1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали на форумов се покажувате такви како што сте?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Happygirl13, 6 јуни 2011.

1. pisatelka

pisatelka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    22
    темава според мене врска нема, сега јас ако напишам да да секако, ке ми се поврува?

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Маска ни во животот не сакам да користам , а камо ли на форум каде што сум со ник.
    Сигурно овде не сум дојдена споменар да пишувам, но сум си реална и сум таа што сум-со свои ставови.
    Ја сум таа што сум со исто мислење и овде и во приватниот живот, не сум дојдена овде да правам филмчиња,лице и нешто special.
    На кому му се свиѓаат моите мислења ок, на кого не пак ок. и тоа е тоа, никого ја нема со сила да го убедувам, кој сака ќе верува.
    Па големки сме сите сами да распределиме што ни е реално а што не

3. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.271
    Мислам дека и повеќе од потребното (за себе) :) .

Гледано глобално, секој се покажува онаков каков што е. Навистина може некој да се прикрие и да прави маска, ама еден ден се ќе излезе на виделина. Сепак мислам дека и на овој начин си го покажуваме нашето вистинско лице, се испливува на површина. Нашиот пристап, нашето дружење, нашата искреност, нашиот срам, понекогаш и испадите едни кон други, тоа севкупно ја карактеризира нашата личност. Даваме опис какви сме, дали знаеме да простиме, да се смириме, да кажеме убав и добар збор, дали знаеме убаво да се однесуваме... Секој од нас размислува дека на овој начин може да пише што сака, дека никој можеби не го и знае и затоа е преискрен, зашто ова е само еден виртуелен свет. Ама пак со тоа се покажува каква е во суштина и неговата/нашата душа.
    Барем тоа е моето мислење, можеби и грешам :?:, не знам ;) .

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Оние кои лично подобро ме познаваат, а по моите мислења ме препознале, можат да судат за тоа дали на форумов сум искрена. :) Нема потреба да измислувам приказни, реална сум.
    Единствено, знам да избегнам некоја тема или мислење кое ме испровоцирало, со цел да не западнам во некоја кавга и да бидам погрешно сфатена.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    А која е поентата па да не се преставуваш тоа што си, да измислуваш приказни, да лажеш??
    Има теми кои ги избегнувам и на кои намерно не коментирам, не за да не се покажам, туку не ми се пријатни, да не речам тажни, па и болни.
    Има работи кои секој си ги крие со причина, за да не си ја наруши приватноста.
    Не пишувам ништо на одредени теми а и несакам да напишам пошто-пото нешто само за да пополнам број на мислења а тоа да е лага, или некоја добро филмувана приказна.
    Со која цел, за да добиете повеќе лајкови, или да бидете подобро прифатени?
    Да не беше жално ќе беше смешно. |(
    Јас сум таа што сум, ти се допаѓам, океј, не ти се допаѓам, пак океј, скролни ме само и не ме читај, нема потреба да правам ништо што не сум, само за да се допаднам со сила на некого.
    НЕ сваќам навистина потребата да се лаже, ако нешто не сакаш да се дознае не кажува.
    Повеќе почитувам воздржаност, отколку само напразно тресење на некоја тема, од причина само да се каже нешто и да се остане паметен.
    И тоа фамата со лажните слики, ми е најпатетично од се.
    Само покажува колку е празна таа личост, која цели да ја ценат и почитуваат по облеката и стилот.
    Згора на се, ова е само форум, место за споделување милења и ментална гимнастика :) , не бојно поле или конкурс за мисица или најфраерка |(

6. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    И во вистинскиот живот се покажувам секогаш таква каква што сум, зошто тогаш на форум каде што никој не ме знае би глумела лудило?! Немам потреба од тоа, ниту пак гледам некаква корист. Секое мислење што го имам напишано е лично мое мислење и е искрено. Не пишувам во теми за кои не сум информирана или каде што не можам да помогнам, баш од таа причина, бидејќи немам намера да глумам сезнајко и да пишувам колку да ме има. Јас сум тоа што сум, имам свои доблести и мани, ниту сум најубава, ниту пак најпаметна, ни светица, ни најдобра. И мислам дека тоа и се забележува во моите мислења :D На крајот на краевите, ако несакам да се знае нешто за мене, нема потреба да го извртувам или да го филувам, едноставно нема да го пишам. И готово!

7. Katojiikutaka

Katojiikutaka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    226
    Искрејна сум,ама си ја знам границата. :)

8. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Зошто да лажам на пример!?Не, немам таква намера а и се што имам кажано тука е вистина нема што да лажам!Искрена сум но сепак неможам сите тајни да ви ги кажам можеби некој ден кје ви ги кажам но сега не сум потготвена да ги кажам! За карактерот не лажам каков ми е дома пред пријатели роднини таков ми е и овде! :)

9. Star19

Star19 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    70
    Јас и онака сум искрена (зборам надвор од форумов) дури и премногу, па на моменти излегувам и глупава заради таа искреност. Исто така сум искрена и тука. Форумов го гледам како начин да се искажам, можеби да ми олесни на некој начин во одредени моменти. Не ја гледам поентата да лажам тука кога никој не ме знае која сум. Зашто? Има ли смисла?

10. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    На форумот ми е многу по лесно да споделам некои работи... Јас ако лажам, се лажам себе...Забележав, дека не се малку девојките во форумот, кои лажат...И зошто, не разбирам...Излажи ја мајка си, дека не пушиш, или дечко си, дека не си била сношти на дискотека, а си учила дома... Непознати што потреба има да се лажат :?: :D Тие нито ќе те судат, ниту ќе кажат на мајка ти дека пушиш или дечко ти, дека си била на дискотека. Јас сум отворена према форумот и што и да ме праша некој во некоја тема пред сите, ќе отговорам искрено, не се срамам од тоа, кое што сум...

11. Karamella

Karamella Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    23
    Да имам тоа навистина е. Немам излажано ама имам скриено вистината. Дека навистина може да ми донесе проблем.

12. Hayley

Hayley Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    899
    Тука сум можеби и премногу отворена, најверојатно затоа што никој не знае која сум.. Но ако ме откријат, знам дека се ќе биде извртено на најнегативен можен начин како што е во реалноста. Знае само една личност која сум тука, односно предходниот сопственик на профилов, а јас и го зедов затоа што никнејмов многу си го сакам :D

13. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Да. целосно

14. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    226
    Форумот е анонимен, затоа не гледам причина за да прикажувам она што не сум.
    Тука јас сум јас.

15. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.905
    Допаѓања:
    4.538
    Не гледам некој зашто би криел кој е и што е. :)

16. bumbuleya

bumbuleya Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    105
    Да. А и не гледам причина зошто некој би испревртувал работи за себе. Нели, анонимно е :)

17. Ariel25

Ariel25 Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Па искрена сум ама со доза на резерва,зошто типот ме откри која сум кога ми беше отворена страницата и форумот штетааааааа :devil:

18. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Поради фактот што секоја или секој од нас е анонимен на овој форум јас сум се покажала онаква каква што сум отворена и секогаш сум била за вистината ма колку и да е болна, поради што понекогаш имам сериозни проблеми во приватниот живот.

19. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Па нели сите на форумов си ги споделуваме нашите проблеми и бараме помош од другите феминки !? :)
    Лично јас се претставувам онаква каква што сум бидејќи не се чувствувам загрозена ако се дознае и нешто повеќе за мојата приватност.. !! И за во иднина така и ќе остане бидејќи навистина немам потреба да се прикажувам во некое друго светло.Каква сум,таква сум.

*Мислам дека нема -многу- такви кои се прикажуваат поинаку од реалноста.Нема потреба од такво нешто* ..се е анонимно нели!! ;)

20. potterholic

potterholic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419
    Нема што и зошто да кријам. Јас сум вистинската јас на форумот.
    Како што рековте, се е анонимно и ништо не е страшно.
    Јас споделувам се со вас и не гледам зошто да не :) :*