Дали мислите дека треба да е легално жените да шетаат топлес во јавност?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Anacid, Jul 3, 2017.

?

Се согласувате ли да биде легално за жените да шетаат топлес?

1. Да

43 vote(s)
    29.3%
  2. Не

104 vote(s)
    70.7%
  1. orhideea

orhideea Форумски идол

Против сум да се шета топлес,
    И тоа не се споредува со доење во јавност, бидејќи никој нема да застане пред некоја жена и да ја гледа додека дои, мене доењето во јавност ми е нормална работа барем овде каде што живеам.
    Па и на плажа не би се соблекла топлес да се сончам камоли за до град, на кафе...
    А и мислам дека не е забрането или грешам, зарем постои ваков закон :wasntme:

ccca likes this.
  2. Anacid

Anacid Истакнат член

Dimaja and ccca like this.
  3. blackwave

blackwave Популарен член

Дечко, споредуваш мастурбирање и сексуално вознемирување, со вршење на физиолошка потреба, како чешање и испуштање гасови? Прочитај си уште еднаш што пиша. Кога веќе спомнуваш мочање, жените и да сакаат не можат да мочаат кај стигнат, а мажите тоа го прават на секое ќоше и дрво. Те молам, не ми прави глупи споредби. Ако имаш аргумент - продолжи дискусија, ако немаш, не се бламирај.

4. Vertigo TJ

Vertigo TJ Истакнат член

Не се согласувам. Не само што е претерано да биде легално туку според мене треба да биде нелегално и за мажи и за жени. Дома кој што сака нека си прави, на јавни места треба да се има некоја граница.
    Со овие барање слобода за ова, слобода во она...се отиде предалеку!

5. crimson

crimson Форумски идол

Еднаш видов еден како моча на зграда на Илинденска, во девет вечер, а и сум гледала пениси на рандом манијаци без да сакам. Првпат видов ко мала, во основно бидејќи рандом чичко на улица во седум сабајле реши да се соблече пред мене. Топлес жена не сум видела да шета слободно по Партизанска до сега, па и по помали улици :( , а толку вознемирено делуваат некои ликови, ко трауми да им создала некоја што тресела гради пред нив.

Си има правила за облекување, и секој треба да ги почитува, од општа култура. Не е до толку тешко да не шеташ топлес, исто ко што треба секогаш да си избањат и со измиени заби.

Lella, theowndemon, blackwave and 4 others like this.
  6. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Да , во право си... И мајка ми шеташе цел живот со голи цицки, па фати рак...;(;(;( Само чудно ми падна оти фати само на едната, ко таа да и била поубава, па неа повеќе си ја шетала гола...

Еве сега очекувам и јас во секој момент да фатам рак на фацата...:drunk:

Lolo5, Avery, theowndemon and 4 others like this.
  7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Против!
    Грдо е исто како маж да видиш гол нагоре, како шета во јавност :puke:

joy1 and ccca like this.
  8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Гош, сериозно коментаров не ти беше потребен. Јас не сум дебил да верувам дека рак на дојка се добива само од шетање голи, и воопшто не мислев дека некој би смешал веќе болен од тоа во дискусијата. Коментарот ми беше дека градите се многу осетливи, и докажано е дека преголемото изложување на градите на сонце, може да предизвика рак.
    Мислам како што реков, слободно шетајте голи, ама нема потреба мешање мајки или други во дискусијава, демек да ме закопаш, да се осеќам глупаво и непријатно? Не, оти не ми беше коментарот ништо од она ти што го кажа.

ccca likes this.
  9. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Глеј, ако ти самата не се осеќаш глупо од твојот коментар, ни јас, ни било кој не може да те натера.

А за мојата мајка, ќе ја мешам у дискусијава, оти ти рече дека рак се фаќало од голи цицки, а мајка ми имаше рак. Па се обидувам да најдам НЗС, да бидам во тек со најновите медицински достигнувања...:nod:

Lolo5 likes this.
  10. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Значи ако некој рече дека пушачите имаат поголем ризик од рак на бели дробови, треба јас да скокнам и да го направам глуп, оти мој роднина непушач заболил од истиот тип на рак. Твојот коментар воопшто не соодвествуваше со мојот, и твојата паралела немаше смисла. Ако ти се шета по цицки, можеш и поцивилизирано да си го изразиш ставот, без мешање баби и жаби.

11. ccca

ccca Популарен член

се согласувам
    и мислам дека таквите појави означуваат некој подлабок проблем во општеството
    дјуд не ме обвинувај за твојата неспособност за разбирање пост-ироничност
    част донт хејт ...еве да се смириш ти дозволувам да ги вадиш саггу цицињата кај ќе стигнеш :rofl:

ја иам видено (за мочање иам поеке машки видено...и преку ден, а за серење највеке цигани водат...штета)како се бутаат по недовршени градилишта да мочаат и мењаат улошки жени(дедукцијата е според што вади од ташна пред да се бутне )...а врвот е кога измочаа тркала на кола паркирана у темна улица кај парк (знам дека се смееа после тоа за направеното,и ги видов кога се се исправиа од клечење до колата), или врвот се крвавите улошки шо до сеа ги иам видено у вецето у капан ан или низ вецињата низ градежен

целиот моабет е залуден и наликува на дебата на луѓе што дошле во контакт со погрешна пропаганда...се надевам еден ден дека ке бидам доволно богат за да живеам во бабл на свет одвоен од остатокот (не посочувам дека некој е таков...)
    али до тогаш можам само да препорачам да не трчате толку кон амерички вредности и да намалите со конзумација феминистичка пропаганда, дека на крајот на краиштата и мажите и жените во македонија треба да се ист тим...нажалост далеку е од тоа во моментов, али барем на некој му дошло до вадење цицки на улица јбг живот

Last edited: Jul 5, 2017
  12. blackwave

blackwave Популарен член

Судејќи по речников, и потребата да вреѓаш за да се докажуваш, изгледа ти имаш нешто saggy и мало.

13. ccca

ccca Популарен член

хахаха јес и вин :rofl:
    зошто секогаш жени кога немаат шо да кажат посегнуваат по машкиот полов орган, а кога некој самиот манијакално ке посегне по сопствениот одма креваат узбуна...интересна е биполарноста на модерното време нели

14. blackwave

blackwave Популарен член

Дечко, ти прв почна со "цициња". Да имаше ти по што да посегнуваш, немаше на Фемина да дремеш. Ти си тој што, во недостиг на аргументи, посегнува по лични навреди.

П.С. Не е исто, ти посегнуваш физички, а јас не.

15. ушко

ушко Популарен член

Интересни коментари за да се истепа досада....

Indiegurl, EraBon and ccca like this.
  16. ccca

ccca Популарен член

упс ју дид ит агеин :rofl:
    сигурно сум извојувал голема победа чим иам таква чест :rofl::rofl:
    цициња е симпатичен термин ...скоро тролање е ...али топлес подразбира извадени цициња без разлика дали се машки или женски
    и се додека не е на плажа сум против тоа

повторно НАМАЛЕТЕ СО ПРОПАГАНДА
    ќе се упропасти уште повеке државата
    кој не ми верува ...само напред

17. blackwave

blackwave Популарен член

Добро, не си скокај во заклучоци. Немам saggy цициња, ниту пак имам намера да ги шетам голи. Муабетот ми беше да се придржуваш до тоа што го дискутираш, и да дискутираш нормално. Да вреѓаме знаеме сите.

Someonespecial and ccca like this.
  18. EraBon

EraBon Истакнат член

хехе ти ли нема да ја кажеш...кажи дали треба жените да шетаат топлес во јавност остај тоа досадата :P :D

ушко likes this.
  19. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Еден ден, во далечна иднина, кога Петре и Петранка ќе имаат фрст ворлд проблемс - ќе дојде и вакво нешто на дневен ред. До тогаш, до далечната 2117, ќе остане ад-акта ваквата невероватна дилема :D

20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Леле мајкооо, лесна ти земја, ама младиве се забегуваат со темиве до бесвест:?:

Па и анкета ставиле(facepalm)
    Ајде бе мило мое прво објасни ми каде тоа шетаат мажите голи..во ресторан, продавница, јавен превоз, некоја установа..КАДЕ !????:?:

ccca and Bitter-Sweet like this.