивно само на почеток на врска се паметни.

11. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    Сите машки не се исти и сите женски не се исти. ;)

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
  13. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    До пред 1 саат мислев дека сите машки не се исти, дека некој се нежни, знаат да сакаат, знааат да го чуваат тоа што го имат покрај себе, незнаат да повредуваат, Али ете се го променив мислењето и велам ДА! СИТЕ МАШКИ СЕ ИСТИ

14. EVA19

EVA19 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    37
    не не нееее не не не се сите исти АЛИ сите се глупи. 8) :*

15. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Сите машки не се исти.

16. AnimeHQ

AnimeHQ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    246
    Добро значи ме насмеа темата :D

|(
    Незнам како некој може да ги става „сите машки„ во некоја си нејзина група кога воопшто не го познаваш? - sorry, Are you serious? :geek:

Во денешно време се почесто ја слушаме оваа изрека во коментарите на слободните и повредените девојки па и кај busy девојките, добро, во ред, разбирам дека од нешто можеби се разочарани, ама да кажат „сите машки„ се исти? :fubar: Дали истото подразбира дека тие девојки успеале да ги поминат сите машки во светот па одтука доаѓа заклучокот? ( со истото немам намера никој да вреѓам, али ако некој се пронајде .. )

Шта чу, ми влијаеше тој докторот многу од Скопје (психологот) па си дојдов дома цела збрлавена, није до мене. :rock:

Конкретно јас никогаш не сум помислила дека „сите машки„ се исти иако имав лошо искуство на 17 години. И истото ми остави трага во животот.
    Неверувам во предрасуди и генерализирања. :!:

17. Mecheto1

Mecheto1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    52
    Не.ако би биле сите исти,зашто тогаш ги менувате.Веројатно барате подобар.А зашто барате подобар ако се сите исти!? :)

18. Antonija123

Antonija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    73
    Сите исти не се, нормално. :) Но по одредени карактеристики може и да се групираат во категории.

19. Leika

Leika Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    49
    Site maski se isti zatoa imaat edno ime MAZI! ;)

20. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Каков логичен заклучок. Зошто нам порано не ни текна вакво нешто?
    |(