Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали му се допаѓам?

Дискусија во 'Сингл' започната од TeenagedLady, 8 ноември 2012.

1. Dark artist

Dark artist Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    366
    Тој со братучетка му се мн. блиски се споделуваат. Во вторникот таа побара од мене да и покажам математика некои задачи пошто ја остаиле на полагање. Јас и реков дека не знам како се решаваат пошто 2 ипол години немам решавано, тапа сум. Ми се подналути ама не го искажа тоа директно. Оттогаш е поладна спрема мене. Можеби нема врска ова со него но познавајќи ја уште од мала знам колку е користољубива. Можеби тој ми пишуваше само за да и помогнам на неа... Мене не би ми паднала круната/ чинот би ми се скршил/ егото би ми се срушило ако му побарав/побарам бр. туку работата е во тоа дали стварно ме свиѓа или сето тоа беше само игра. :^) На крајот испадна дека било игра со манипулативен и одмаздољубив карактер...

2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.782
    Допаѓања:
    169.610
    @Dark artist ако ти кажам колку пати имам забораено да побарам број, а сум закажала кафе - ќе си помислиш ич интерес сум немала. Побарај му број, да не треба пет минути пред излегвање да бараш од братучетката и да се трашташ.

На Animali, cresa-jagoda, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    7.685
    Ова не можеш да го знаеш. Како што не знаеш ни дали му се допаѓаш, а веројатноста е голема инаку зошто би те викнал на кафе. Не можеш цело време да претпоставуваш што/зошто/како (а го правиш тоа).
    Мој совет е да му пишеш ти. Размисли малце од другата страна. Можеби па чека овој пат на тебе?
    Ништо нема да изгубиш. Можеш само да добиеш :P.

На ku4ence, cresa-jagoda, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Dark artist

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    366
    @theowndemon и @Harper можеби сте во право тоа што се чекав на него... Признавам дека имам многу развиена "Што би било кога би било" способност. :lol: Моево е Претеризам и Ренесанса Overthinking.

5. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    797
    @Dark artist Не знам како можеш така да чекаш. Јас сум толку нестрплива кога нешто сакам, нема шанси да чекам. Одма ја зимам работата во мои раце, наместо да чекам. Ти кажав и погоре, не чекај на него, побарај му број, излезете, што и да биде ќе знаеш на што си, така само се мачиш со тоа твоето " што би било кога би било"

На joy1, cresa-jagoda, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Dark artist

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    366
    Во саботата вечерта ми пиша пак да испаднеме во понеделник ама овој пат за "сериозно" . Ок се допишувавме и поради тоа што во петок (утре) имал некоја работа да заврши кафето го одложиме за во петок. Скоро месец дена(највеќе последните 2 недели) се допишувавме, се зезавме, па нешто надимаци ми ставаше, па ми викаше си одговараме нз шо. Коа гледам денес(ден пред да искочиме) ме блокнал бе. Значи кој к*р му е?! Кретен! А најинтересното е тоа што братучеткава ќе слави Св. Илија на 2 август во црква и он ќе биде таму.

7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Се премислил... :?:

8. Dark artist

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    366
    Па добро нека пише дека нашол некоја друга што поише му се допаѓа (братучетката ми кажа дека не сум единствена со која се допишува). Барем да пишеше дека не му се допаѓам. Изгледа на крајот испаднав во право, сакал да ми врати.

9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Искрено, најди неколку и ти и допишувај се, и не дозволувај еден да ти го преокупира вниманието со неговата недозреаност.

На Dark artist и theowndemon им се допаѓа ова.
  10. Dark artist

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    366
    Во право си не требаше да дозволам да ми го одвлече вниманието, а најлошото е тоа што ми се засвиѓа. :^) :smoke: Цело време имав чувство дека погрешно сум го проценила и дека стварно сака да искочиме, го игнорирав тоа и на крајот... БУМ мојата интуиција никогаш не лаже само кој да ја слуша. :lol:

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. blueparadise

blueparadise Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2019
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Епаа драги мои малку да ја активирам темава со моите маки.:| Има едно момче кое е две години поголемо од мене и учевме во исто школо. Ми се допаѓаше уште од одамна, ама тој немаше појма. :inlove:И сега нели е лето и со другарките сме секој ден на плажа и тој доаѓа понекогаш. Кога дојде првиот пат на една од другарките и се допадна и ми го насочи погледот кон негоо.... 8)Па се погледнаа во очи... Потоа тој се капеше, истовремено со нас, но беше пооддалечен и незнам како се приближи близу нас...:o После неколку дена повторно дојде со другари и како што седеше на ѕидчето покрај брегот некако ни се сретнаа погледите, :^)ама јас го тргнав погледот па потоа и тој. Си велам што ако продолжев да го гледам?(hollest) Макар што мислам дека и ова е едно од оние шмекерчиња што се тука само за да те искористат. Но сепак не можам точно да тврдам... Не знам дали се ова знаци на допаѓање и ако се дали се упатени кон мене или кон мојата другарка?! :angel:Ве молам помогнете ми и дај те ми предлог како да дознаам за што станува збор освен лице-в лице, бидејќи сум срамежлива. Фала вии однапред!:l:

12. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    Сум имала многу луѓе кои кога ќе ме виделе буквално се вртеле по мене и оделе на секакви места каде што сум била јас,но кога сум стапила во контакт сум забележала дека не се заинтересирани.Иако си срамежлива мислам дека треба да преминеш преку срамот и да видиш како ќе реагира тој.Но ако не сакаш очекувам да напишеш повеќе ситуации бидејќи според оваа јас неможам да заклучам ништо.

13. DenaM

DenaM Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    234
    не се пуштај глупо е, од кај знаеш дали е заинтересиран ѕа тебе, остај он да иѕбере која му се свига, или ако знаеш некој негов другар стапи во контакт па индирекно потспомни да видиш ѕа дечкото, дирекно не. и нормално е да си ти е срам на сите им е срам кога им се свиѓа некој.

14. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    5.306
    Како е океј он да избере која му се свиѓа, а не е океј таа да пристапи директно прва? Таа треба да чека да е одбрана?

На buba4e89, IM.TMKQ, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. DenaM

DenaM Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    234
    пошто кажува дека е убав дечко кој им се свиѓа на сите, за да нема скарувања и сл. глупости или за да не ја откачат, според мене најдобро е да не пристапува прва, барем не дирекно, мозе одоколу или некако нека му даде дознаење за он да и се пушти, доколки е заинтересиран дечкото нормало.

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Срамежливоста ја дефинирам како страв од нешто. Општо кажано.
    Се е ризик во било кој аспект во животот.
    Ако толку цврсто ти се допаѓа пушти му водичка и види како ќе реагира. Доколку нема фидбек барем ќе знаеш дека си се обидела.
    Се додека чекате да бидете бирани ќе си бидете сами.

На DenaM му/ѝ се допаѓа ова.
  17. 2103290926030702

2103290926030702 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2019
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Здраво, најпрвин незнаев дали воопшто ова е вистинската тема за мојот случај, но ќе напишам па сами проценете.
    Значи вака подолго време ми се допаѓа еден дечко кој е од друг град, не сме имале никаков контакт освен следење на инстаграм и лајкнување по некоја слика. Јас сум многу срамежлива и тешко се одлучувам да пишам прва, но пред неколку дена му изреагирав на story со смајли и тој ми стави срце на тоа изреагираното и плус ми прати уште 2 срциња, тоа беше. Сега што мислите дали и тој е барем малку заинтересиран за мене и што понатаму да правам. Ве молам за одговор

18. DenaM

DenaM Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    234
    Stavi uste nekoj lajk na slika i tolku. Cekaj da ti se ukluci i da pocne muabet ni slucajno prva da pocnesh da mu pishuvash dama si i treba da bidesh prefinet i ti da birash. A ne da pocnesh pa da vidish dali ke saka i dali ke te vika na kafe ili ti da treba. Mashkoto prviot cekor veruvaj ako e zainteresiran ke pocne muabet ako ne batali lajkovi i gluposti. So srekja.

19. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.596
    Допаѓања:
    15.931
    2103290926030702 % дека е.
    Пиши му де, пресрами еднаш, можи и тој да е некој срамежлив лик и тогаш ништо не прајме со процентиве, вака ќе знајш на шо си. :)

На WildMk и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.788
    Mene ne mi gi otvara storiesot namerno, mislam deka me ima staeno na mute. Dali mu se dopagjam? Mislam deka cim se potrudil da me stai na mute sigurno ima nesto tuka hehe neli :inlove:

На Brinetka, Lella и bicycle им се допаѓа ова.