Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали мртвите ги цениме повеќе?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Wild.Child, 26 јануари 2011.

1. LuisRoyo

LuisRoyo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    12
    Без да наведувам примери и случаи само ќе потврдам, дека повеќе ги цениме оние кои сме ги изгубиле.

2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Колку некого сме сакале и ценеле можеме да утврдиме само кога него ќе го нема. Ако личноста ни значела, сме ја сакале, правела добри дела ја цениме повеќе, а ако не сме биле во добри односи со неа викаме само Господ да му ги прости гревовите и не ја цениме воопшто ова според мене :) :) :) :)

3. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Според мене, да. Кога ќе изгубиме некоја личност за секогаш разбираме колку ни значела, што всушност таа направила за нас. Тогаш повеќе ја цениме . Многу примери има такви ( во мојот живот), можам да кажам дека откако сум изгубила 2-3 личности , почнав да ги ценам повеќе тие што се околу мене.

4. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Не мора да значи дека само мртвите ги цениме повеќе, луѓето сфаќаме колку ни значат тогаш кога ќе ги изгубиме.. На никому не му посакувам тоа да биде со смрт, но сепак можеш да ја изгубиш таа личност иако е жива...

На TS-310 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    When you're dying, suddenly everybody loves you, вели Доктор Хаус :)

6. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Што луѓе ќе бидеме ако сваќаме колку сме изгубиле доколку некој не си замине од нас?
    луѓето пред се треба да се ценат додека се живи, а што од кога ќе умрат? 3 дена кукај,плачи,викај и колку сакаат нека ти се важни и колку сакаш цени ги џабе е све ..

7. palavoto.devojce

palavoto.devojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    135
    Кога некого изгубиме тогаш сваќаме колку ни значел и тогаш ги откриваме оние вистински чуства.. да напоменам дека некои луѓе претеруваат со тоа до кога беше жив не го ни приметуваше а кога замине леле каков беше ова она бла бла ако некого сакаш и цениш прави го тоа од самиот почеток па се до крајот :)

8. lucky-girl

lucky-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    дури после моментот кога некого ке изгубиш сваќаш дека премногу ти значел и не можеш да се помириш со фактот дека веке личноста ја нема! од лично искуство заклучив,на жалост ;(

9. Siksi

Siksi Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    305
    јас мислам дека од кога човек ке почине тогаш е ценет ! :!:

10. bal0n43

bal0n43 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    81
    Не го исчитав воведот на темава затоа што видов дека се спомнува Тошка, а тоа ми е болна тема. Значи и јас како некои кои се изјасниле погоре, сметам дека откако ќе изгубиме некој дури тогаш ја сфаќаме неговата големина. Не е тоа случај само со познатите личности, туку и со личностите од секојдневниот живот. Кога ќе ја изгубиме личноста велие: „Ех, да беше тој/таа тука вака ќе направев сега..“. Па зошто не си постапил така додека биле тука покрај тебе бе човече?
    Тоа е реалноста, за жал.

11. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Колку само ДА !!! :nod: :nod: :nod:

Па не е она страото останато поусто

За мртвиот се најдобро ... |(
    Е ете мајка ми е една од ретките луѓе што ги познавам што не го поштува ова , и јас сум ваква .
    Сега умрел а бил ѓавол цел живот и сеа као го правиме светец епа нема ...
    Значи ако згрешил онака јако , ако само лошо сум видела и ме повредила личноста нема опроштај !!!

И колку ме нервира ова кај народов. Значи до вчера ги знаеш се карале се тепале и најголеми непријатели биле , или пак некоја личност цел живот ја навредувале , газеле , колнеле и понижувале кога умира оп ааа како него или неа немаше . |( :puke: :x Мислам кого лажеш мене или себе ? :^)

Прв пример што ми иде на памет е Мајкл Џексон . :!:

За мене лош човек е лош човек без разлика дали е 2 метра над или под земја !!!

12. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Секогаш откако ќе го изгубиме нештото почнуваме да сфаќаме колку вредело и колку ни значело, а не сме свесни.... :worried:
    Така и со умрените.....
    А, што има да ги цениме откако умреле? Ако додека бил жив не си го ценел, отпосле се` е залудно... :|

13. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    119
    :?: :?: ... пааа мое мислење :nod: :!: но сепак мислам дека нетреба да биде така

14. Svetilka

Svetilka Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    15
    За жал да секој што ке умре е најдобар, е тоа лицемерие страшно ме нервира кај мене ништо не менува дали човек е жив, или мртов, јас си го задржувам мислењето што сум го имала претходно. Да можеби е малк сурово но така е и јас од тоа не бегам.

15. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Многу е жалосно кога почнуваме да ги величиме мртвите и да им градиме споменици одкога веќе не постојат, и да им даваме ордени на заслуженост, и да ги прогласуваме за обележувања на Македонија, а пред тоа сме се исмејувале, сме газеле и плукале па и гледале со завист. Многу е жалосно и кога дволичието игра голема улога, комшијата кој си го клеветел и плукал цел живот, кога ќе почине велат млад беше човекот, требаше да си поживее, ваков беше или онаков, а секој ден си му праќал поглед под око. Дефинитвно не ги цениме животните вредности, скржави сме за убав збор, коментар, подршка додека постојат меѓу нас, кога ќе ги снема не мава моментална жалност и величиме.

16. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Паааа незнам зошто ама кога ќе земеме онака во глобала, делата на некои уметници, артисти, пеачи....заживуваат и добиваат на висока вреднст после смртта на авторот. После смртта започнуваат да се ценат и величат а тие се мртви.
    Има и друга страна, која со самата смрт умира и постоењето на тој човек.
    Сепак зависи кој каков белег т.е траг оставил кај нас самите.
    А тоа излегување на гроб, спремање на јадења и остало ни го налага верата и по некоја бабина деветина ќе замеша прсти.
    На крај се сведува кој колку заслужил толку ќе се цени ама сепак не се води се по таа парола. Повеќе е како ќе каже попот и ,,нема смисла од народот,, е тоа е веќе дволичност и себичност.

17. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Луѓето треба да се ценат додека се живи,а не по нивната смрт за жал не е баш секогаш така ... :worried:

18. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    Тоа е секогаш така.Додека е жив не му се обрнува внимание кога ќе почине тогаш се кажува колку вредел што направил.

19. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Да. Од ко ќе умре човек, сите го сакаат - не знам зошто.
    Се прашувам што ќе биде ко ќе умре Боки-13.. :wasntme:

20. CoCoGiiiRL

CoCoGiiiRL Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.193
    Не ги сваќам луѓево додека се живи ниту едно здраво не си кажуваат а после смрт многу го ценеле човекот.. :shake: (глупости) :x