Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали некогаш сте украле нешто?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Unfaithful18, 7 август 2010.

1. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    :lol: :lol: Me изнасмеа црешичко. :lol: :lol:

Исто како и некои претходни мислења, така и јас спаѓам во онаа група на крадење како мали. :lol: Се сеќавам дека имав една комшивка што многу крадеше(и до ден денес мислам дека го прави тоа), па не натера мене и сестра ми да украдеме(не се сеќавам што) од еден маркет. Тоа ми беше прв и последен пат. Нека крадат тие што имаат храброст, јас немам. :lol:

2. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Kako dete imam kradeno najcesto nekoi sitnici na uciliste-guma,moliv,ostrilka,flomaster...takvi stvari najcesto.Po prodavnici nemam nisto zemano-mi bese strav.

3. Akana

Akana Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    93
    само еднаш имам украдено и тоа глупост. бев основно не памтам кое одд и тогаш знам гледавме млади бунтовници. абе татко ми го терав од сабајле да станва и да го купва весникот време за оние сличињата ко се береа. и еден ден седам пред продавница и гледам време и внатре сличе од млади бунтовници и тогаш го украдов само сличето абе после цела година не стапнував во продавницата :lol:

4. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Во мојата историја не се сеќавам да имам крадено, дури ни како дете :!: . Од дома секогаш ми викаа дека крадците ги носат цел живот во затвор, па јас сум била преплашена :D

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. samomarija

samomarija Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    45
    Како дете крадев сликички xD и мастики :D
    то е деца..

На niina16 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.485
    Допаѓања:
    17.196
    Од самопослуга имам крадено мали шекерчиња тие по денар што се. Знам во Ресен беше тоа. Ама бев околе 5-6 годд. највеќе.

7. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.896
    И јас исто :)

8. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Од продавница не, ама од кафичи (најчесто од странство), знам да си соберам по некој подметач за чаша :D

9. Angel-Wings

Angel-Wings Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    8
    Ајде и јас да се исповедам :P
    Од продавница знам еднаш украдов коцка за супа :rofl: незнам зошто ми беше..едноставно ја зедов.. :P
    Исто така еден период (кога бев малечка) незнам шо ми беше, во секоја продавница шо ке влезев, земав зрна кафе онакви немелени :lol: хахаха уште денес се смеам на тоа..
    исто така на една тезга сончоглед имаше, јас си го пуштив рачето и си зедов :lol: имав околу 4 години...од тогаш ништо повеќе :angel:

10. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    226
    Отиди во продавница купи тоа што ти треба и на заминување од гајбите земи по некое јаболко, праска, банана, па после бегај :D.Тоа ми беше како добро утро :rofl:

11. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    не и не планирам

12. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Ако се рачунаат цвеќињата што ги берев од туѓи дворови како мала без да прашам хахах ете и јас имам едно досие :rofl: :D

Шала на страна, досега немам украдено ништо фала му на Бога. Немам таква навика.
    Има луѓе што крадењето им станува навика и неможат да се контролираат.
    Амаааа, секоја навика има и одвика ;)

13. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    Не сум крадела големи работи . ама сум крадела овошје од кај комшиите . :geek: . A друго ништо . :drunk:

14. Sara2

Sara2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    154
    Ако се смета ова за крадење: и дадов на продавачката 5 денари за една лижалка и таа ми врати 45. Баш бев срекна :D :D :D

15. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Јас не сум некоја која сака да кради! Ми се нема десено, и се надевам нема да ми се деси!Се разбира дека не е убава работа, добро де и јас имам цреши од комшиите крадено но немам сладолед, пари или сл! :D

16. QueenN

QueenN Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    342
    Да. :D :$ Додека бевме на одмор една година, мајка ми рече дека многу и се допаднала сликата која беше поставена на ѕидот, па јас за да ја ирадувам ја ставив во куферот.
    кога се вративме дома гордо и покажав што сум направила и таа само почна да се смее и ми рече друг пат да не правам така. И навистина, до ден денес друго нешто немам украдено. :D

На Angel-Wings му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MiniMouse7391

MiniMouse7391 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    30
    Како што рече Sara2 незнам дали се смета за крадење ама мене ми има продавачка вратено повејќе пари од колку што треба, а и јас тогаш не заприметив ко појдов дома видов :)

18. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Мајка и тато ме учеле кога сакам нешто, да си го спечелам. Уште од мала тато ми даваше плата секоја недела по 25е, сама да си ги распределам како да ги трошам, така да се ми доста за 7 дена, само ако помагам на мама во домакинството и носам убави оценки од школо, ако не сум била послушна, мама ќе му каже на тато и тато нема да ми даде пари за целата недела. Од најмала се ми повторували, дека е грев да се краде, по убо да прашам дали ќе ми го даде, дури и на заем, после ќе му вратам, или после ќе му однесам пари, но никогаш да не го ставам во џеб скришум... Срамота било, и е така... Никогаш не ми се карали за такви некои работи, ме манипулирали по некаков безобиден начин за да ме воспитат добро (како со платата од најмала уште), по този начин се ме воспитали да не крадам, да не завидувам и ако сакам нешто, да си го изработам инаку никој нема да ми го даде за убавите ми очи :)

19. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Да..неговиот поглед! :$

20. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Да...Како помала знаев да си брцнам кај мајка ми во новчаник и да си земам пари - ако се смета за крадење.А за поголеми работи страв ми било да не ме фатат,абе мирно дете сум била :$