Епа вакаа..мене ми се допаћа едно момче.. Но не сум сигурна дали и јас него му се допаћам.. Секогаш кога ђе ме види веднаш доађа да се позз...ми се смешка... Ми подари мал поклон и тоа само мене не на сите што бевме ...но, не ми лајкнува слики... Какво е вашето мислење? Дали му се допаћам и јас?
Па вака сега мене многу ми се допаѓа едно момче ама тој мене не ме ни приметуваше. Еден ден решив да му пишам и му пишав. На пораките ми враќаше после 20 мин а беше уклучен. Разговорот траеше многу кратко и после тоа не ми пиша ниту пак јас на него. Наредната недела кога го видов излезен постојано гледаше во мене и погледот не го тргна. Кога и да се видиме гледа накај мене и еднаш он одеше и сите другари се завртија накај нас. После тоа бевме на забава во кафич и неговото друштво дојдоа до нашата маса. Тој застана позади мене и не се мрдна од таму. Кога се поздравив со мои пријатели машки почна чудно да ме гледа и одма отиде до едно девојче и тој ја гушна и гледаше во мене. Незнам што да правам. Си игра топло ладно со мене незнам дали е заинтересиран ама ако беше ке ми пишеше повторно сепак јас го направив првиот чекор.
И јас мислев така ама кога се распрашав за него сите ми кажаа дека бил многу срамежлив и едвај правел муабет со девојки. Бил премногу разочаран од некоја девојка пред неколку месеци и затоа немал самодоверба. Така ми кажаа во врска со него.
@Kristen1 Мислам дека не треба да му пишуваш и да се распрашуваш туку да се обидеш на некој друг начин да му го привлечеш вниманието. Мажите се предатори кои сакат да ловат и освојуваат не сакаат лесен плен. Затоа можеби ви изгледа глупо што машките секогаш трчаат по девојки што им се недостижни, но тоа е тој предаторски инстинкт да уловат плен за кој ќе треба да се потрудат.
На 28-ми август минатата година се шетавме со едни мои роднини пошто беа дојдени на слава. Тој (не живееме во ист град) со неговата братучетка исто така се шетаа. Го знам него од поодамна ама прв пат го загледав кога се разминавме а и тој мене ме загледа и си викам ок може имам нешто на лицето и сл. После недела дена братучетка му дојде кај мене на гости и на шала на смеа успеа да ме слика и да му прати на него. Се зезавме нешто поздрави праќавме преку братучетката и после коа гледам ме аднал на фб. Се допишувавме 1 недела и ме покани на кафе. Јас не знам зошто одбив и секако ми се налути. После долго време крај на мај дојде кај братучетката на гости со семејството. Сакале да се шетаат и братучетката ме викна и мене. Тогаш прв пат се запознавме и многу ми се засвиѓа. Не комунициравме многу пошто ми беше срам можеше да се забележи по бојата на образите и мојот трапав однос. Пред неколку дена почна пак да ми пишува. Зошто?
Очигледно му се допаѓаш штом повторно почнал да ти пишува. Еднаш си го одбила, можеби сака повторно да проба. Почекај да видиш дали ќе те покани да излезете. Можеш и ти да го направиш првиот чекор, веќе се познавате, така ќе биде и за него полесно штом еднаш си го одбила. Среќно!
Фала за советот. Неверувам дека јас ќе го направам првиот чекор пошто многу сум срамежлива и не ја сакам баш таа особина. Иако нема причина зошто да се срамам сепак...
Me casti pijacka.Me dodade na site socijalni mrezi.Mi stava nonstop lajkovi.Pocna i sliki da mi prakja ama pr jas pratam i toj posle dva saata vrakja i povekje nekogas.A nekogas nekoi denovi i ne prakja.E sega mu se dopagjam ili ? Ne mozam da go razberam...Help
Слична ситуација имам и јас, мое мислење е дека може не сака да биде напорен или премногу очигледен,можиш кога ќе ти прати слика да му одговориш нешто поврзано со сликата и така да отворите некој разгоровор па според разговорот ќе процениш дали му се допаѓаш или не
Znaci toj mi prati pa jas mu prativ pa toj pa pak jas i od togas nisto..Ne znam kako so ponatamu kje bide ama ne go razbiram stvarno Moze ne saka za ozbilno ne znam ne znam
Кога ќе го видиш наред пат, оди до него и започни разговор. Можеби навистина е срамежлив. Пресрами се де... Еднаш ти го одби, сега ти викни го на кафе. Прашај го што сака. Не е тешко да сте искрени и отворени. Многу ќе ви помогне, да немате вакви доумици. Сакаш-неќиш. Не е толку тешко да му се сневиди.
@Dark artist Пресрами се не е толку тешко ни страшно. Онака чисто другарски. Подоцна и да биде нешто меѓу вас со задоволство ќе се сеќаваш на тие денови кога од другари сте прераснувале во нешто повеќе, а ако не биде ништо повеќе барем ќе знаеш дека си пробала.
Во средата ме покани на кафе да искочиме за оваа сабота ама не ми побара број, отпочеток ми беше чудно зошто ама после ми стана јасно. Сакал да ми врати зошто јас првиот пат го одбив. Хмм...