1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали навистина ние жените имаме „ѕид“ во кој удираме по 30-тата?

Дискусија во 'Сингл' започната од Ви0летКа, 18 ноември 2025.

1. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.790
    Допаѓања:
    15.395
    Па ние баш и тоа и го збориме, ако не прочита. Таа смета дека и одело времето и годините, не ги спушта своите граници, а освен дипломата, не знам што друго има, од тоа што таа сама бара.

Кажува како немала заштеда и трошела на искачањa и патувањa, а бара маж што ќе има добра заштеда на 35-40 год.
    Бара да имал стан, а таа сама тоа не го нуди и поседува.

И уште еден тон небулози што ги прочитав тука, и тебе ако ти е за оправдување да бараш од маж се што ти не поседуваш и не можеш да го понудиш, на нас воопшто не ни е!

На eliesaab, M&M, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  2. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.872
    Допаѓања:
    10.694
    Општо гледано, ова се најважните дипломи на жената од перспектива на мажот. Ок, тетоважите се субјективна работа, ствар на вкус.

3. Doa

Doa Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2025
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    119
    Па сега, што бараш тоа ќе најдеш де :D

На Mumoftwo30 и EvAngelos им се допаѓа ова.
  4. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.797
    Допаѓања:
    14.071
    Сметам дека малку треба да се спуштиш на земја со критериумите, прво, каква диплома од факултет, кој го гледа тоа веќе, ние на работа баш зборевме дека додека сме млади треба да земеме некој занает да научиме, сигурно со работа за викенд некој занает, келнер и сл ќе земаме плус уште една плага од сегашната.. Јас земам иста плата со човек што работи водовод, буквално, може и повеќе од мене зема он, со тоа што он за таа работа добро ќе се измачи, а јас потешко од маус немам кренато.. Второ, висината нема никаква врска, дали бил низок или висок, гледај да има коса и да нема пивски стомак, барем тоа.. Трето, не може да ти е критериум да имал стан, да имал кола, да имал заштеда, а ти цел ден одиш по нокти, депилација, одмори, денар немаш заштедено и живееш со твојте.. И последно, тоа што немаш партнер сама си си крива, со ова размислување уште долго ќе немаш..

На koritsaki, Panda00, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.175
    Допаѓања:
    9.900
    А што ја плашите? :D

Колку побетер луѓе се со партнери и во брак :drunk:, па и Виолетка ќе си го најде Виолетчо :D

Нема вие да живеете со неа, relax (tumbleweed)

@Ви0летКа Спомна дека патуваш. Мој совет ти е на тие патувања да шириш повеќе познанства, никогаш не знаеш каде среќата те чека.

Воедно, многу важно е и да обратиш каков е човекот по природа, во однос на емоционалната интелигенција и енергија, не само исклучиво по материјалното.

Притоа, мораш да излезеш од менталитетот на ѕид каков што ти е насловот. Бидејќи на крајот од денот, како размислуваш, така привлекуваш.

Со среќа :*:

На Tam4yy, eliesaab и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  6. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.797
    Допаѓања:
    14.071
    Не што се во брак, него имаат и швалери и швалерки, што значи плус партнери имаат..
    Имаше некој пишано, вика швалерки најчесто имаат оние за кои воопшто се чудам како си нашле и жена..

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.276
    Допаѓања:
    31.365
    Епа јас пишав оти сметам дека е на возраст кога не треба да прифати било што само колку да го има. Пиша дека може да има и стан под кирија кој на пример во иднина можат заедно да си го плаќаат а и да си купат заеднички затоа што она бара некој со редовни примања кои таа веќе си ги има. А мојата материјална состојба не е предмет на дискусија, си имам и маж и имот така да не барам никој, само од своја гледна точка давам совет по мое видување. Од многу примери околу себе, можам да кажам дека за ништо во животот нема правило. Не е фер да се напаѓа некој кој не го познаваме врз основ на неколку поста.

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mece23

mece23 Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    1.502
    Многу ми е, не можам се да читам.
    Од моја гледна точка. Дипломата не е многу важна, важно е да е вреден, паметен, чесен. Човек што сака да работи ќе најде работа, лошо е да не сака и да го мрзи.
    Јас своевремено си се заљубив во човек што немаше диплома а јас одев кон мојата прва диплома... тоа не ми беше воопшто важно. Беше и уште е рака на срце, вреден. Нема нешто што не работел и што не би знаел да работи.
    Е сега... јас мојата прва диплома не ја ни искористив така ми стои во фиока и сега трчам кон втора диплома, не за да се докажам, не за да понижувам луѓе што немаат диплома. Знам дека овој пат ќе ја искористам и само за себе го правам тоа. Тоа е моја желба. Никогаш не ми беше важна дипломата кај партнерот, ни неговите пари, ни имоти. Имам свои кои станаа наши се разбира.
    Да скратам.... ти треба некој што нема да го уништи тоа во две секунди како што тоа го направи мојот...

Последна измена: 22 ноември 2025
    На Doa и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  9. mece23

mece23 Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    1.502
    Ми завршило времето за редактирање :)
    Јас кога добро ќе размислам никогаш не прашувам некого што има завршено. Седам, разговарам, уживам... може денови да поминат јас да не ја прашам личноста за нејзиното образование, општо било која личност. Тоа си е индивидуално, скроз небитно за нашата дружба, ако ти имаш диплома си земаш плата за неа, олесната ти е работата... за себе едноставно. Не би требало да е важно тоа кај тој што треба да го сакаш :) амааа висинатааа... си сакам повисок де ;):D да се нашалам малце и тоа си е вкус а за вкусови не се дискутира.

На eliesaab, M&M и Doa им се допаѓа ова.
  10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.103
    Допаѓања:
    43.003
    Нешто офтопик ќе напишам, ама многу ми е фасцинантно како високото образование станува демонизирано. Исклучително е битно и да се каже дека факултетот има и друга намена освен учење - треба да те внесе во академскиот свет и да те поттикне да размислуваш на едно ново ниво, да се развие критичка мисла и да се отворат нови хоризонти. Да, секако, не мора - а и не е корисно за едно општество сите да имаат некаква диплома, но ова израмнување на факултетската диплома со обично парче хартија е причина зошто интелектуално сме таму каде што сме. На дно. Сите запишуваат нешто колку да се каже, а никој не ја цени суштината.

Впрочем, за градење кариера ти треба образование. За било каква работа се наоѓа секаде, ама за професионално напредување не можеш да работиш било што колку да се каже.

И кога веќе површни работи како висина и тежина се нечии критериуми за врска, сосема е прифатливо и овој огромен аспект од животот да е дел од таа листа.

На Amellie, KateKane, Tam4yy и 14 други им се допаѓа ова.
  11. mece23

mece23 Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    1.502
    Така е, со диплома на која врата и да тропнеш има шанси да се отвори. Без, ќе си работиш физички работи, некој занает... ама пак е важно да не е човек мрза. Иначе во тоа обично патче хартија е вложен многу труд, работа, чувства... дека не е обично парче хартија не е, ама да не се вреднуваат луѓето по дипломата само. Има некои што условите не им дозволиле да одат понатака од средно, не дека не се интелигентни.
    И пак она моето, да не е мрза, мрза ни факултет нема да заврши :D вреден ќе си го гледа семејството на негов начин па и таа ќе му е поддршка и така... и на крај, знаете што... личноста да се погоди, никогаш не се знае што те чека... некогаш од нула ќе почнеш да градиш нешто за на крај како кула од карти да се сруши.

Последна измена: 22 ноември 2025
    На Doa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.790
    Допаѓања:
    15.395
    Ах па еве јас 10 години со диплома сум, среќа па ништо не изработев до сега физичка работа... кажете како ќе ви се посреќи!!!

Другарка не заврши факултет, ама отиде на курс од околу 1 ипол година, и ете ја сега после 5 години, зема тридупла плата од мојата, и е паметна, и е култура, и има добра кариера!

Денеска секој дегенерик завршува факултет, со платени испити, со мама и тато на функција, со парички и мито, така да ич ама ич не е релевантно колку е некој добар, паметен и успешен, како и интелектуано способен, според тоа дали има диплома или не.

Апсолутно никогаш не сум била со став дека факултетот не вреди, ама и апсолутно сигурна сум дека во моментов немам ништо плус добиено со него.

И не, партнер никогаш нема да го вреднувам според дипломата (која е, и дали ја има), зошто и човек со магистратура, добра работна позиција, и добри финансии, ми забил нож во грб.
    Who cares?!?!?

На ArabellaStarfall, aaaaa, Panda00 и 9 други им се допаѓа ова.
  13. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.872
    Допаѓања:
    10.694
    Иако мојата работа е интелектуална, сепак ќе кажам дека полека но сигурно „физичката“ работа (мајстор, водоводџија, електричар, автомеханичар итн) станува се повредна и поплатена во општествово. Многу е јасно зошто: Секој втор од младиве завршува некаква обука и сака со стискање ентер да зема голема плата. И да, се уште земаат, но до кога ќе биде тоа така? До кога ќе бидат потребни стискачи на ентер? Вештачкава интелигенција веќе прави подобри дизајни од дизајните на дизајнериве? Од друга страна, ајде нека проба ChatGPT нека ви смени казанче или водоводна цевка? :D

Брзо ќе дојде време кога еден работен саат на водоводџија или електричар ќе чини над 2000 денари, а месечната заработка ќе им биде поголема од програмерите.
    Ова ви го пишувам за да не ве лажат со јмуабети „Немој да зимаш прост работник, фати си некој интелектуалец“, туку дека вредни и сериозни физички работници се "good catch" и ако најдете таков кој ве љуби и почитува, гушнете го цврсто со двете нозе и почитувајте ја неговата напорна работа со која ќе го гради вашиот дом и семејство.

На Milobebence, Panda00, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  14. mece23

mece23 Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    1.502
    Пак доаѓа на моето што го напишав погоре
    Само да не е мрза и да не чека од пензијата на мама и тато.
    Друго дали имал факултетска диплома или не, дали е градежен работник или занаетчија воопшто не е важно.
    Како што кажав, некој не завршил затоа што условите така налагале не дека човекот не е паметен. Вреден човек ќе најде начин да си го гледа семејството

На eliesaab, Panda00, Gosh и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.368
    Допаѓања:
    198.069
    Тоа е така, апсолутно, ама на различни луѓе во различни фази од животот, им се чинат битни различни работи. Ако и е за кеш колица на девојката, диплома е апсолутно небитна, ако и е за друго, може и да е битна. Идеално е да има диплома и да знае да поправи казанче, ама тие идеалните букирани се веќе:D

На Nausicaa, Annath, Angie1432 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. mece23

mece23 Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    1.502
    Нема совршенство, не постои :D ФАКТ
    Никогаш неможеш да знаеш дека туѓиот е идеален... не постои идеален. Ниту пак ние сме идеални...

На Tam4yy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Apash

Apash Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2024
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    184
    Не сакав да се мешам ама мора изгледа.. Современиов свет бара широк спектар на вештини односно снаодливост.. не е се во дипломата.. Нормално дека е важно да се има диплома познавњето на други вештини не прави попродорни.. Балашевиќ велеше: Нисам мислио да су дипломе она пресудна животна ствар, па сам живео живот по своме, као просјак и као цар.

На eliesaab, нина122 и mece23 им се допаѓа ова.
  18. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.872
    Допаѓања:
    10.694
    Не е се во дипломата држви вода само ако човекот се обучува или надградува во некои вештини, занаети, реален бизнис и слично. Бидејќи „не е се во дипломата“ може да се користи и како изговор за некои што ги мрзи да учат и го прават истиов муабет во кладилница или по цел ден на кафиња.

п.с. Морам да потенцирам реален бизнис, бидејќи денес има многу пирамидални шеми и лајонеси што се себенарекуваат „бизнис.

На Tam4yy, Biljarkata, Amellie13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. mece23

mece23 Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    1.502
    Важно е, да си ја олесниш работата, за себе. Ама дипломата не те прави човек. И на крај забораваме каде живееме...за жал ова не е земја каде ќе завршиш факултет и работното место те чека. Колку познавам со факултети, заедно сме присуствувале на предавања а сега работат во маркети...
    Во Кам маркет земаат поголема плата од мене, а мојата работа одговорна до небо. Само за одговорноста на работата сум малце платена...
    Важно е ама не е од животна важност...
    Ете во Кам нека работи...зошто да не... помалку маж ли ќе е од инжињер, банкар, доктор??? Не нема да е помалку маж. Ниту жената што работи во Кам нема да е помалку жена од докторката, банкарката...

На Panda00, Gosh, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. mece23

mece23 Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    1.502
    Тие што седат по кладилници и кафиња по цел ден се друга прича веќе... од такви само бегање

На Panda00, GirlLove, Ѕвездена и 4 други им се допаѓа ова.