Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали навистина девојките се напорни и смешни кога први пишуваат?!

Дискусија во 'Сингл' започната од GossupGirlxoxo, 27 декември 2014.

?

Дали девојките треба да пишуваат први?

1. Да!

112 глас(а)
    28,4%
  2. Да, но поретко

130 глас(а)
    32,9%
  3. Почесто

22 глас(а)
    5,6%
  4. Не!

97 глас(а)
    24,6%
  5. Никогаш!

34 глас(а)
    8,6%
  1. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.651
    Од кај да почнам, најпрвин здраво. Е сега почит за првиот паднат другар, добро е што си го оставила си му дала шанса да биде со некоја која ќе го сака исто како и тој неа. Истото што ти го имаш пишено за мажите тој слободно може да го пише за жените. И работата не е толку до родот колку што е до личноста. Е сега тој вториот постапил со тебе исто како ти со тој првиот и сега ти е тешко и мажите биле такви и онакви. Како така бе ќерата. - Ѓ. Колозов. Тоа со еден збор се вика Карма. Наредниот што ќе си го најдеш или ќе те најде ти посакувам чувствата да ви бидат обострани и каде што ќе се трудите и двајцата, а не само едниот оти бил маж или ти оти си била жена. Гуд лак.

На smooch, Mikha4, S.W.A.G и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    39.500
    Туше...
    Имам да и пишам нешто на Персефони, амааа, ЌЕРАТА, дал ќе сфати , оти се измеша во постот: бог( wtf has he to do with пораки по смс?!), ловци,ЛОВЦИ БЕ, а таа плен ....не чула за Амазонки, тие ловеле прилично добро, а Хиполита скоро го средила и Херкул..
    И имам уште да зборувам, и од свои, и од туѓи примери.
    Плус: ми рекле дека имам мозок како маж, не во смисол мажествена, туку дека склопот на ловците им го знам и читам унапред, па не можат да ме мотаат, а не дека не пробале...
    Сума сумарум: невесто Персефони , дури и ако доцнеше 1 час не пишуваше порака??? И ако мајка ти добила лоша дијагноза не пишуваше? И ако ти требаше нешто чекаше момакот да те удостои?
    Хел, ако е така, тешко на двата...:rofl:

На smooch, Mikha4, S.W.A.G и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Fontana

Fontana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    596
    @Persephone - еве убаво објасни ти, во подолга верзија ама скроз исто мислам како тебе, дека кога почнуваш да го замараш некој со пишување тоа не пали ни сега ни за 200 години нити па да сме најмодерни на свет.
    Најтажно е што тука 99% ќе се сложат со нас ама нема да признаат и плус најмногу скокаат овие новите генерации, шо се родени после 2000 и нив никогаш нема да им се објасни оти не се ИН како што мислат, дека така ќе го заинтересираат некој.
    Како и да е, сите еднаш бар во животот ќе се вратат на нашиот муабет.
    Ептен да сме во врска па да му пишам тоа е друго, (море и тогаш не пишував дали еднаш или два пати во 4 год врска) ама вака дур сме држ - не дај ... МА НЕМА ШАНСА. Па последен нека е.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Ти под 'љубов' подразбираш power game.

Со среќа.

На smooch, Mikha4, S.W.A.G и 8 други им се допаѓа ова.
  5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.782
    Допаѓања:
    169.572
    И јас од прилика таму се откажав. Прво читав за да одлучам дали да реплицирам и после прочитав дека сме плен. Па или кралица или крпа лмаооооо. Дека не џабе Бог мажо прв го создал и одлучив да не цитирам директно.

Имав врска од скоро 5 години, врска во која и јавував, и пишевме нон стоп, и ми јавуваше и ми пишеше. Ви гарантирам, врската не пропадна ради то и сме во супер однос сега. Зошто ни јас го ловев, ни тој ме ловеше. Другари бевме. И во партнер то го барам. Другар. Другар на кој сакам да му се качам и другар за кој имам романтични чувства. Ама пред се другар. Шо можам на филм за суперхерој да одам заедно, и игри да играме заедно, и да одиме на Art Attack заедно и пред се да збораме за шо сакаме без да има облак од правила и judgement. И ако не можам ова да го имам, радо никој ќе немам него цел живот да си бројам повиците и да се стегам да не згрешам нешто.

И за другата членка шо рече само после 2000 вака мислеле. Лмао. Пред 2000 сум. Можи нај genZ миленијал сум, ама сум пред 2000 сум.

На smooch, Mikha4, S.W.A.G и 10 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Амин!

А феминизмот не и' чини, затоа што е борба за рамноправност, а не борба за доминација.
    Ама не е чудно... пошто е нарцис.

Ти паѓа во вода теоријата со мене (меѓу другите).
    1978ма сум родена.

На Guns N` Roses, Bezimenka90, Stephen Amell и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.797
    Значи јас сум ловецот, мм пленот. Да го прашам дали се осеќа помалку мажествен што јас бев таа што иницираше контакт.

На smooch, oblace1, noteforself и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Мене во очи ми падна од целово ова дека првиот бил многу воспитан, ама со девојки подот го бришел. Прекрасно.

Мое мислење е дека многу зависи и со каков дечко си имаш работа. Ако на некој му е битно да ме освојува и ме гледа како предизвик, стварно не ми треба. Некогаш и тоа настојување знае и да ме гуши. Не викам дека едното е правилно или другото, само малку во очи ми паѓаат некои муабети дека дечкото ќе изгуби интерес ако му пишеш прва, што може да е точно само ако си имате работа со мажиња некои, а не мажи.

Реално, ако deal breaker на некој му е кој пишал прв, не можам да замислам здрава нормална врска со тој човек секако. Плус ако ти си нешто за освојување, чисто да си знаете дека кога ќе ве освои, многу веројатно е да изгуби интерес, ако веќе губи интерес кога му пишувате прва.

Кралица или крпа, Боже Боже. Изгледа само на мажиња наидувате стварно. Не ни сакам таков најискрено.

И многу Дизни не е на арно.

Последна измена: 16 февруари 2021
    На Mikikuugfgh, Mikha4, noteforself и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.651
    Well damn Hollywood :D

На Bezimenka90, Dentina и Celltica им се допаѓа ова.
  10. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Богами некои мислења така како од холмарк божиќен филм извадени, кај што девојчето се враќа дома и упорниот дечко од средно конечно ја освојува.

На S.W.A.G, Waverly Raven, Guns N` Roses и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.651
    Ти си мажот сега, си му ја зела гордоста :rofl:

На S.W.A.G, Bezimenka90, Dentina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.651
    Yup, the truth has been spoken.

На S.W.A.G, Summerbaby, Dentina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.736
    Допаѓања:
    9.260
    Немам пишано прва, неинтересно ми делува. Социјалните мрежи се секако досаден концепт, дур почнеш разговор треба бош муабет да свртиш.
    Додуша и кога ми пишат, не си го губам времето освен ако не го знам и не ми се допаѓа многу веќе.

На Tanjamm и Fontana им се допаѓа ова.
  14. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.477
    Зашо да не пишете први, не сфаќам? Ќе ви падне круната?

И јас пишувам прва, и тој. Вусшност, до сега не ми ни било битно кој прв ќе пише, додека има заинтересираност за пишување од двете страни.

На Mencia, Mikikuugfgh, oblace1 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.974
    Ама не можееее така. Само еден може да е прв:D
    |(

На S.W.A.G, Guns N` Roses, Bezimenka90 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Ај малце поопуштено со мислењата и ставовите од типот како женско не треба ни во врска да пишува прва или да се јавува , исто и како сте дел од вас суетни не само и за пишување на лик што ви се свиѓа, туку и кога станувало збор за дечко. Се мешаат работите, ваше право е дали сакате или нејќете или дали ви е во ред или не први да пишете на човек што ви се допаднал ете така физички. Од тоа дали вие ќе му се допаднете според мене барем, ниту влијае дали сте пишале први или не, туку што вие имате да понудите на масата, каков тип на човек сте , фала богу да не сум сфатена погрешно - карактерно зборам. Ако си одговарате, ако сте на исто рамниште за работите и имате слични сфаќања , сигурно нема да ве одбие со изговорот: " Ти ми пиша прва" .
    Но, едно не можам да сфатам е дека има девојки што во врска, бројат и памтат дали пишувале први или не на дечкото. Врска подразбира посветеност и љубов, која е потребата да се биде вага и се да се мери кој што направил колкава вредност има и ако он мене ми пишал 3 пати а јас него 5 да чекам 2 пати да ми пише се дур не станеме еднакви? Зарем вакви работи сеуште постојат? Ако сакате некој природно е да се грижите за него, па така што не гледам ништо погрешно да се јавам прва и да го прашам партнерот дали е се во ред, или дали се случува нешто, дури па и да му кажам онака ми дојде да ти кажам дека те сакам. Ако нешто досега сум сфатила, е тоа дека кај машко секогаш ќе успее девојка која има самопочит и е секогаш многу понапред од девојка со егото до плафон и и со сфаќања дека светот само околу неа се врти. На таквите се знае каков им е крајот, и со какви луѓе завршуваат.

На ThePharmacist, Mikha4, noteforself и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.477
    Не?;( Леле, сега ќе мисле дека сум напорна, плус, дека немам женственост! Со кој памет му пишам прва, еј.. треба да трча по мене, да ме моле за внимание. А јас, оти сум принцеза, ќе го оставам на seen или нема да му ја отворам пораката. Нека мисле дека си пишува со Анџелина Џоли.8)

На Mencia, ThePharmacist, noteforself и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.974
    Остај, многу комплициран станал животот:sweat:

На S.W.A.G, Wh@tev3r, Celltica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Може дека во градинка ни викаа прв - црв, што знам :^)

На S.W.A.G, Stephen Amell и Biljarkata им се допаѓа ова.
  20. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Мене ова ме интересира.
    Еве, он ми пишал прв, сме почнале комунијација- што муабет реално ќе имам јас со некој што мисли дека девојките што пишуваат први се лесни или очајни? Ми спотребал таквиот.

На smooch, Mikha4, noteforself и 11 други им се допаѓа ова.