1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали на форумов се покажувате такви како што сте?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Happygirl13, 6 јуни 2011.

1. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    да дефинитивно...
    единственото место да речам каде што можам слободно да се искажам и отворам тотално...

2. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    47.994
    Па не сум баш.Во приватниот живот сум поизбувлива,кажувам се,што на ум-то на друм.
    А овде не,додека пишувам,за тоа време подразмислувам,и си викам ај,со кого ќе се натегам и објаснувам.Колку само сум напишала ,па сум бришела.

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Иста сум и јас! Во реалниот свет сум многу поизбувлива, многу подрско се изразувам :$ , многу поотворена сум отколку овде на форумот! На форумот одбегнувам некои теми бидејќи нејќам да се докажувам,па да објаснувам, па да убедувам... Си велам ,,ај не е важно, нема што никој јас да разубедувам,, :yawn:
    Значи на форумот одбегнувам теми што во ралниот свет ми се многу дискутабилни! ]:)
    Од друга страна пак не се имам претставено на форумот поинаква од она што сум реално, го пишувам она што го мислам (реков дека на некои теми се воздржувам), давам совети онака како што навистина јас би постапила, раскажувам реално доживеани случки, споделувам мои искуства,и на форумот исто како и во реалниот свет не ,,лижам газови,, за добра однос со некого а уште помалку за ,,лајк,, и сл!

На GeorGinnA, Trendafilka и ph.orhideja им се допаѓа ова.
  4. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    иста како во живо така и на форумот...само по опуштена овде,дека нема кој да ми оде контра заинает хихиххи

5. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Јас си имам теорија дека никој, никогаш не се прикажува онаков каков што е.
    Никаде.
    Секогаш некаде се потсопираме, внимаваме што и како ќе кажеме, како се однесуваме на работа, како дома, со најблиските, како со непознати...
    Моите мислења и ставови се тие, моите совети исто се дадени од срце, ама реално - колку преку форумот може да се претставите некому?
    Ретко навлегувам во конфликти тука, иако во реалноста ги имам почесто.
    Зошто?
    Затоа што имам премногу драма и напнатост во животот и тука сакам едноставно да уживам и да си го одморам мозокот.
    Токму затоа некои коментари ги заобиколувам, некои луѓе ги игнорирам и гледам да не се расправам.
    Дали тоа ме прави лицемерна?
    Не.
    Тука може да си пишуваме убавини, прекраснотии и сладникави зборови до утре сабајле, а друго е кога ќе погледнеш некого во 4 очи и ќе пружиш раче.

На Strumfeta93, Liksi и kate-the-great им се допаѓа ова.
  6. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    на форумот не кажувам тајни, но раскажувам проблеми, отворена сум, не го кријам ниту идентитетот. Го кажувам тоа што го мислам и постапувам исто како што правам и во реалниот живот ако се испровоцирам- ќе го кажам тоа, ако не само ќе се насмеам и заминувам. Тоа особено се случува во политичките теми. А бидејќи во реалниот живот се дружам со луѓе со кои имам исти политички погледи немам проблем со таков тип расправии па затоа не ги применувам ни тука.
    Ако нешто ми посмета ептен или ако дојде до конфликт со некоја од форумџиките и го кажувам тоа преку лична порака, не сакам многу јавно да се расправам.
    Па така заклучувам дека тука се покажувам колку што можам поблиску до онаа вистинската Оззи, сепак не можеме да се прикажаме целосно на еден форум, нели? Но вистината е дека не глумам, не измислувам, само пишувам или некогаш- се воздржувам!

7. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    НЕ !!!

Не зборувам толку литературно онака искрено ... :lol: :$ :lol:

8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Несакам да убедувам некого дали сум или не сум иста во живо и во виртуелниот свет.
    Тоа сакам да ми го каже некој што ме знае.
    Не се трудам да се прикажам некако, ниту во добро ниту во лошо светло. Едноставно го пишувам тоа што го мислам во моментот, а сум многу контрадикторна личност па утре ќе напишам нешто спортивно на тоа што сум го мислела денес и може да дојде до забуна „Чекај шо праи сеа девојчево, таа ли е не ли е„ :lol:
    Се согласувам со тоа што го кажува Трендафилка. Вистинската јас со сите мани и недостатоци се прикажувам само во огледало.
    Пред секого сме различни, всушност и онака секој различно не гледа. :!:
    Неможеме пред сите луѓе да се прикажуваме во исто светло.
    Имам свое јас, но мислењата ги менувам често, денес едно мислам, утре друго, трет ден ми докажал некој дека тоа е така, а не вака и тоа е тоа.
    Битно е дека на форумов не лажам за работите што ги пишувам кои се поврзани за мене. Најчесто совети давам во „Љубовни проблеми„ кои се прилично строги, па потоа се прашувам дали би имала сила да ги применам истите на моја кожа... би рекла дека не :|
    Не се замарам, кој како сака нека ме гледа на форумов :P

На Strumfeta93 и zhap4e им се допаѓа ова.
  9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.212
    Допаѓања:
    56.849
    Епа дефинитивно не се трудам да се претставам како нешто што не сум. Мислам дека анонимноста сепак дозволува да се искажеш како што чувствуваш.
    Само изгледа без да сакам сум оставила поинаков впечаток од она што сум, сите ме замислуваат како балерина :D :|

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Апсолутно. Немам потреба да се правам нешто што не сум. Дури и можам да кажам дека сум повистинска и поотворена отколку во живо затоа што анонимноста дозволува да кажам токму тоа што мислам и чувствувам.

11. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Мислам дека да освен што овде зборувам многу покултурно отколку во приватниот живот на дијалект :lol:
    Инаку пишувам тоа што го мислам сакам да кажам овде сигурно сум доста отворена личност како и во приватниот живот :D Зошто би лажела некој кој го незнам :lol:

12. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.240
    да, па и кажувам многу повеќе од што треба, во секојдневието не зборувам за толку лични работи

13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    Тоа што е покажано, е таква каква што сум ...
    Ако нешто сакам на друг начин да го претставам воопшто нема ни да го напишам!

14. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Да да да ! Никад не сум напишала мислење само за некој да не ме нападне ако моето мислење не се совпаѓа со неговото. Секогаш се изјаснувам и си го користам правото на мислење ! Не правам лица и се што помислувам кажувам ! :)

15. NelChe

NelChe Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    277
    Не секогаш. Кога се работи за моите мислења и ставови по одредени прашања-да. Но кога за одредена работа се контрирам со некого, повеќе размислувам што ќе кажам и се контролирам, што во приватен живот ми е многу тешко и обично кажувам она што ќе ми дојде на јазик. Сепак, разговарам со луѓе кои не ме познаваат и не сакам погрешно да бидам сфатена. Друго е кога сум со блиските па и да кажам нешто што не треба-ме сфаќаат. Жута минута, тоа ти е. :D

16. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Секако дека се покажувам онаква каква што сум јас.
    Фала богу дека форумов не ги знае сите мои тајни!
    Во никој случај нема да откријам работи кои се доверливи. Секогаш си оставам дел за себе.
    Меѓутоа кога станува збор за дискусија секако дека не си ги држам мислењата за себе, и не ми е гајле дали сум единствена со такво мислење.

17. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141
    Да, како што се изразувам во реален живот, така се изразувам овде. Ако не ми се допаѓа нешто, кажувам, а истото и со тоа што ми се допаѓа. Ако некој ме контрира, враќам. :D

18. L0ve

L0ve Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    199
    ДА!
    и секако, тука пишувам политературно, и дури понекогаш мислам дека тука сум повеќе јас, отколку во приватниот живот... а некои големи тајни не издавам :x

19. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Да баш онаква каква што сум ;)

20. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    Да,потполно сум истата како што и навистина сум.Добро со мала разлика (како што спомнаа повеќе форумџики) -овде зборувам литературно,а инаку си лупам до дијалектов мој :lol: