Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали облеката ја зголемува самодовербата?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 11 мај 2011.

1. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Да, но сето тоа е краткотрајно. Самодовербата не треба да доаѓа од тоа што носиш, каква кола имаш или каде живееш, треба да доаѓа од главата :)

На crazylady, eliesaab, LovePeace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Se soglasuvam so tebe Perina.Za zal mnogu luge ne si ja cenat sopstvenata vrednost i seto toa go krijat zad prizmata na parite.

На Perina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Дали облеката ја зголемува самодовербата?
    Конкретно кај мене да,а претпоставувам и кај поширок дел од женската популација,па и машката.
    Динамичниот начин на живот,искривувањето на општествените вредности придонесе изгледот да биде пресуден за општествениот пиедестал на кој чекориме.
    Јас на жалост сум искомплексирана личност.Тако што облеката кој ја носам во одреден момент,посебно ако во неа се чувствувам убодно и е по последната мода,и те како ми влијае на самодовербата.Се чувствувам убаво,престижно,моќно..
    Во пообична секојдневна облека,сум повлечена,се надевам ќе поминам незабележително.
    Но на крајот од денот,кога таа облека ќе ја тргнеме од нашето тело..ние сме тие истите,незадоволни од самите,криејќи се зад парче облека.

На LovePeace му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Malena85

Malena85 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    32
    Дефинитивно да,посебно новата гардероба :rofl:

5. Gentleman..D

Gentleman..D Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    44
    ја зголемува и то како :D

6. Antonijaa

Antonijaa Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    18
    Да! Мене искрено попријатно ми е кога сум облечена убаво и онака како што сакам. :D
    Но мислам дека тоа не е најважното,бидејќи за само неколку мигови може сето тоа да се уништи.(најбитно:памет во главата :D)

7. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Дефинитивно ја зголемува! Колку ми е мене само поубаво и колку сум посамоуверена кога ќе облечам нешто ново што мене ми се допаѓа.Но сепак не е се до облеката,зошто кога некој ќе отвори уста што и да има облечено не е важно :)

8. kika.dragan

kika.dragan Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    148
    Мене лично ДА. И се трудам секогаш да бидам тип топ ;) :hai:

9. Audrey16

Audrey16 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    Секако! Кога ќе си се пицнам по вкус, мислиш ќе полетам :D а ако сум несоодветно облечена или сум се утнала цело време со тоа ќе се опседнувам и нема да можам да се опуштам. Поради тоа ако треба поминувам по 3 саати пред плакарот и огледалото :D

10. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Кога ќе си се качам на моите Jimmy Choo од 12цм и тоа како се чувствувам :dance: :makeup: :party:

11. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Секако дека да. Облеката може не го прави човекот, ама многу е важна. И јас како феминката над мене, се чувствувам преубаво и самоуверено кога ќе се дотерам како што сакам, мислам дека ќе полетам. :wasntme: :rofl: Всушност, никаде не одам несредена. Преку облеката се формира сликата за карактерот на една личност, не само преку однесувањето. Ако човек сам себе не се среди, зарем е способен за нешто друго да направи? И не зборам за марки и такви работи, тоа секако дека не може секој да си дозволи, а и за мене воопшто не игра улога во бирањето облека. :)

12. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Апсолутно. И не станува збор за цената на таа облека, туку како ти се чувствуваш во неа... Секако дека имам повеќе самодоверба ако сум средена од глава- до пети! Почнувајќи од долната облека, кошулата, фармерките, чевлите, палтото, ташната... Ако целата облека е на место, ако ми стои перфектно, не се чувствувам непријатно (да ги дигам фармерките цело време, да ме стегаат чевлите, ако кошулата не ми е претесна), ако сите тие работи се чисти и испеглани, и тоа како ќе влијаат на мојата самодоверба. ;)

13. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Секако дека ја зголемува, но само ако убаво се чувствуваш во неа, ако знаеш како да се искомбинира и секако спрема телото да стои убаво.

14. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Па една од основните функиции на облеката е човек да се чувствува убаво и добро во неа.

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nezna28

Nezna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    215
    Секако дека облеката е битен фактор за да се чувствуваш по самоуверено.

16. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.297
    Допаѓања:
    17.828

На an4ii му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Сметам дека е точно. На пример, сега сум полничка, па кога ќе облечам нешто кое што убаво ми стои, и не ми ја истакнува дебелината се чуствувам поубава- значи поголема самодоверба.
    Е сега среќа што јас сум полничка само во мешето и бутките па и да облечам нешто пократко и поширочко не се познава толку.

18. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Ако е добро комбинирана и лагодна, зошто да не? Иако тоа кревање на самодоверба не е трајно, туку привремено ако во случај имаш недостаток. :)

19. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    Не! Се додека не ми се веѓиве како што сакам да ми бидат, ништо не може да ми ја зголеми самодовербата :D :?:

20. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    секако дека да :)