1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали навистина ние жените имаме „ѕид“ во кој удираме по 30-тата?

Дискусија во 'Сингл' започната од Ви0летКа, 18 ноември 2025.

1. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.389
    Допаѓања:
    9.684
    Ама битно она има диплома од факултет... те молам немој така.

На senjorita-v, Mumoftwo30, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    2.002
    Уште ли пишува оваа бе?
    Последно кога пишав имаше две страни си помислив ај може ќе се свести жената. Ама не, сега удрила по водоводџиите.
    Мајко мила.
    Не бил прав маж водоводџија?
    Мене од секогаш ми биле секси водоводџии, шознам. Ме асоцира на мажиште набилдано, со цврсти раце, големи дланки и подспуштени гаќи. 8-|
    Неќам некој кремаст и мазен со мокасини, шо се осеќа на километар лосион од цимет и дрвенест мошус.

На senjorita-v, koritsaki, Tam4yy и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Petar Pan 085

Petar Pan 085 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2023
    Пораки:
    800
    Допаѓања:
    2.040
    Messenger_creation_665877205584537.jpeg
    Подспуштени гаќи:D:rofl:

На koritsaki, Felix Anima и Mazegin им се допаѓа ова.
  4. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    2.002
    На Mumoftwo30, eliesaab, Nausicaa и 8 други им се допаѓа ова.
  5. englezot

englezot Нов член

Се зачлени на:
    26 ноември 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    12
    Не те разбра :)

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.142
    Допаѓања:
    204.629
    Вака нешто 8-|

На senjorita-v, koritsaki, Tam4yy и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    29.885
    Во Мк да бараш според диплома.... :rofl::rofl::rofl::rofl:
    Дали да плачам или да се смеам. :rofl:

Во фамилија иам личност полицаец, цел живот ни денар нема украдено, ни мито, ни кола не си купи, а и живее под ќирија.... цел живот добар спрема сите и на крај сите кажаа "ааа џабе, ништо нема од него, ништо не направи".

Во Мк се бара снаодлив, снашке, снаодлив и дарежлив.
    Џабе диплома ако нема две чисти во главата.

На FlirtBerry, senjorita-v, Felix Anima и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.003
    Допаѓања:
    7.518
    Дали се наоѓа жена водоводџија како за мене? :inlove::angel:

9. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    2.002
    Осеќам ќе пукаат вентилите еднаш месечно у наше село. :wasntme:

На eliesaab, FriendOfDorothy, Snowflake97 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    8.786
    Мислам дека ја разбирам зошто сака човек со високо образование. Нормално дека колку повеќе се образоваш, се едуцираш, нивото на комуникација ќе биде и повисоко. Не го пишувам ова со цел да деградирам, туку едноставно е така. Од друга страна, еве уште го чекам човекот да ми вгради нешто по дома, не ни ми крева, ни на мејл ми враќа:D. Ги нема, ретки се, тие што малку се, пребукирани се. Еднаш еден мајстор ни дојде, за пола саат 400 евра ни зема, за да констатира нешто. А каде е работната рака?! Занаетчии во денешно време во однос на финансии, се многу попросперитетни него многу други занимања со факултетски дипломи.

За висината исто би се согласила. Јас не можам да дејтам понизок од мене. Т.е не знам, можеби би можела. Ако има многу други квалитети, да ми компензира(facepalm). Генерално сите имаат некакви физички критериуми. Некои сакаат црни, некои плави, некои кафеави очи, некои зелени, некои набилдани, некои слаби, некои дебели, мажите или се по цицки, или по газ. Не знам што и се пуштивте за физички преференци кога и вие ги имате.

Работата е, како што напишав претходно. Потешко е да најдеш нешто по сите критериуми во 35та година, за разлика кога си била во 20тите години. Затоа што веќе се со некоја во врска или се женети.

Исто така, сте запнале што нуди. Извинете, ама отворете ја темата мајчински муабети и прочитајте колку повеќе жените се ангажирани околу децата. Сакале не сакале, т.е колку и да татковците се вклучени, жената го носи плодот, жената раѓа, жената дои. Нешто што е од огромно значење. Да секоја може да роди, ама не секоја е нормална мајка. И тоа како, би рекла, тоа е нешто огромно што може да се понуди.

За мене единствен лапсус што сама на себе си го има направено, е што живее со родителите, а пак нема заштеда. Тоа е многу детинесто и несериозно. А и како викаат што зрачиш, тоа и привлекуваш. Можеби самата кога ќе почне да ги прави оние работи, што ги бара кај некој, ќе се погоди нешто посоодветно за неа.

На senjorita-v и Petar Pan 085 им се допаѓа ова.
  11. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    2.002
    Ова е многу индивидуално.
    Имам братучед кој беше многу добар студент по медицина, сега е веќе доктор во една од приватните клиники кај нас. На професионално поле е ситуиран, но комуникација мноогу тешко. Растен е под големо влијание на мајка му, не прави ниту една одлука без нејзино одобрување. Ако го прашаш нешто, чека мајка му да одговори во негово име.

Можете да заклучите по ова дека е сам сеуште. Ова е многу комплексен проблем. Тука веќе дипломата не игра никаква улога.

На senjorita-v, Tam4yy, eliesaab и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.169
    Допаѓања:
    25.957
    Дали ќе биде асална мајка, може само да нагаѓаме.
    А и како што за конзервативен маж што вика дека феминзимот не е потребен, не сметам дека би бил добар родител, истото би го рекла и овде.
    Знаеме што се дешава во тие фамилии, и кој најмногу страда.

На Mumoftwo30, Snowflake97 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  13. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    725
    Е, ова е според мене, едно од најголемите црвени знамиња, а не дали имал или немал диплома. Во вакви ситуации уствари и се создаваат најголемите проблеми, ради ова и многу врски и бракови се распаѓаат. Кој имал барем еден партнер на кој други му го раководеле животот и други мислеле за него, знае за што зборам.
    За ова се слагам, затоа и многу од нас ѝ пишаа дека секој треба да го бара она што и самиот го поседува.

На Mumoftwo30 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  14. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    2.573
    Не може да суди само според дипломат, а има и комплекси околу кој факс може да има диплома кој не. Никој не рече омажи некој без диплома, може да даде прилика и на некој без диплома да го запознае.

Ова секоја мајка го нуди не само таа. И тука мора да е така не може мажот да роди и да сакам не можам место мојата жена јас да го носам тоа дете, ама можам да и помогнам во тој период многу .. И затоа е битно да не бираш според диплома и физички изглед, туку партнер кој иако не може место тебе да го дои, носи и раѓа ќе ти помогне на безброј начини полесно да го поминеш тој период..

15. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    780
    Искрено можам да те сфатам. И јас на овие години кога би бирала маж,поголеми критериуми би барала. Што постар-повеќе маани се наоѓаат. И верувај како жените што бираат така и мажите почнаа да го прават истото.Но во твојот случај некој на твоја возраст ќе бара некоја помлада. Мислам дека колку што бараш толку и треба да понудиш. На пример да делиш барем стан со кандидатот. И исто така да ти се опција и 40+ мажи. Пример маж ми е приближно до 40 а јас сум помала од тебе. Најбитното од се е да најдиш фамилијрен човек,работлив и да не е зависен од родителите. Мн побитно од имање на диплома.

16. light <3

light <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    111
    Мислам дека секој што бара сопатник со критериуми однапред поставени не бара љубов.Љубовта едноставно се случува и за неа нема никакви критериуми .

На eliesaab, Mr.Limonko, YNGWAR и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.368
    Допаѓања:
    198.068
    Па да, проблем се, пошто мажите мислат дека може да сексаат се што ќе видат, па и потребата за врзување изостанува, јер кој би се обврзал на моногамија ако може секој ден да секса нешто ново.
    Ама овој муабет е скроз друга тема ми се чини.

На Nausicaa, senjorita-v, Snowflake97 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    29.885
    На паметните и убавите жени јасно им е тоа. Затоа и не сакаат да се врзуваат за еден, оти и тоа еден утре или други ден ќе оди ќе става "покани за секс" на сликите на друга.
    И после зошто имало gold diggers, епа ќе има.
    Самите сте си криви за тоа.

На FlirtBerry, senjorita-v, Tam4yy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.368
    Допаѓања:
    198.068
    :^)
    Во целата човечка историја?8-|
    Пошто умреле пред да проодат? Пошто ги изеле диви животни? Пошто загинале во војна?:wasntme:
    Појма немам, не сум толку стара да знам, ама доволно сум стара да знам дека такви случаи од поновата историја не знам.

На senjorita-v и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    29.885
    Еве јас ќе одговорам.
    Natural selection. Дури и таа цифра е многу, пошо тогаш жените биле приморани да се мажат. И ден денеска во некои земји се приморани, а да не се - ќе има EPIC male loneliness epidemic.

На Nausicaa, senjorita-v, Tam4yy и 2 други им се допаѓа ова.