Дали нешто не ви се допаѓа на форумот?

Дискусија во 'За форумот' започната од solnakiselina, 11 октомври 2013.

1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    174.338
    Bas te mislev,sto te nema.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.800
    Допаѓања:
    173.176
    Не ми се допаѓа што членовите не пријавуваат други членови кога имаат основано сомнение дека истите тие имаат повеќе кориснички имиња...
    А сепак, постојано јавно повикуваат нешто да се стори за тоа.
    Па кога веќе знаете нешто повеќе од администрацијата, редно е да споделите со нив доколку сакате разрешување на проблемот :)

На WildMk, manja666, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.538
    Допаѓања:
    139.609
    Мене ми смета што некои од модераторите не ги знаат правилата на форумот и ги кршат, а админите се океј со тоа.

На Brojka, CameliaMiller и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Мене не ми се допаѓа игнорантскиот однос на Михајло и Билката кон форумов. Ептен ми се како недопирливи директори кои немаат време да им кажат на вработените - добро утро.
    Лично не ми фалат, а не ги ни знам форумски, но кога би имала форум би ми било задоволство да се дружам со членовите.

На biGirl, Βικτωρία, Brojka и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.538
    Допаѓања:
    139.609
    Мислам дека нема кој не се согласува со ова на Сањаева! Па министер еднаш у месецот добар ден иде да каже овие бегаат ко чума да имаме.

На Brojka, CameliaMiller, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    според avira web safety има 2 тракери на самата фемина, а како дополна има и амазон бот во самите приватни пораки(којзнае што бара таму)...одредување на дупликати на акаути може да се одреди ако два акаунти се логираат од исто IP, проблемот е у тоа што сите денес имаат динамично IP па практично највеќе што може некој да напраи е бан по маил адреса (може ист човек да користи др адреса у иднина)

7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.800
    Допаѓања:
    173.176
    Ова нема апсолутно никаква врска со она што јас го кажав..
    Ние банираме дупли никови за кои постои доказ дека се исти, а еден од тие докази е и ИП адресата..
    Но сепак, во време на динамични ИП и прокси, тешко е да се утврди истово.. а сепак тука ина членови кои наводно знаат лица со неколку акаунти...а не кажуваат.

На CameliaMiller, Ketchup, Cinderfakinrella и 2 други им се допаѓа ова.
  8. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    Само го повтори она шо го кажав,исклучувајќи ги тракерите и додавајќи го делот за дупли никови....може колачиња да ви помогнат ако екој планира сериоНо да се замара со користење поеке акаунти(мислам ќе биде заџабе замарање) ...поеќе ми смета великиот снифер на водно шо и оваа влада продолжи да го гради отколку да користам впн/прокси за форум(нај јак дел од човечка психологија е тоа што факти се најмалку корисни во дебата...се е до тоа колку луге имаш шо би те подржиле/општо ненаменско кажано)

9. Cinderella12

Cinderella12 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    107
    Ти будала си? Како можеш да банираш некого бидејќи покажува дека има некој со друг иста ип, ти не ни знаеш како функционираат воопшто,сакала нејќела нема никогаш да се знае чиј е чиј профил бидејќи ип секогаш се менува.
    Денес е кај мене таа ип ттнтн другиден ќе се погоди кај некој од форумов и треба да сме банирани оти покажува иста ип ? Ај нека влези Михајло да објасни поопширно бидејќи модераториве матуфи се.
    Влези @Mihajlo И објасни им како функционира сето. недолжни членови ќе си го однесат поради нивнат глупавост.
    Да ти дадам слика од форум каде што сум јас админ да се увериш дека ова што го кажувам е веродостојно?
    А највеќе Михајло треба да ве упати вас како нови модераторчиња како функционира тоа со ип,никогаш ама баш никогаш нема да знаеш кој има дупли профил.
    Невозможно е на форум да се следи тоа ама нема шанси :)
    А не посебно на форум кај што има ботови уклучено.
    Истиот го имаме хенфоро и кај нас, значи Михајло нека ве упати да не банирате се живодиво,невозможно е да знаеш чиј е чиј :)
    Ај што не ве бидува за модератори туку и не се праете дека се знаете ,боже :)

10. Cinderella12

Се зачлени на:
    15 ноември 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    107
    Еве ви чист пример и доказ дека кај еден член ип се менува и ги дава кај кои членови таа ип се погодила, и дали вие матуфи ги банирате ваквите тука? браво сеуште не сте запознаени доволно,не се правете дека се знаете,банирале тие смешки :)
    Михајло треба на мн работи да ве научи и да ви објасни се како е,инаку ќе си го однесат членовите за џабе :)

Прикачени фајлови:

11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.800
    Допаѓања:
    173.176
    Будала сум, фала на комплиментот. Задоволство е да се добие ваков комплимент од член од твој калибар :)
    Оставете не нас будалите модераторчиња да си ја вршиме работата, оставете на Реин да банира и уживајте во престојот на Фемина.
    Банирањето НЕ се врши САМО поради иста ИП адреса. Таков случај уште сме немале. Но благодарение на брзите усти и лошите постапки, многу брзо се издавате сите...како отворена книга :)

Поздрав од поранешен Администратор на еден од најголемите форуми во Р.М, каде што го испеков ИП занаетот ;)

А меѓувремено, мило (веројатно дупло) членче, оди на форумчето твое малечко и учи ги вашите модератори како се модерира, затоа што на Фемина има правило за ваквите постапки, па на часови од други, освен од Михајло и Реин, не присустваме.

Благодарам на разбирањето:hai:

На orhideea, CameliaMiller, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Cinderella12

Се зачлени на:
    15 ноември 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    107
    Михајло нема потреба да присуствува. Ти треба да се научиш како што гледам :)
    И не пишував за банирање за се и сешто навреди итн.
    Пишував исклучиво за ип банирањата што ги потенцираше горе и се правеше мн паметна :)
    Форумот каде што сум јас дали е мал голем небитно.
    Каде сакам таму ќе се уклучувам јас :)
    И се разбира и ти си дупло профилче :)
    Ако беше администратор на најголем форум ќе знаеше точно како одат процедурите со ип адресите и немаше да се бламираш со своите изјави околу ип :) Банирала таа ип ист член бил :) Смешки.
    Поздрав :)

13. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Во последно време се некој исти членово отвараат нови теми поставувајќи прашање колку да се отвори тема што ме доведува до прашање до толку да се нема свој живот? Најважно да е да отвориш повеќе теми нафемина? Друго најмногу ми боде очи било кој кога ќе пише од искуство од споствена стручност сметам вака и вака и некој фолиранти што не разликуваат ден од ноќ не па нешто поозбилно ти вели ај потврди го тоа:^). Исто ко се зачленил нов некој женски или машки пол и да му речеш ај докажи/потврди што си.Ама тоа е. Тој што е фолирант нормално е во се да се сомнева. Разбирам,ама ете ми пречи.:)

14. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.800
    Допаѓања:
    173.176
    Која чест е да имаш Администратор кој што не знае да напише една реченица на пристоен начин :)

Ете така :)
    За тие со брзи усти и краток фитил, да повторам... ;)
    Затоа што е скоро невозможно (но не и целосно невозможно) да бидеш баниран и во рок од 2-3 мин да направиш нов профил а адресата да ти е сменета..
    Шансите за тоа се минимални..
    А сепак, не заборавај... Не сите провајдери имаат динамична ИП, некои нудат и фиксна, а бидејќи си толку добра на темава, веројатно знаеш зошто им требаат истите :)

Добра ноќ и пријатен престој :)

На Glasna, CameliaMiller, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Cinderella12

Се зачлени на:
    15 ноември 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    107

16. Cinderella12

Се зачлени на:
    15 ноември 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    107
    Нема потреба да ми филозофираш, точно знам како оди сето бидејќи имам и сервер и знам сето како оди :) Ако си била администратор на најголемиот форум зошто не остана сеуште?? Зошто Михајло не те внеси тука ете имаш искуство :D Зарем за модератор ќе седиш тука :)?

17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.800
    Допаѓања:
    173.176
    Моите избори се мое право кое што тебе не те засега :)
    Не би се нафатила да бидам Администратор во животов мој ни за милион евра, а не па за лична сатисфакција.
    Нема доволно издржани причини ниту пак пари на светот што ќе го платат моето време ;)
    А сега, бидејќи јас не сум тема на муабет, ќе те замолам да не одиме офтопик без причина. Ако имаш уште нешто да кажеш, повели во ЛП(fingers)

На Glasna, CameliaMiller, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Cinderella12

Се зачлени на:
    15 ноември 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    107
    Како рече пред малку, член од таков калибар :D Нема смисла си се нафатила модератор да бидиш исто е денгубење :D Секако и модераторството не се плаќа, а гледате човечиња,каков член сме имале тука администратор од таков калибар ее од најголемиот форум :D Штета Михајло каква шанса пропуштил. :)
    Во лп несакам да пишувам бидејќи сешто е напишано стое на сервер одлично човече кое ќе знае да се снајди може и да чита,мене не ми нешто посебно дека ќе пишувам туку не би да делам информации , ако ти треба нешто да прашаш пиши слободно :)
    Добра ноќ.

19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.800
    Допаѓања:
    173.176
    Не ми треба Роске ништо да прашам, се си знам :)

20. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    @Cinderella12 @Dust по сплет на околности(читај не ме фаќа сон) ви ја следам дискусијава иако поима немам од ип итн. значи не навлегувам кој е во право а кој не,но стилот на изразување. Ај не сакам да навредам или критикувам некој но за да те разберат луѓе,воспитани човечни културни треба со љубезно,читко. Додека еден со навреди се објаснуваше, другиов културно и со пријатна вечер, повели итн. Колку и да не разбирам содржински кој е во право или не, ете нека се подзамисли било кој на чија страна може ми превагнува наклонетоста.Знам дека одам оф топик ама морав...

На Lolipop23, crimson, Nausicaa и 6 други им се допаѓа ова.