Eве ја, само под другиот наслов, Инаку, новава што треба да излезе во ноември, The storm sister, е вториот дел од The Seven Sisters, па сакав да те прашам дали завршува книгата или има нешто недовршено што е оставено за следнава?
Knigata zavrsuva i moze da se zeme kako sama za sebe. Kolku sto znam sekoja kniga sama za sebe e zivotna prikaska za nekoja od sedumte sestri. Slobodno pocni da citas ako ja imas. Jas ja pozajmiv od biblioteka i ja cekam slednata da bide kupena od bibliotekata kade sum clen. Isto taka gi procitav i Ovie dve gi cekam da pristignat od MK. Poklon mi se od majka mi. Blagodaram sto si mi ispratila kopija. Slednive dve knigi bibliotekata ne gi kupila, ako gi imate postirajte gi. Ako vi se cita nekoja takva kniga preporacuvam: site knigi od Kate Morton ,Liz Trenow i kimberly Freeman Jas vo momentov ja citam Evergreen Falls, a sledna mi e The Lake House. Ve sledam, super ste. Postirajte sto citate i preporacuvajte.
I am Pilgrim - Terry Hayes? Збор - два ако ја имате читано... Јас ја изнагледав летово како избор на многумина, многу ме заинтригира и насловот и корицата, а и оцената на good reads е сосема солидна...
@toogood тоа зборевме погоре со АнаКаренина, The Lavender Garden The light behind the window е истата книга, само со различен наслов, штом ја чекаш едната да ти пристигне нема потреба другата да ја бараш. The Seven sisters ми е веќе на киндл, па ќе ја почнам штом ја завршам оваа сега што ја читав.
Dali ovaa kniga e prevedena vo MK http://www.lucindariley.com/the-italian-girl/4584045142 Kako i e angliskiot naslov na ovaa kniga http://www.laguna.rs/n2040_knjiga_devojcica_na_litici_laguna.html
Dali nekoj ja ima citano Bezdomnikot so zlaten casovnik vo izdatelstvo na Matica? Ve molam ako moze da napisete 2-3 zbora. Blagodaram
Сакам да ја читам „Порака во шише“. Направив мала пауза со читање и ако ви е читана кажете да ја зимам или не е интересна, исто и за „Подарок за роденден“. Поздрав.
Ги имам двете книги читано и двете се убави на свој начин. "Порака во шише" дали периодот кога ја читав ми беше таков емотивен ама си се изнаплакав.Додека "Подарок за роденден" е интересна, љубовна и брзо се чита. @jelena.rozga
Дали некој ја има прочитано книгата Рингишпил од Јелена Бачиќ.. ??? Може да ми каже дали е навистина добра како што повеќето коишто читаат книги ја фалат многу Од Пауло Коељо најдобра книга која што ја имам читано досега е Единаесет минути дефинитвно одлиѓшно дело ако сеуште ја немаш прочитано , прочитај ја нема да се покаеш.. Еве и предлог книга од мене Надежна Сопруга од Роберт Гурлик одлична книга..еве ви линк од книгата http://www.sakamknigi.mk/index.php/drami/misterii-drami/item/1550-надежна-сопруга-роберт-гулрик
Да, Рингишпил е една од најубавите книги кои сум ги прочитала, обавезно да си ја земеш, вреди секоја потрошена минута читајки ја книгава.
^ Мене па Рингишпил воопшто не ме воодушеви. Да, на моменти ми предизвикуваше наплив на емоции, ама како што се одвиваа случките, така почнаа да се повторуваат описите, да се раскажуваа предолго и ми стана ептен досадно, излитено, веќе видено те.прочитано. Ама, еј, тоа е само моето мислење и вкус, секоја книга треба да се прочита и сам за себе да донесеш мислење, ќе ти се допадне или не, според вкусот. Од Пауло Коељо и мене ми беше интересна Единаесет минути. Прељуба ја немам читано. И него повеќе го обожував порано, во последно и неговиот стил почна да ми тежи. Вероватно презаситеност.
The lost wife ja imam citano. Ubava e. Ako si za ljubovna prikaska i slucuvanja za vreme na Vtora Svetska Vojna mozes da ja pocnes.
Пρочитај ги сите "Го саκам..." тоа е пρиκазна во 4 κниги. Интеρесно и забавно. Лесно и бρзо се чита Ја има неκој читано Исидоρа Бјелица?
Дали некој ја прочитал книгата Најголемата вистинска тајна на светот и ако може мал опис на книгата пошто сакам земам да ја читам