Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали мислите дека сите машки се исти?

Дискусија во 'Сингл' започната од malecka.16, 14 јуни 2010.

1. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Ова беше крајно навредливо од твоја страна,ако би имала сестра или ќерка која би тагувала поради љубов или ако биде разочарана и повредена од машко и нејзе ли тоа ќе и го кажеш ?тогаш навистина срамно од твоја страна ,секој различно ја доживува љубовта ,некои од нас ја сфаќаат сериозно и им треба време да стекнат доверба во друг партнер затоа што не сакаат повторно да бидат повредени.

2. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Многу одам офтопик, ама од кај знаеш ти што се’ имам јас поминато во животот? Немаш претстава низ што имам поминато, па секогаш гледам на посветлата страна од животот.

Да имам јас ќерка како вас што размислува, би ја убедувала во спротивното, дека сепак постои некој таму што би можел да ја сака, ама верувај мојата ќерка никогаш нема да мисле дека сите машки се исти, само зашто ЕДЕН ја разочарал. И, не, не ви судам, ваше мислење е тоа. И најискрено ви посакувам да најдете некој кој ќе ве убеди во спротивното, па после да си велете ’ стварно не биле сите машки исти‘.

А, да H.VAGA не биди толку разочарана на само 18 години. Што останува за натаму ако на 18 си толку да не кажам песимист.

3. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    6.671
    ти кажав дека секој има право на свое мислење.не можеш на некој да му судиш што не размислува исто како тебе

4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Детинесто ми е размислувањето дека сите машки се исти.
    Го споменав ми се чини во една друга тема, па би и овде, за да донесеш таков заклучок за цела машка популација, без друго, треба цела и да ја испробаш. Зарем СИТЕ машки сте ги пробале?
    Каков јас дечко сум имала, не вреди ни да се спомнува овде, ама не дозволувам тој или тоа искуство да ми влијае во целокупниот став и размислување за машката популација. Она што го сфатив е, дека тој може како сака да ми се понаша и постави, се додека јас тоа го дозволувам (колку што бил тој кретен, толку сум била и јас кратковида и смотана). Како што мене некој не ми бил добар, така и ја некому не сум му била добра. Од грешките се учи, ако не се научи, се повторуваат, а ако се повторуваат, тогаш идеме кон тоа дека сите се исти.
    Сепак е прашање и на вкус, неможе да се противречи ова. Ако избираш од една група на мажи, слични на себе, секако ќе се разочараш. А ако си го прошириш видот ќе си дозволиш себе да се увериш во спротивното.

На srcekrsacka, jonnyo и starbucks им се допаѓа ова.
  5. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Кравче што подразбираш ти под тоа зарем сте ги пробале ?зарем треба да се имам ебено со секој па да кажам каков е и дека е ист како и сите други??? |( Нутриционист велеше не не сме сите исти има исклучоци ама ја изневери девојка му |( |( ?па дури и јас си реков ете ти колку важи тоа за исклучоци што тврди но добрата страна е што дечкото ја сфатил грешката и и се извини на девојката .Како второ овде девојките пишуваме за секакви љубовни проблеми ,некој подигнал рака над партнерката,друг ја изневерил,трет не ја почитува итн.На форумов ние во мнозинствово девојки што имаме проблеми вие за нас велите во нас е проблемот чудно никогаш не сум прочитала кога ни давате совет да ни речете дека ние сме виновни туку повеќето велите такви се машките недозреани :^) Ме чуди како го разбравте проблемот со братучедката на thelitle и како сочувствувавте со девојчето ,што не речевте и тогаш таа погрешен избор направила и дека вината е во неа |( .Понекогаш мислам дека велите не се сите исто само да добивате поени од машки членови на форумов кои велат конечно едно паметно девојче пошто ние другиве сме глупави или само реални ???? :^)

6. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Кажуваш примери кои тебе ти одговараат. Зошто не кажеш за Shelea, Трендафилка ( на нив ми текна сега ) што имаат прекрасни врски, според она што го пишуваат овде. Што значи има секакви машки, не се сите исти. Се’ зависи од карактерот, без разлика дали е маж или жена.
    Убави кажаа претходно: бесмислено е да ги мразиш сите ружи, бидејќи те изгребал еден трн.
    Јас веќе не дискутирам, сите имаме разни мислења, јас не се обидувам да те убедам во спротивното.

7. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Мене ми е интересно како веќе 43 страни се спомнува едно исто како Машките не се исти и како поради еден сељо да не се мислело дека се сите исти , и тек на секои 3 страни ќе има пост со Сите машки се исти ! ....

(Првиот параграф)

Па види вака , девојката повредена од љубов и сеа уште да и кажеш ТИ СИ КРИВА :!: ]:) , не се во сите случаеви машките криви....и не се машките туку мажот или дечкото еднина , нема тука множина .... а второ ,сочуство се подразбира да помогнеш на некој ако можеш а притоа таа/тој да не се почуствува дека е тој кривецот за да побрзо оздрави раната ...

(уште еднаш прочитај го првиот параграф пред да кликнеш на цитирај копчето)

(Вториот параграф)
    Јас лично ќе ти подадам рака и признание моментот кога ќе ми докажеш дека се сите машки исти .... еве те молам смирено и културно да ми докажеш .....

8. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Како си ме прочитала сега, баш тоа ми беше намерата :rofl:
    Види, има една изрека гласи, секој сам си ја крои судбината. Ќе те тепа, ако му дозволиш, ако не, ќе си собереш парталите, клоца меѓу нозе и низ врата. Ќе те изневерува ако му дозволиш, ако не ќе си собереш парталите, клоца меѓу нозе и низ врата...итн, ме сфаќаш нели?
    ако не, ај чао

9. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Значи најмногу мразам дискриминација и генерализирање.
    И овде во темата ја има на извоз.

Јас у животот сум немал женска. Ама не се брзам,има време.
    Ама сеа јас сум одвратно себично ѓубре само затоа што некоја будала не гледала на кој му се дига па и го скршил срцето на некоја девојка?!

Значи расчистите пред себе пред да трескате вакви работи.
    Крај краева која си ти да ја судиш цела машка популација само затоа што си се разочарала од еден примерок?!
    Тоа ти е ко да пробаш неубаво чоколадо и да го прогласиш чоколадото за најодвратна храна што си ја пробала...

На Yipman2 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Не прочитав претходно дали ти тврдиш дека сите машки се исти, јас не верувам во тоа и секогаш велам колку луѓе толку карактери, но за делот со тоа дека девојките осеќаат потреба да се согласат со машките членови чисто за да си го дигнат своето его и самодоверба е точно. Нормално не за сите, но и јас имам приметено дека многу после одреден период влегле у фазон ухуу ја сум кул, опуштена, сексот е најбитен, ние женските сме кретенки итн за од било каде да добијат машка поддршка која очигледно им фали во животот.
    И ништо лично до Shelea и Trendafilka, поима немам кои се девојките но една членка баш онака ја знам а истото го труби овде, како она е најсреќна,не е спонзоруша, дека е фраерка у маало, дека сексот е најбитен у врската, па тука труби со некои филозофии и срања и човече стварно си мисли дека е паметна, а guess what? Абер нема од тоа. Мислам искрено ми иде на моменти да и пишам дај више молим те не продавај муда за бубрези, ама ради потреба да си го скријам личниот идентитет се воздржувам.
    Луѓето се полни со комплекси и за некои од нив очигледно форумот е место кај што градат нова личност каква што немаат храброст да бидат, таму негде, во реалност. Ако памтат што беше тоа.

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anielita

anielita Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Не дај Боже да се сите исти,само у последно време налетувам све на copy-paste.... :rofl:

12. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Мислам дека е и бесмислено да се коментира во темата.
    Дали сите луѓе се исти? Нормално дека не. Секој е различен и секој си е приказна сам за себе. Она делење на полови и на машки и женски ама воопшто не е во ред. Има и такви и такви, и кај женските и кај машките. Така да не разбирам зошто е воопшто тоа некој предмет на дискусија.

На Hipster и Yipman2 им се допаѓа ова.
  13. stefi556

stefi556 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    362
    Јас мислам дека не се сите исти. Имаат некои исти особини, ама не се исти. :)

14. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Во контекст на темава

:rofl:

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. renne

renne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    19
    Па кој те терал сите да ги пробаш ?? :|

16. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141
    Машките се навидум многу едноставни суштества и затоа мислиме дека „сите“ се исти.
    Како и да е, иако се навидум едноставни, секој од нив е комплициран на различен начин и си поседува сопствени карактеристики и бубачки. :)
    Така да, може да се пронајдат одредени сличности во два карактери, ама (не)среќата да налеташ на двајца исти (освен ако премногу менуваш, секако) е многу мала. :)

17. kikicat

kikicat Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    26
    Секако дека не се. Секој човек си е различен, како што ние девојките не сме исти така ни машките не се исти.

18. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    НЕ СЕ ИСТИ,туку СЛИЧНИ!!
    Си имаат тие некои глупави слични особини!! :lol:
    Сепак има барем 2-3 што се сомема различни (барем јас така мислам)!!

СИТЕ МАШКИ СЕ ИСТИ е фраза која ние женските четсто ја користиме без знаејки што збориме,а во тој момент сигурно сме биле лути,љубоморни или пак изнервирани!!

19. Daniela.S

Daniela.S Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Јас не верувам дека сите машки се исти..сосема спротивно секој е различен,неможе секој да биде ист.. :)

20. matus

matus Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Site maski se isti naucno dokazano