Дали нешто не ви се допаѓа на форумот?

Дискусија во 'За форумот' започната од solnakiselina, 11 октомври 2013.

1. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Не ми се допаѓа тоа што форумот е место со голем број луѓе кои не може да разграничат дебата од рекла казала муабети. И кога ќе се спротиставиш на нештото, кукаат по модератори како биле навредени. А всушност ако малку го зачиташ начинот на кој што се изразуваат ќе сфатиш дека вистинскиот извор на зборови кои се проблематични за една дискусија се токму нивните реченици.

На WildMk, Mr. Scratch, Waverly Raven и 15 други им се допаѓа ова.
  2. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.416
    Мене не ми се допаѓа што некои членови некои мислења си ги земаат премногу лично. Анонимен форум е каде што се дискутира на различни теми, ако се пронајдеш во некое мислење не значи дека е наменето конкретно за тебе па да дигаш прашина и да се расправаш.

Chill out малце реално. Премногу сериозно се сфаќа форумов. Дали озбилно толку многу ви значи во животот дали петранка од фемина форум се согласува со вашето мислење или не, колку и да е валидно.

На Tanjamm, Idedemja, Waverly Raven и 17 други им се допаѓа ова.
  3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.729
    Допаѓања:
    129.047
    Секако дека навредите не се во ред.
    Ама,сите имаме различни гледишта.Тоа што за тебе е навреда,за друг не е и обратно.
    Форум е,цитирања има и ќе има во темите кај што е дозволено.

4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.615
    Допаѓања:
    273.189
    Како не.
    Ти знаеш за во секоја тема кој со кого се согласува?
    Па јас со 40ка ако гледаме, во пола теми "очи ќе си ископам".
    Ако се согласувам се согласувам, ако не - не.
    И да, ништо не е чудно група на луѓе да имаат на повеќе теми слично мислење.
    Или еве пример, со @WildMk на некои теми 100% се согласувам, на некои воопшто и? Ако ја поддржам кај што не се согласува со тебе пример, значи дека секаде делам исто мислење?

На Dust, WildMk, mode-kristina и 9 други им се допаѓа ова.
  5. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    31.462
    Има многу напади, ако имаш спротивно мислење, "не можи" да имаш спротивно од друг. Имам забележано едни исти личности ако немаат мислење со тебе ќе ти се нафрлат. Оти на форумот има експерти за се и само тие се разбираат, друг никој.

Друго има и привилигирани и здружени. Бришење на мислење без известување или мислење избришано кое немало основа за бришење.
    И најјако од се ми е извртување на зборови и реченици, тоа е врвот.
    Порано не беше ваков форумот.

Последна измена: 8 април 2021
    На Idedemja, BloodElf, Frosin4e и 8 други им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Нека има цитирања ама нека е во склоп на фин начин,а не предрско и мешање личен живот. Убаво си пишува во правила за однесување на форум да не се пишува со дрзок тон. Никој не е должен да ве трпи ако не се согласите со некој,не мора да ја должиш дискуцијата. Тоа се вика почит кон член,а тоа е одамна изгубено овде. Почит!

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.729
    Допаѓања:
    129.047
    Точно.Ама,или пријави го дрското мислење ако го сметаш за навреда или не се замарај.
    Секако дека никој не те познава како ти самата,особено не странци на кои ни лице им немаш видено.

На mode-kristina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Да ама тоа нема да престане, во друга тема и да се согласува со тебе ќе те нападне за да ти врати. Од инат.
    И така до недоглед.
    Треба едни правила за сите.

На Anie93 и eliesaab им се допаѓа ова.
  9. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.840
    Допаѓања:
    17.716
    Скоро секој што активно дискутира го има искусено ова. Не е привилегија, едноставно модераторите не известуваат и бришат се групно, некогаш без и да читаат.

На WildMk, mode-kristina, Angie1432 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.615
    Допаѓања:
    273.189
    Постојано некој за некого вади од ракав заклучоци.
    Еве скоро за мене "заклучија" каков шофер сум, дека сум криминалец и личност без емпатија.
    И?

Низ годините 100 пати тоа се случило и да, глупаво е, ама тоа нема врска со реалноста каква сум јас (или било кој што е метата на претпоставките).

Не може во секоја дискусија "секој има право на мислење".

Да, ама бидејќи е форум, смислата на форумот е твоето мислење да биде и цитирано, и да ти се побараат аргументи, да се води дискусија во која што има дебата.

Не е форум место кај што ќе си напишеш мислење и готово. Така се губи суштината.

Ако, лупам сега, Бубаче рече дека е против вакцини, јас ќе ја цитирам и ќе ја прашам зошто, па Бубаче ќе ми одговори, па јас ќе и' одговорам и други ќе се приклучат и така треба да биде.

Секој може свое мислење да напише, ама никој не е заштитен дека нема да се бара да го објасни и аргументира мислењето.

Или некој ќе напише абортусот е убиство, тоа е мое мислење, зарем треба да речеме - аха, па секако, твое право си е, нема јас што да те цитирам.

НЕ.

И уште една работа.
    До ку*ца со луѓе што си земаат за право да кажуваат кој каде да коментира.
    Сите имаат право секаде да коментираат, се' додека нели, не се оф топик и не се служат со навреди.

Ако не му чини на некој, нека не ја чита конкретната тема, толку е просто.

И конкретно за тебе Бубаче, во некои теми се согласувам, ти лајкнувам мислење, во некои не се согласувам и те цитирам или лајкнувам некој што веќе те цитирал и го делам мислењето.
    Нема врска тоа со тебе лично, него со моето право на мислење, нели.

На zuto, Dust, Ahoy и 11 други им се допаѓа ова.
  11. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.552
    Допаѓања:
    14.679
    За разлика од Вас, јас секогаш си стојам на своето. Имам луѓе со кои се дружам, различно мислење имаме ама дискусијата секогаш е во граници на нормала. Поздрав. Има место за секого. :)

12. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Па ова е тоа што го зборувам.
    Не се срамам, си напишав мислење на темата што не ми се допаѓа на форумот.

Вака кога ќе размислам поубаво би додала и дека некои луѓе се премногу егоцентрични и желни за внимание. Добар дел од денот го поминуваат на форумов споделувајќи премногу детали од приватниот живот, а после ако некој нешто каже (нормално различно од нивната перцепција за пожелно внимание) одма е мешање во приватноста.

На Guns N` Roses, mode-kristina и Angie1432 им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Се сложувам со тебе, но муабетот ми беше општ за сите теми.
    Јас со луѓе кои сум спротивставила во некоја тема, во друга лајкнувам и тоа е ок.
    Ама, не мора сега ако јас сум пишала “Америка е остров,не континент” да дојде некоја да каже “бре, Америка ти е најголемо животно достигнување”.
    На што личи ова однесување?
    Или пак “ Бреее, мислиш многу си постигнала”?
    Не е у реду Каме без оглед кој и да е, да биде третиран на дрзок начин.

14. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    И да не ми се допаѓа нешто, и да ми се допаѓа нешто ако кажам ќе се смени нештото?
    - Па знам дека не. Опуштено. :mm:

На WildMk, Idedemja, _Naumche_ и 5 други им се допаѓа ова.
  15. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.900
    Мене ме интересира какво е тоа објективно мислење и како заклучувате дека вие сте објективни, а другите не се? Ако објективно мислење значи факт, тогаш запрашајте се дали навистина вашето мислење е универзален факт како што е на пример факт дека постои гравитација? Според мене, никој не дава објективно мислење на социјално-друштвени теми и не може да се вели ме цитираат затоа што сум објективна и ги кажувам работите како што се. Како утврдивте дека работите се универзално такви какви што ги мислите? Зарем не е преценување да се мисли дека јас (или било кој друг) ја знам „единствена" вистина, а другите не можат да го поднесат тоа, ми љубоморат??

На WildMk, DAngel, Waverly Raven и 10 други им се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Па форум е да споделат,а не некој да го земе тоа у предвид и да му го пукне под нос во тема каде не се сложуваш со него. И ти споделуваш Пепе ама јас никогаш не сум ти пукнала под нос ако не се согласиме. Немам никакво право тоа да го правам,а и која сум да ти го спомнувам. Тоа важи и за тебе.

17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.226
    Допаѓања:
    67.730
    Може ли да се искористи темава, кога веќе почна да се дискутира за тоа, да се продолжи без навреди во таа насока? Кажете што не ви се допаѓа кога се дискутира посмирено, не мора и тука веднаш толку остро да настапувате и да се навредувате навистина.

На Nausicaa, _Naumche_, edna_malecka и 4 други им се допаѓа ова.
  18. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Муабетов ми е ко коментарите на пресветата Миа. Исплукај па после оти мене вака.
    И јас си стојам зад своето, не го акомодирам врз основа на толпата, така се губам јас како личност со карактер и размислување градени со години. Уште еднаш се навратив на твојот пост за да видам што точно те цитираа. Всушност, тоа се вика многу врева за ништо. Друг пат, може и да го елаборираш своето мислење, затоа што на начинот на кој што стои, алудира дека паровите без деца треба да се фрлат од камени мост, пошо за друго и нема за што да живеат. Така да, кога пишуваш таква несоодветна констатација, биди спремна на реплика. Btw, со никој не сум здружена ниту пак знам од форумов, аватари со мислења.
    И дискусијата беше сосема цивилизирана, го кажувам ова затоа што лично јас не те цитирав, туку од страна на набљудувач кој смета дека е невкусна таа реченица. Мисли ти и понатака така, твоја работа, но не може да очекуваш сожалување ако самата всушност имаш напишано нешто што некому може и да го здоболи.

На WildMk, Idedemja, Guns N` Roses и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.615
    Допаѓања:
    43.250
    Во темите за врски кога некој ќе побара совет, секогаш велиме: разговарајте смирено и убаво објаснете што ве мачи.

Зошто не можи тој совет да се искористи при дискусија на форумот? Јас многу пати се воздржувам од коментирање, баш поради таквиот надмен однос. Секој можи да згреши, треба да се посочи грешката на убав начин, а не најглуп си, ние другите најпаметни. Верувам дека во живо ако некој погреши или има различно мислење убаво ќе се објасните, без да му рипните со омаловажување.
    Има тука дебелокожци шо ќе заборават или дупло ќе ве навредат, ама има и луѓе шо ќе си го врзат во крпче.

Пишувам општо, тргнувајќи од мојот страв да дебатирам. Не знам за шо се карате сега.

На Anabelle.Amorette, Касија, Amellie13 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.168
    Со некои луѓе не може да се води дискусија, секој аргумент против нивното мислење го сметаат за личен напад. Тоа што не можат да си ги хендлаат емоциите низ дискусиите не е наш проблем, главната поента на форумов е да се разменуваат различни мислења ( дркаџиите нема да се сложат со ова оќе).

На Ahoy, dayla, Frosin4e и 7 други им се допаѓа ова.