Јас ја имам читано и мене искрено не ми се допадна многу. Книгата е на прихолошка/филозофска база, а јас не сакам баш такви книги. Раскажува како на едно девојче (Софија) и стига писмо со прашањето „Кои сме ние? Од каде доаѓаме?“ (или така нешто) и почнува заплетот со раскажувања за разни филозофи и нивните гледишта. Ако си по тој жанр можеш да ја земеш, ама ако не сакаш тешки книги - не верувам дека би ти се допаднала многу.
Странец во огледало - Сидни Шелдон? Случајно ја најдов на полица, и тоа чистејќи. Треба изгледа почесто да чистам Вреди ли да се мачам, бидејќи е на српско-хрватски, а баш и не сум многу расположена за читање на друг јазик?
Ја барам книгата . . . Јас ја имам прочитано, и да ти кажам - не вреди! Книгата е некој напнат трилер шо те влече да ја дочиташ, и на крај испаѓа дека е sci-fi со вампири. Разочара ме, очекував повеќе, ногу мистериозно изгледа на полица
Многу добра книга, ти ја препорачувам.Јас прво ја позајмив но подоцна си ја купив.Прекрасни мисли има.
Се сложувам со претходната форумџика што те цитирала,книгава е филозофија и колку и да се трудиш сепак е јако заморна.
Сега забележав дека имаш прашано, можеби е касно, ама јас пак да си се јавам. Што ти треба во врска со романов ? Го имам читано, ми се допадна, па ако можам да ти помогнам - повели пиши тука или ЛП.
Да,прекрасна е вреди да се прочита верувај нема да зажалиш Прекрасна е ,прочитај ја Најубава,дади и шанса,прочитај ја