Ми треба мислење за една книга. Сакам да му ја купам како подарок на татко ми, зашто ако некој е крив заради мојата љубов кон книгите, тоа е тој. Језда јас сум далеку интелектуално од него, ама шта чеш, млада сум јас Се работи за Симбол од Ден Браун, авторот на Кодот на Да Винчи. Татко ми такви некои книги сака, тешки, за мозгање, мистериозни а не романчиња како мајка ми Добра ли е книгата? Јас искрено не знам дали ќе ги задоволи потребите на татко ми, а ако испадне да не ги задоволи нема да ги прежалам 600те денари. Што да правам скап татко имам. Ај кој ја има читано замоЉавам за искрено мислење. Тенкју.
Претставува еден вид продолжение на „Кодот на Давинчи“ и повеќе наликува на крстозбор од мистерии.Тоа е на некој начин раскажување на приказни - смртоносна трка низ реалниот свет, лавиринти од кодови, тајни и вистини ... Романот е трилер за масоните.
Хммм Теди, ако татко ти е сериозен читател како што го опиша, што сака тешки книги за мозгање - типувам на Умберто Еко. Името на розата или Фукоовото нишало би биле непогрешлив избор.
Оф Боже мој, јас објаснив какви книги сака. Не се фаќај за секое зборче де. Ако тебе ти е лесна може мене ми е тешка. Секој со својот акал.
маж ми ја читаше изгубениот сиимбол рече дека е прекрасна, исто убава ти е Точка на измама од него јас ја читам моментално и сум презадоволна, така да што и да земеш од него нема да згрешиш
Интересна е Изгубениот симбол, иако и мене Точка на измама повеќе ми се допадна. Мистеријата ми беше повозбудлива
Хахахахаха човек во каква дилема ќе го ставите Една колекција ќе треба да купам Инаку малку офтопик, ама тука го правевме муабетот, Виножитке го гледаше ли water for elephants??? Јас го гледав синоќа. Па да споделиме импресии
Релаксирачка книга, делот за јадење во Италија ми е омилен Има и филм, ама ни 10% не може да се спореди со книгава, филмот ич не ми се свиѓа, а книгава си ја читав лани летото на одмор на плажа и си ужавав во неа. Баш таква летна книга ми е
Јас ја имам читано, ама неможам да одберам кој дел повеќе ми се сфиѓа Прекрасна е, вреди да ја прочиташ.
Дали некој ја прочитал, и знае каде да ја најдам „Гревот на нејзината мајка“ Милица Јаковљевиќ - Мирјам??? Ве молам кажете
ДА!Јас сум ја читала.еве баш ми е на работната маса ми се допаѓа,впрочем сите книги на Коелјо ми се посебни и драги,секоја е своја посебна приказна,и те учи на нешто ново,вреди да се прочита.
Па не е баш нова,мислам дека е предпоследна,најнова му е Победникот е сам,а Брида е пред неа,а пред Брида-Захир...така мислам им беше редоследот.