Дали навистина ние жените имаме „ѕид“ во кој удираме по 30-тата?

Дискусија во 'Сингл' започната од Ви0летКа, 18 ноември 2025.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.368
    Допаѓања:
    198.067
    Ги јаделе диви животни и гинеле во војни.
    Natural selection, не ме заебавај. Затоа има повеќе од миљарда индијци, пошто се некоја супер раса:bug:

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    29.883
    Па баш кај нив има honor killings и ги женат и мажат уште мали.
    Нели гледаше Малечката Невеста? :D

Да не оставеа нас жените на раат, бројката на неебани мажиња ќе беше поголема.

Последна измена: 29 ноември 2025
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.368
    Допаѓања:
    198.067
    Гледав ама до свадбата не стигнав:D
    Во каква корелација е тоа со natural selection беше прашањето.
    Значи секој седми човек на планетава е индиец. Дали тоа значи дека некој суперебач бил индиец и затоа се најмногу? :drunk::D

4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    29.883
    Тоа е оти ги форсирале жените да се мажат. А да ги оставиле сами да бираат, бројката на осамените (неебачи) мажи ќе беше поголема.
    Погоре се дополнив. :D

5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    29.883
    Сама да се цитирам, сакав да пишам Малку а не многу.
    Епа тоа е, со две деца дома, мозокот ми летна низ џамот :rofl:

6. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    2.342
    Не ми се верува на што потрошив толку време за да исчитам 10 стран.(facepalm)
    Насловот нема врска со она што се дискутира на темата. Ама кога прочитав веќе да шкртнам и јас нешто..

Секој човек е различен, некој ќе го сретне вистинскиот човек 15, некој на 20, некој на 30 години. Нема потреба да се удира во ѕид поради неможноста да најдеш соодветен партнер без разлика на која возраст си. Јас бев таа што се трескав и во секоја тема се жалев дека ми се ближи крајот, затоа што женската на 20 години немала дечко. И многу ми помогнавте да си го сменам мислењето и дознав колку многу и од вас многу подоцна во животот го нашле вистинскиот. И сега не се замарам со дечковци толку како тогаш, повеќе си уживам, зошто да си го уништам сингл периодот и убавините во него. :makeup: Понекогаш ме фаќаат кризи ама не е тоа што беше. Сакам да ви кажам не вреди да удирате во ѕид ни по 50тата година.

Што се однесува до критериумите имам високи критериуми и тоа многу високи за денешниве генерации, можам да ги спуштам само во исклучителни ситуации. Подобро би седела сама отколку со некој што не ми ги исполнува барем 80% од критериумите. Не ми е важно ни малку дали има диплома, дали дома ќе ми доаѓа со работничко одело или машна, важно ми е со љубов да ми доаѓа. Прво нешто што приметувам сите е изгледот, важен ми е, ама не претерано, важен ми е во смисла да е среден, брада, веѓи, коса да не мириса на неизбањато, да ми дава вајб на уреден и педантен човек. Дали е дебел, слаб, висок, низок помалку важно... Околу високите критериуми ќе дадам шанса да го запознаам ама не можам да започнам ништо ако во тој период не можам да осетам чувство кон него. Друго нешто не можам да бидам со некој што не ме почитува, што нема да ми направи чувство на сигурност покрај него, што ќе вперува прст во било која жена и да ја потценува, ако верува во она дека жена е за дома, за деца да чува и за ништо друго.. Исто не можам да бидам со некој кој ме брза за интимност, колку и денес тоа сите брзо да го прават не можам, ако не ми даде доволно време јас да се осетам спремна за било каков интимен однос туку ме притиска за тоа истата секунда ќе го откачам нема да дадам понатаму прилика.. А ако ми покажува љубов се труди за мене, тука е и кога се жалам за нешто што му делува смешно, ме става на прво место, ми нуди сигурност, подршка, се труди да ме разбере, ме почитува, ако се осетам дека сум му важна, друже дупло ќе добиеш од мене без разлика што си по професија и колку си богат, немаш куќа, немам ни јас ќе направиме заедно. И не ми е проблем за мажот секој ден да готвам, да пеглам, ако тој ист маж го прави тоа за мене и не мисли дека сум должна тоа да го правам, ако мислиш дека не сум должна јас да чистам, перам, готвам туку е мој избор и ти со мене го правиш истото јас со цела радост ќе го правам тоа за тебе, а ако мислиш дека е тоа моја работа и за тоа сакаш жена, плати си некоја да ти слугува мене не ме гледаш повеќе.

Малку долг коментаров ама се заборавив пишувајќи. :lol:

На Unknown_7, unlucky, Mr.Limonko и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Trexane

Trexane Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    223
    Ова се највисоките можни критериуми во ваков свет кај што живееме, не оние материјалните. :)

На Unknown_7, Mumoftwo30 и Just_a_kid им се допаѓа ова.
  8. Tam4yy

Tam4yy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2010
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    207
    Не сме голема разлика и пак ќе кажам жените бираат.

На Melissa_39 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.077
    Допаѓања:
    16.934
    Подебилна тема и наслов на тема неам видено.

Коа тролате, дајте бар поише инспиративни бидете.

Ѕид бе, удирање, 30 - ти.. :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: (facepalm):rofl:(facepalm):rofl::rofl::rofl:

На која членка и' е волку досадно, па си измислува? :wasntme:

Сум коментирала претходно на темава.. :drunk:

На Nausicaa, senjorita-v, FlirtBerry и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Ви0летКа

Ви0летКа Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2025
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    8
    ти предлагаш брак или машкото?

11. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    2.573
    А со сила ти го става прстенот на рака или се согласуваш ти?
    Двајцата бираат.

На Snowflake97, senjorita-v, FlirtBerry и 3 други им се допаѓа ова.
  12. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    1.698
    Не двајцата одлучуваат кога е време за тоа.Сигурно ако му текни на некој после 3 месеци да клекни а девојката појма нема,голема е можноста од НЕ.Како тоа маж што работи во Кам е помалку маж од инжинер?wtf.Според кои критериуми го заклучи ова?Јас мислам дека не е до годините,до размислувањето е

На Snowflake97, FlirtBerry, Mr.Limonko и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Ви0летКа

Ви0летКа Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2025
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    8
    кој кого го прашува од кога ќе „заеднички“ ќе одлучат во 99% од случаевите?

14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    29.883
    Темава е циркус :D

А зошто толку многу сте запнале за тој брак? Шо мислите, ружи ли цветаат во брак? Незнам како си го замислувате и зошто толку многу мечтаете за тоа.
    Повеќе за брак сте запнале отколку за тоа партнерот да е добар сопруг и татко.

На st-el, Nausicaa, Snowflake97 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Ви0летКа

Ви0летКа Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2025
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    8
    Кој НУДИ брак. Застани тука. Ако никој не ти пониуди - не можеш да се согласиш.

16. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    1.698
    Мажот,жената,никој никого едноставно одлучуваат.Кој како сака и што е битно.Ако имаме исти гледишта за иднината и сме одлучиле да биде заедничка,што мора да ме прашува кога веќе знае

Последна измена: 1 декември 2025
  17. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    2.573
    Знаеш може и во право е, што има жена да бира, да пребира, ваков сакам, таков сакам. Јас се распрашувам каде има жена за мажење, одам кај татко и ја барам од него правиме договор, и готовоо.
    После ќе речам "Жено каква работа, седи дома чувај деца, пери, кога ќе дојдам на маса јадење, средено све и јазик да не си пуштила, татко ти назад не те зема" и така ќе си идам јас на работа од работа во кафана и после ќе дојдам најаден од кафана и ќе речам "Што жена сум избра јадење за нигде, ако прајш напрај како што треба", па кога ќе си легнам на кревет и ќе кажувам "дајм ми ова, дај ми она, јас на работа идам", милина. :sun:
    Е вака изгледа кога жената не може да бира.
    Бираат и двајцата кои глупости се изнаслушав на темава.

Немате ѕид додека сами не си го направите, еднаш неможела да оди во врска со водоводџија, еднаш не се прашувала она да бира ја бирале. На ѕид друг ѕид си градиш.

На Snowflake97, Amellie13, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  18. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    1.698
    Па ако така и одговара нека чека да ја бираат.Еве пример ако ја одбери водоводџија таа ќе одбие:)Се тоа е убаво и образование да има,ама сега 90%имаат високо.Кој купена диплома,кој заслужена.Па требало брак да ти понуди.Можеби треба нема ништо лошо да те запроси ако сте двајцата со исто размислување.Ама и не мора не секој сака романтики.

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.403
    Допаѓања:
    10.625
    Нека се деградираат професии, нека трепка!!! A ако некаде стои зборот трол - да се избрише, ама само кога јас ќе го напишам.

Темата е сочинета од размислувања останати од постарите генерации за потчинување на некакви општествени правила и хиерархии. Разочарувачки колку и на помлади им е испран мозокот да се водат според истото.

На Snowflake97, Mumoftwo30, Panda00 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.555
    Допаѓања:
    37.417
    @Ви0летКа ако не си трол тогаш сериозно треба да си ги средиш очекувањата. Не е феминизмот крив за ништо. Сама имаш извртени сфаќања за тоа која си и каков треба да биде мажот. Не знам каква врска ти има феминизмот со твоите очекувања за тоа каков маж бараш.

На Snowflake97, Panda00, FlirtBerry и 1 друга личност им се допаѓа ова.