Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали навистина ние жените имаме „ѕид“ во кој удираме по 30-тата?

Дискусија во 'Сингл' започната од Ви0летКа, 18 ноември 2025.

1. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    904
    Допаѓања:
    3.732
    Никогаш не е касно. Ако го чекаш принцот на белиот коњ веројатноста да ти дојде коњот е многу поголема.
    Така ако си пуштиш да ти течат работите многу по среќна ќе си.

2. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    1.010
    Допаѓања:
    1.531
    Е пишува де,ако има кој да одговара ќе си пише .........

3. ilenaki

ilenaki Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    1.321
    Многу лош коментар, има многу во 30тите и 40тите зошто да нема надеж? Па нели помлада е подобро , ете тоа го кажува еве и јас така се тешам и во што е проблемот ? Да, подобро што ми почнуваат годините на 3ка

4. Ви0летКа

Ви0летКа Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2025
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    8
    Дали прочитав дека нема спас? Епа да си легнеме и да умреме и ние жени и мажи тогаш.

5. Slevin Kelevra

Slevin Kelevra Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    8
    Не е умирањето во твоја контрола. Поентата беше работи на себе и не се замарај. Според тоа дека на 35 немаш заштеда делува дека имаш на што да работиш. Ако го сработиш тоа последователно нема да ти биде битно дали партнерот ќе ти биде инженер, столар или водоводџија. Ќе си го сакаш за тоа што е, не за титула/занимање/плата.

6. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.076
    Допаѓања:
    3.801
    Боже ја сум со 4ка напред па сум ултра сингл и супер ми е, дури ни симпатија немам барем мозок да си ладам :yawn:

На Amellie13 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  7. Slevin Kelevra

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    8
    Повеќе делува дека сака да роди што побрзо ради 35-те години што може да ја избрза при бирање на татко, кој може и да и се погоди а може и пекол да и направи

8. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    39.268
    Се е психа.
    ^ одговор на насловот

9. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    3.498
    И без маж може да роди, ако и е само за дете или да си посвои...

На Tam4yy, MiloMalo и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.351
    Допаѓања:
    110.670

И ти мислиш така е лесно сам да се израсне дете...:x

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    3.498
    Не е лесно, тоа сигурно.
    Ама подобро сам, сам, отколку со некој а сам...

На FlirtBerry, Tam4yy и MiloMalo им се допаѓа ова.
  12. Slevin Kelevra

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    8
    Може, ако има заштеда

Многу е тешко, реално

Најтешко е сепак ако не се согласувате како треба да се израсне/воспита детето. Е тогаш детето го бира родителот кај што му е конфорно и другиот е чудовиште. А реално повеќето не разговараме како би ги воспитувале децата. Тогаш си и сам и со некој што одмага

На koritsaki, Mr.Limonko и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  13. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.076
    Допаѓања:
    3.801
    Точно може, еве сум жив пример, не велам дека е лесно ауууу не неее, тешко е и тоа како, но не е невозможно :)

На Mumoftwo30, koritsaki и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  14. ksh

ksh Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    4
    Од твоја страна нема никаква заштеда но бараш од машко да има заштеда, стан/куќа и да можи да ти ги исполни твоите патувања, козметика и излегувања? Нема логика.

Темава ја прочитав скоро целосно и дел од коментарите потполно ме изненадија и морав да коментирам, а не сум многу по пишување коментари.

Од моја гледна точка девојките како Тебе имаат пеголеми очекувања односно барања према машките. Да биде висок, личен, да има факултет, да вози БМВ, да има сопствен стан/куќа, да има неговиот татко фирма и што не друго.. (од тоа што сум запознал)
    Никој не е совршен, секој/а има некоја маана/нешто што му недостасува.

Не значи дека ако некој нема факултет завршено дека не можи да работи и заработува пари. Сигурен сум дека има и машки и женски членови на форумов кои заработуваат повеќе пари од тебе иако имаш завршено факултет и исто така не можеш човек да го мериш по интелектуалност во тоа што има или дали има завршено факултет. (не го завршив факултетот но тоа не ме прави неписмен, а за (фејк)ултет со пари секој може да земи во денешно време). И јас имам стабилно работно место па што?, има луѓе кои имаат работа со договор на определено време и земаат висока плата и да им заврши договорот ќе си најдат друга работа.

За тоа што си напишала да живее сам барем под кирија, зар не е подобро кога би била во врска со некого и сакате да стапите во брак, сами да си купите куќа/стан или да седите под кирија заедно? Јас живеам со моите родители но не значи дека не можам да живеам сам а и зошто да живеам сам кога не сум женет, да плаќам повеќе сметки и да имам повеќе трошоци па да не можам да заштедам ни денар или ако сум под кирија + трошоци? Ако некој/а живее со родители не значи дека не можи да си дозволи да купи куќа/стан или да живее под кирија.
    А машкото мора да нуди по твои стандарди: Диплома, Добра работа, Пари, патувања и излегувања, Сопствен/под кирија Стан/Куќа и што уште не, а што добива или "нудиш" што си напишала? Секс, стрес, расправија и главоболка од тебе ако не можи да исполни некоја од твоите желби?

Девојче иако си постара 8 години од мене, со твоево размислување/барање тешко дека на некое машко ќе му се допадниш и без разлика дали имаш стабилна работа, диплома и прилив на пари. Едноставно повеќето машки не ги интересираат овие работи но од друга страна повеќето женски ги интересира овие работи да ги поседува машкото. (Напишано со најдобра мисла)

На lina11, Mr.Limonko, Slevin Kelevra и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Ви0летКа

Ви0летКа Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2025
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    8
    нели е логично да бараш она што немаш?

16. Slevin Kelevra

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    8
    Едно време мислев дека ред пил поткастите се преувеличување. Ти со муабетиве убедуваш дека воопшто не се. Толку некако даваш впечаток дека твојата следна врска ќе биде строго трансакционална и под притисок за што побрз брак и деца....

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ви0летКа

Ви0летКа Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2025
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    8
    не се работи за трансакционална врска, на 23,4 години имаш време да создаваш, на 35 ако не си создал до тогаш - кога?

18. Slevin Kelevra

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    8
    Извини али на 23,4 требало да го мислиш ова што го мислиш сега на 35. Сега си ова

19. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    761
    Па, ако дотолку мислиш дека ти е крајно време да создадеш, и дека ако не создадеш после тие год е апокалипса, тогаш намали си ги критериумите и одбери било кој што ќе ти исполнува барем1 критериум и доста ти е, шо..и онака ќе создадете заедно.
    И јаре и паре нема!