Ова како машките муабети дека сите женски доаѓаат со фабричка грешка, некоја со помала а некоја со поголема (зависи што среќа ќе ти се падне ) или дека на секоја нешто и фали и дека сите жени лажат . Машко идиот и женска со фабричка грешка, комбинација на соништата .
Па у тоа е и финтата, односно предвидено е машката идиотшина совршено добро да ги искитира, потстегне, наштелува т.е. поправи фабричикте мани кај жената што после одреден период домаќинска вожња до 3000обрти, со редовно подмачкување и одржување идиотштината се трансформира во совршен возач односно пријател или партнер на жена која е без фабричка мана. На женски начин мажите се како неудобни штикли, но сепак постои калап за сечие стапало, можда малце ќе треба да се разгазат, што може и да боли ама после се совршени.
Исти се сите..До душа не сум ги пробала сите па Ама со тие што сум била биле се исти, да не речам ко од една мајка родени
не се исти со гаранција....се зависи од нас како ние ќе се постаавиме така тие реагираат... нормално дека има разлики и меѓу нас девојките, неможеме да кажеме за нас дека сите сме исти.....така?
Jas mislam deka u sustina site luge se isti - samo nie samite znaeme kakvi sme koga sme sami, i kolku u stvari imame sram samite od sebe..??
Секако дека не се исти сите машки, како што не се ниту сите жени исти. Додуша постојат групи на машки кои се мошне слични, но и машки кои творат група на луѓе мошне различни од другите.
А женските не сме направени од таков, зар од нешто друго? Инаку сепак мислам дека таа сличност ги опфаќа само некои од машките кои немаат голема разлика во годините. Ама не е толку масовна, иако во некој поглед може да се каже. Ама и тоа како има златни исклучоци.
не знам колку пати пишувам на оваа тема.ги читам мислењата и се чудам како некои девојки мислат дека машките се разликуваат.но секој си е со своето искуство.би сакала да имам поинакво мислење,нешто да се случи па да почнам поинаку да размислувам но не е така.
не се исти...само што ние жените бараме некој кој ќе ни го одземе тлото под нозете, а обично сталожените мажи не ни се доволно интересни и не ги приметуваме...а потоа се жалиме како сите машки се исти... а обично послободните девојки навреме ги „поминуваат“ авантуристите и ја согледуваат големината на помирните типови....затоа сите добри девојки завршуваат со лоши момци и обратно
А дали сите женски се исти ?! Одговорот е јасен - не. Не може ни машките да бидат исти. Секој си има различен карактер. Можеби се слични по некои карактеристики, но не може сите да бидат исти. Мислам дека повеќето тука можат да го наведат својот татко како пример дека не се сите машки исти.
Јас го разбирам до негде Феминизмот. Се додека не се претвори во борба против спротивниот пол. Не можам да разберам многу од девојките кои тргнуваат со помислата дека машките се сите исти ѓубриња, дебили, морони, срцекршачи, сите сакаат само едно нешто да ве пикнат во кревет и да потоа ве фрлат. Мислам нормално е дека мажите и жените имаат тотално различна психологија. Во поглед на одредени карактерни особнини и психолошки модели секако дека ние жените сме на некои начин сличи едни на други, така исто и мажите. Но да кажеме дека се идентични, исти, тоа е веќе малку претерано. Многу девојки и жени не се согласуваат со моето мислење, дали причината е поради тоа што скоро целиот мој ( не многу долг живот ) го имам поминато дружејки се со машки па некако можам да си дозволам да кажам дека доста го разбирам машко-женскиот однос, а тргнувајки од себе си (како женска особа) и женско-машкиот однос. Мислам дека секоја девојка која уште од мала има поминувано доста време во машко друштво ја разбира мојата поента. Прво и основно не ги разбирам девојките со ставот кон машките "Сакаат само да те легнат и да имаат секс со тебе". Па мислам нели е тоа многу нормално? Според мене и "добрите" и "лошите" момци го сакаат истото - секс со девојката која им се допаѓа. Да не мислите дека ви приоѓаат затоа што сакаат да ве држат за рака. НЕ! Многу нормално, сексуалнoста е она што прави одредни личности да се привлекуваат. Не ја заборавам и интелектуалноста, па и емоционалноста, секако, неможеш да градиш врска со некој врз база на сексуална привлечност, но таа е таа примитивна карактеристика која што е всадена во нашата ДНА. Нели е таа една од нашите базични причини зошто наоѓаме животни сопатници, да оставиме потомство? Сакале или нејќеле тоа се фактите. Потоа не ги разбирам девојките кој поради 1 или 2 лоши и турболентни врски градат профил за сите машки особи како морони, идиоти, сите се исти, и сакаат само да искористат се женско што ќе им се најде на патот. (истото се случува и кај машките) 2-3 лоши избори за парнтер не ја прават целата машка популација иста. Сум наишла на една не соодветна личност? Океј, но тоа не ми дава за право да генерализирам. Да ми се има случено да бидам со некој кој на крајот после долго време вложување во врската ме истретирал како крпа за бришење прашина и одкако ми поминал рокот на траење ме заменил со нова почиста, но по периодот на преболување и заздравување од трауматичното искуство не се закалуѓерив. Денес имам нова личност покрај мене која воопшто не мора да плаќа за некој што ја искористувал мојата посветеност и доверба. Да сум се поставила на тој феминистички начин со идејата дека сите машки се исти и да го третирав и него како да му се одмазувам на бивишот, да плаќа он за грешките на некој друг, сега не би имала толку прекрасна личност покрај мене. Понекогаш дури и ние самите сме оние кои ги прават грешките, кои првично не ги препознаваме, потоа се тешиме дека сме постапувале правилно, и кога ќе сфатиме дека сме биле тотални идиотки не признаваме и повторно нели ја префрламе вината на машкиот род. Има многу жени кои ја прават истата грешка секој пат одново. Се поставуваат како party girl и потоа се жалат зошто машките не ги сфаќаат сериозно и ги третираат како девојки за една вечер. Лично познавам доста такви девојки. И да можам до утре да елаборирам на темава, но сметам и онака дека малку забегав пишувајки, така да ќе оставам вака. Нема потреба да се согласувате со моето мислење, сепак е само начинот на кој што јас ги сфаќам односите помеѓу половите. И да се разбереме ова не е омаловажување на женскиот род, ова е обострано, истово ова се случува и кај машките кои декларираат дека сите жени се лесни, промискуитетни, служат само за во кујна и кревет и слично, само што кај нив проблемот е на друго место - егото. Сума сумаре можев да го пишам ова во три-четири реченички ама бидна. Поентата ми беше дека сите сме толку слични но сепак толку различни, и генерализацијата не е решението за меѓуполовите односи! If you know what I mean P.s. Мислам дека постов изглеа као да се праам ептен smartass, не ми беше тоа поентата, немојте да ме разберете погрешно
Girls, stop acting like you want a guy with traits like Romeo Bitch that's a fucking lie You always talk about how every man's fake And you can't take it and you want something real Shut up tramp, save it Twice a week you put on your makeup and damn bracelets And head to the club half-naked with your ass shaking Pulling a lowlife nigga who claim he cash making Til you let him hit and find out he work at the gas station One of them niggas got you pregnant and you can't raise it But you caused it, your actions made a fat statement You want Romeo, then act patient And stop fronting like he in the club posted in the back waitin' It's the club, where guys put on a new persona After they get loaded with a few coronas They always shouting and wild out with habits that very few condone of Then they look for beautiful brainless bitches like you to bone 'em Then when they leave you, you cry and cry Talking 'bout, "Oh my god I can't find a guy I've spent so many years and I've tried and tried Why am I even on Earth? I should die" You want Romeo, you're not worthy You're cock-thirsty You're nasty and probably got herpes Sometimes the secret to find is to stop searching Try a new formula, cause your last one's not working Чисто пошто моето мислење во голем дел се согласува со мислењето на раперот Хопсин,си реков да го постирам делов. Не сум шовинист,ама дефинитивно мислам дека извадокот одговара на целата таа Сите машки се исти свињи идеологија. И за крај,не,не мислам дека се сите машки исти
Никако не мислам дека сите се исти ..имааат по некоја иста точка или јаде страна но не се исти секој е различен
Иако немам многу искуство со машки, сепак мислам дека нема исти машки. Дури ни близнаците не се исти. Можеби имаат исти карактеристики и особини, можеби се исти на изглед, но во душа и во срце не се исти. Сите се различни, сите се посебни и свои. Ме нервира кога ќе слушнам некое девојче да рече дека сите машки се исти. Разбирам, секој има свое мислење, но ако ги пробала сите машки - нека каже. А таа, со 1 дали пробала, ќе објаснува за машките. Не ги бранам машките, но практикувам - прво види со свои очи, слушни со свои уши - па зборувај.