Демијан вреди да се прочита. Задолжителна лектира е во средно и јас топло им препорачувам на сите средношколци да си ја прочитаат. Мала е, лесно се чита и не е конфузна. Хесе е вистински мајстор, книгава ми е една од омилените лектири кои сум ги читала. Има доста податоци на Википедија и статија на Сакам Книги, ако ти треба некоја разработка, но јас сепак препорачувам да се прочита. Вреди, навистина вреди. Spoiler: Сакам Книги http://sakamknigi.mk/index.php/ostanati-knigi/psiholoski-knigi/item/108-демијан-херман-хесе
Супер,сакав мислење за книгата,дали вреди да се потроши време на нејзе,јас кога читам книги уште од старт ако ме заинтересира ја дочитувам ако не,ја баталувам. Фала ти Мишела на одговорот.Ќе ја набавам и ќе споделам и ја мислење за нејзе
Се сомневам дека е добар преводот. Сепак, за Матица се работи. Ни насловов не ми се допаѓа, па што останува за другото. Јас би ти препорачала ако можеш да си ја најдеш на англиски да ја читаш. Ја немам читано, ама гарант е поарно.
Од Гијом Мисо топ три омилени книги: Затоа што те љубам, А потоа и Ангелски повик, останатите негови книги ме разочараа
Да Со оглед на тоа што сум обожавам трилери и драми, мене книгата ептен досадна ми беше, книга која не би ја препорачала.
Мене не ми е јасно еден лик дали е машко или женско.Се работи за Џини Табор во некои ситуации го опишува како машко во некои како женско... Почнав да ја читам минатата недела сега сум до 60 страна мислам и не ми е баш нешто...
Од Џозев Марфи ја имам прочитано "Моќта на подсвеста", сега при рака ми дојде исто од него "Моќта на вистината" Дали некој ја има прочитано Моќта на вистината и да ми каже збор два за неа, и поврзаноста/сличноста со Моќта на подсвеста. Благодарам однапред
Што би правел без тебе ми е омилена. Неодамна ја прочитав и Затоа што те љубам но не ме воодушеви многу.
Сам ќе си одговорам. Ја почнав книгата и сосема е различна од Моќта на подсвеста, Многу ме чуди книгава што на англиски не можам да ја најдам и ми изгледа сосема фејк затоа што не е тоа Џозев Марфи . У книгава секој втор збор е Господ .. 20та страница е последна страница
Може некоја критика за "Прељуба" од Пауло Коељо ? Ја земав од библиотека но не е тоа што мислев. Онака досадна ми изгледа во првите 100 страни. Вреди да се чита или губење на време е книгата? Не го многу сакам Коељо како писател ама некои дела што имам прочитано ми се допаднаа па решив да разгледам што друго има да понуди...
Ja imam citano knigata od pocetokot e dosadna se zboruva za zena vo sredni godini, ima deca maz no e e zadovolna od zivotot i fali strast, pa od minatoto eden nejzin prijatel ke se vrati i taa ke sfati deka so nego moze da go ima toa. Aj da ne ti kazuvam ponataka ke vidis i samata. Citaj ja, drugata polovina na knigata e interesna..
Mene mi bese interesna, mada ne naj - naj delo na Koeljo, ima mnogu podobri, no sepak ne moze da se stavi vo knigi koi ne vredi da se procitaat. Mi se dopaga i ti preporacuvam da ja procitash, ova e nekoj nov zanr na Koeljo i mozebi ne si navinata na vakva kniga vo stil na moderen roman napisan od nego.