1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали нешто не ви се допаѓа на форумот?

Дискусија во 'За форумот' започната од solnakiselina, 11 октомври 2013.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.641
    Допаѓања:
    38.182
    Во право си. Во темата се претера со мислењата. Нормално дека ќе имаме различни ставови околу вакцинирањето, ама не мора по секоја цена да се убедуваме дека не треба да се вакцинира.

На JollyGirl, Lianna Anna, zuto и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.766
    Јас мислев само верска и политичка пропаганда има тука, ама она во таа тема е веќе некст левел. Дури и најнапорните од овие другиве пишуваат и споделуваат на други поопшти теми... али буквално сите мислења до едно да ти се во една тема, и тоа убедувачки мислења и во тема од таков тип... :x Не знам, освен едно понеутрално мислење-личен став што го пишав – немам намера да се мешам таму бидејќи немам конкретни познавања, ама кога читам од љубопитност од страна се осеќам ко да слушам некој од Лајонес или Хербалајф (тие што ја следат темата знаат на кои два члена мислам).
    Ете... телегонија, рамна Земја, антиваксери – нема нешто што нема тука :D

На kikkki, Lella, JollyGirl и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    А пропагандата за враќање на воен рок? Како можеш толку битна тема да заборавиш? :?:

На kikkki, Lella, JollyGirl и 6 други им се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.641
    Допаѓања:
    38.182
    Јас знам за кој член од тие двајца мислиш. И да сакам да ја читам темата, од него/неа не можам. Како да е научник. Мислам дека треба да се направи чистка во темата.

5. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Па ова што ќе го напишам може да се сфати и како критика но исто време и како пофалба. Глобалната модераторка на форумов е премногу мека кога станува збор за личности со кои не треба да биде мека, а што е најинтересното истите овие личности па уште и се жалат за тоа дека цело време биле бришени, бла, бла, бла...

Јас да сум на пример би им забранил трајно пристап на луѓе кои навредуваат други луѓе по приватни пораки, па обвинуваат (јавно) без било какви докази и без да побараат најпрвин да се истражи работата други луѓе дека биле дупли-профили и.т.н.

Мене додуша овие работи не ми пречат но има луѓе на кои им пречат и тоа не е во ред.

Па тоа обвинувања дека форумот бил пристрасен кон одредени членови, па бил партиски, туф, туф, туф.

Ако не ви се допаѓа форумот имате други форуми и пишувајте таму на крај крајава каде што сметате дека администрацијата не е пристрасна кон членовите.

Едноставно е.

А пофалба е зошто во едно време се гледа дека е претерано толерантна личност и дека луѓето најмалку треба да се жалат кога станува збор за нејзиното дејствување и реагирање на форумов.

Јас на пример да сум не би ги толерирал многу членови кои не го заслужиле тоа.

На Feminka22, atala, crimson и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.526
    Допаѓања:
    17.583
    Може една забелешка?

Зошто не се превзема нешто кога повеќе членови одат оффтопик на одредени (кхм, сите други) теми само затоа што тие се навикнати едни на други во дадени теми односно некој под форум? Не се бришат мислењата, а можеби треба да се превземе и нешто друго. Се спамира насекаде.

Форумот е место за релаксација, да. Ама не само за одредена група. А не секој го интересира тоа што дадена група го пишува тука и нивната блискост изразена преку кратки коментари спамери кои не се соодветни за на форум.
    И не може само да скрола тој на кој му смета сѐ тоа, затоа што каква што е моменталната состојба треба сѐ да скролне.

Дури сега разбирам зашто администраторите беа против на почеток за отварање на теми за чет дружби како "некакви муабети".

На SummerGirl, Feminka22, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    Највеќе ми боде во очи тоа што има т.н ,,кланови" и што мора одма да се нападне некој ако има поразлично мислење од нашето. Chill форумов е анонимен џабе се докажувате кој е појак :punch:

На La.loca, SummerGirl и buba4e89 им се допаѓа ова.
  8. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.766
    На некои членови мислам дека 90% од постовите во СДК им се цитирање и спротивставување на туѓи постови. Како едвај да чекаат нешто (најчесто погрешно протолкувано) во нечиј пост да ги „повреди“ и да се докажуваат, или пак и да се пронајдат па да се дрзнат и да пишат дека они се инспирација и сл.
    Иако не е за длабоко лични ствари, членките и за во СДК не за џабе избираат место во некоја тема за дискусија, да се искажат на мира во еден пост таму. Знам дека многу пати за џабе е предлагано ова, ама мислам дека треба изричито да се забранат цитирања со разглобувања во темата.

Последна измена: 7 април 2018
    На ivi1987, JollyGirl, zuto и 7 други им се допаѓа ова.
  9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Виновна сум. :D

На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.622
    Реинкарнациите.

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Се сложувам, што дека пријавив дека @Jacques се реинкарнирал, кога никој ништо не превзема.

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.622
    Не превземаат ништо, нели. :(

13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Не, ама ти кога пријавиш веднаш превземаат, нели? :(

На Someonespecial и Feminka22 им се допаѓа ова.
  14. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.622
    Не :(

15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Како не? Ај провери дали не превзеле?
    За реинкарнирани манијаци кои на пола форум пратија слики од нивните пениси и за шовенисти кои го навредија секое нормално женско на форумот никому не му е гајле, ама за некои кои никому не направиле штета, одма се дигате. Ептен ви се извртени приоритетите.

На Feminka22, Gosh, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.622
    Не сум јас таа што дава банови, прашај ги тие што даваат.
    И има правило на форумот да не се прават дупли.
    Арно си ми беше на игнор, со тебе не се излегува на крај. Мора да буцнеш.
    Ајт.

На buba4e89, sjdgo, baba Rada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    :*
    Не реков ти да даваш банови, туку кога веќе банираат одговорните да поразгледаат и пострашни членови за банирање за кои никој ништо не превзема :)
    Најлесно е да кажеш "со тебе не се излегува на крај" кога не ти останува ништо друго. Ти би ме игнорирала, ама кога сум ти на игнор не можеш ни на четот да ме читаш, на кој и онака дремеш по цел ден :(

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.622
  19. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Не ми се допаѓа што кога ќе ја плеснеш некому вистината в лице упс забораив форум е ова нема в лице:lol:значи кога ќе ја напишеш вистината некому одма тој вели не сфаќаш,ти си ваков-таков,оди во други теми пишувај си итн:rofl:
    Сите газди на форумов,а никој не ги прочитува правилата за да завзема таква позиција.
    Дури и на оваа тема го има тоа.
    Неверојатно ама вистинито:nod:

Последна измена: 20 април 2018
    На Feminka22, buba4e89, DAngel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.641
    Допаѓања:
    38.182
    А има и такви што се дрзнуваат да навредуваат, понижуваат, и сл. Или има напади од типот - Зошто ме цитираш, зошто ме означуваш. Колку што знам, не е забрането да се цитира и означува некој.

На Gosh, buba4e89, TeddyGrey и 1 друга личност им се допаѓа ова.