1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали некој ја има читано книгата?

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од RainBow, 28 февруари 2011.

1. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.317
    Допаѓања:
    28.930
    Озборувачка - Сакај го оној со кого си?
    Се мислам дали да ја читам :?:

2. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Greh njene mame-Мир Јам
    Тоа беше една вечер на Јадранот-Мир Јам
    И по колку страни се?

3. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194
    Тајната (The Secret)
    Некако филмот ме измори, па сакам да знам дали и книгата е таква, пошто нели си се водам по тоа дека книгата е секогаш поубава од филмот и би сакала да и дадам шанса. Вреди ли да се чита?

4. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Јас ја читав Тајната не е лоша книгата укажува на тоа дека ништо не е невозможно ако веруваш ќе се оствари.Повеќе се зборува за Космосот и силата на Космосот,многу ја зголемува самодовербата и секоја книга за себе си има посебна приказна така да прочитај ја па ќе кажеш :)

5. kathy-style

kathy-style Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    191
    Ја има некој читано Game over? Книгата ми се гледа интересна па се прашував дали да ја земам

6. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.049
    Допаѓања:
    66.686
    Не ми текнува по колку страници се, мислам дека не беа нешто претерано обемни, а онака се интересни, лимонатки. :)
    И оваа е лесна и интересна, чик лит, за тепање време. :)

7. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Да ја читаш
    јас ја читам Озборувачка (едноставно не тие доволно )
    и преинтересна мие :)

8. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189

Првата околу 600тина страни, ама за ден се чита. Брзо иде, романче од времето кога немало вакви сапуници на тв.
    Ја имаш во издание на култура околу 300-400 ден, а ја имаш и на нет for free :)

9. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Моментално ја читам,и поубава е од филмот.

10. cleopatra.a

cleopatra.a Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    Одлична е, како и сите од Ден Браун, вреди да се прочитаат сите.

11. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Се извинувам што сум малце офф топик, ама општи прашања темата е заклучена, а за ова не најдов соодветно место каде да го поставам прашањево.
    Дали некоја од вас женски знае, дали цената на книгите од трилогијата на Харуки Мураками -1Q84, сеуште е по 500-600 денари од книга ?

И дали вреди да ги читам вториот и третиот дел, бидејки ја имам прочитано само првата, ама на интернет најдов многу поделени мислења во врска со трилогијава.

Благодарам однапред.

12. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Само што ја завршив :D Интересна, малку повеќе заплеткана, крајот неверојатен мислам јас никогаш не би го ни претпоставила тоа.. Според мене вреди да се прочита до сите љубители на крим- трилерите :) :)

На DzingrlakaDzikica му/ѝ се допаѓа ова.
  13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.888
    Допаѓања:
    25.964
    Некој ја има читано „Амстердам“ од Јан Мекјуан?

Ме привлече позади извадокот, ама па прочитав некои лоши критики, па се мислам дали да си ја купам....

14. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    .

По 360ден мислам се сега, освен ако не завршил попустот. И јас ја имам само првата прочитано, ама без разлика на коментарите, и останатите две ќе си ги прочитам. Јас поинаку ја доживеав од останатите Мураками книги, ама не се откажувам, верувам дека нема да се разочарам :)

На Anabelle му/ѝ се допаѓа ова.
  15. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.477
    Најголема грешка е што се водите по коментари по интернетов. Убаво е да се разгледа ама не треба тоа да биде решително за да ја прочитате или не книгата која сте ја наумиле. Ако на некого не му се допаѓа нешто, не значи дека и ти ќе го имаш истиот став кон тоа нешто. Исто како со облеката ако на некој не му се допадне некое парче, не значи дека и на некој друг нема да му се допадне. Книга со облека е малку плитка компарација, но добра за доловување на поента :)

16. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Малце оф топик ама нема везе, Харуки Мураками ми е еден од омилените писатели и си имам високо мислење за него. Не се водам по туѓите мислења, но ме заинтригира целата фама што се дигна околу трилогијата. Несакам да си го променам ставот што си го имам изградено кон него како писател, бидејки неговите книги ми се ептен при срце па затоа би сакала да слушнам мислења во врска со тоа, и плус до пред некое време книгите беа по 600 денари и не сум сигурна дека би можела да си дозволам да потрошам 1200 денари за преостанатите два дела а да останам разочарана и да си ги зажалам парите што сум ги дала, бидејки не ми растат на дрво. Океј ти е ставов, ама во секој случај неможеш да докажуваш поента со тоа за било кое барање на мислење и слично ;)

П.с. Кравче благодарам на одговорот :)

17. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Историја на случаи од Кејт Аткинсон? :)

18. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Ја има некој читано книгата Големото Л од Марија Лозаноска?!Впечатоци?!и темата што е? :)

19. jovankad5

jovankad5 Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Ја барам книгата . . .

Видов една книга пред некое време, мислам дека се викаше "Книга без наслов" или "Непознат наслов" и беше од "Непознат автор". На задната страна пишуваше нешто дека никој не успеал да ја дочита до крај, нешто така беше.
    Ме интересира ја има ли некој прочитано и за што станува збор?

20. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Сакам да слушнам коментари за Марина-Зафрон следна ми е на списокот за читање дали да ја менувам или да си го задржам убавото мислење ?