Вистински, имам украдено само овошје од локално дуќанче. Бевме основно, собрани друштво од населба, сред зима, со снегови надвор. Едни ја занимааа продавачката внатре во дуќанчето, а ние од надвор украдовме по еден цитрон. После ги лупевме, ги јадевме и на крај, лушпите, заедно со дел од неизеденото овошје, ги шлапавме по шофершајбни. Е тоа се викаат луди мали дечишта. Прв и последен пат.
Не сум крадел до сега и не планирам да го правам тоа, освен ако некој нешто украде од мене па јас да си го украдам назад своето.
Кога имав 7-8 години по цел ден висев на плејстејшн у комшии, мoите ми даваа по 20-30 ден дневно од дома и ги трошев таму. Знаев каде стојат парите дома имаше една чаша со железни пари и ми фалеа 7 денари и земав од таа чаша и не им кажав на моите. Кога си дојдов ме прашуваат зема ли ти? Не бе какво земање викам. Чим не си кажал значи си ги украл ми викаат. И си добив 2-3 шамари и признав
Κо помала заедно со сестρа ми. И тоа неκолκу пати. Дечишта. Интеρесно ни беше. Сега се чудам κаκо сме можеле... И мама исто, κо ќе и` се појавевме со нешто неплатено в ρаце. Случκите сега: ,,Најаκтивни" бевме на панаѓуρи. Од детсκото ,,левање" си имам мала игρачκа - далманитец. На истиот панаѓуρ сестρа ми си ,,κρена" еден одбивен пластичен пајаκ. Знам деκа многу се плашев од тој пајаκ, а сега си го чувам на натκасна. Ме потсетува на убави детсκи вρемиња. Аааа уκρадовме (не ми теκнува κоја) и еден мајмун со баρабан на навивање. Исто досаден и одбивен беше- или ние бевме досадни со навивањето, па баба го зеде и го фρли. Инаκу, на нашите злостоρничκи вρемиња им се гледаше κρајот после многу опомени и заплашувања.
luge zaprepastena sum maksimalno ...drugarka mi napravi grabez doma.mi go ukrade verenickiot prsten i i uste nekoi zlatni raboti .znaci se do denes si vikav ne e mozno da e taa.koga denes razbiram deka ne sum i edninstvena zrtva.ukradila zlato i kaj drugata drugarka.vemolam za sovet.nemozam da ja pogledanm vo oci .so denovi bas nea i placev .citam za kleptomanija ama ova ne e toa.neznam kako sto da go svatam i kako daikazam deka se znam.a ne sme deca znaci veke sme majki so semejstva.znaci prepuknav od nervoza
Во 2-3 одд. одев на курс по англиски, таму имаше прибор со моливчиња, пенкалца и такви ситници. Тој ден на училиште ја изгубив гумата па си дрпнав една од курсот за да не одам специјално да купувам. Истиот тој период наставничката на училиште ме задолжи од сите соученици да соберам пари, таа одреди сума, беа по 10-20 денари во прашање и со истите требаше да купам од оние листовите за писмени што се. Отидов во една книжарница и купив колку што ми рече, ми остана малку кусур и истиот не го вратив бидејќи ме мрзеше да им делам на сите по неколку денари. Дете ко дете, не сум помислила дека сум можела да купам повеќе листови за сите пари. И во двата случаи чуствував грижа на совест како да сум направила нешто многу страшно и како да сум оштетила некого којзнае колку. Поради тоа ставив крај на мојата лоповска кариера и до ден денес веќе не посегнав по ништо туѓо. Длабоко се запрашувам како некои умеат да украдат тешки пари и после сето тоа мирно да си спијат како да си ги заработиле на најчесен начин.
Неколку книги од библиотека. Извршив експропријација бидејќи и онака никој не ги изнајмувал а беа изгужвани и мирисаа на влага што е скандалозен немар. Ми имаат кажувано дека како мал сум украл портокал од на тезга и продавачот ме бркал и ми залепил неколку шамари
Вилицата на комшиката, која ја набутав во муцката на една од оние големите кукли што се купуваа на времето. Жената три дена шеташе без вилица низ маало, а моите кога конечно открија си добив ќотек.