Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали облеката ја зголемува самодовербата?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 11 мај 2011.

1. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Их, и тоа како влијае врз самодовербата!!! Мислам дека нема некој што би рекол не, и да мислиме дека не, потсвесно секој се чувствува подобро кога е дотеран! ;)

2. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Според мене да.Доколку во својата облека се чувствувам удобно и секси секако дека влијае позитивно на мојата самодоверба.Исто важи и за високите потпетици,и тие даваат плус самодоверба. :)

3. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.674
    Допаѓања:
    6.564
    Според мене, големо ДА. Но, на пример ако сум убаво облечена, целата скоцкана а косата не ми е средена, не сум нашминкана и кога сум ко вампир во фацата :D ,немам ставено парфемче пак не се чувствувам комплетно и убаво. Кога си убаво облечен и среден, со тоа ја истакнуваш својата убавина но и педантност. Јас некако кога не сум убаво облечена и кога сум несредена, се чувствувам како да не сум важна некако, не се осеќам едноставно добро во своја кожа. А има денови кога сум прекрасно облечена и средена, ама од внатре сум несреќна и колку и да сум убава се осеќам неубаво, дали заради некој проблем од емоционална природа или нешто такво. Па и да сум совршена, пак ќе си најдам некоја мана.
    А и еве еден пример. Девојка излегува во град со другарка, таа е скоцкана тип-топ, средена од глава до пети, а другарка и ,па и не баш дотолку. Е сега, на средената девојка сигурно повеќе луѓе ќе и обрнат повеќе внимание, момчињата ќе и се пуштаат, сите ќе ја гледаат, ќе се вратат позади неа.. Сигурно дека другата девојка ќе се чувствува запоставено и неубаво во своја кожа, со намалена самодоверба во моментот колку и таа да се чувствува добро. А другава девојка, сепак ќе биде среќна заради комплиментите што ќе ги добива, а со тоа ќе и се зголеми и самодовербата. :)
    Но, и не мора да значи. Ова сепак го посочив како едноставен пример. Значи да, облеката влијае на самодовербата, до некаде.

4. beautiful11

beautiful11 Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Да според мене. Јас кога сум по дома во пижами не се чуствувам секси и привлечно, но кога се дотерам за низ центар тогаш навистина ми е зголемена самодовербата. Незнам зошто иако велат не треба да гледаме во материјалните работи, треба да имаме самодоверба во самите себе во секој момент- но неможам едноставн облеката си го прави своето ;) Па затоа девојки ајде спијте сега за да можеме утре да станеме порано за во шопинг :rofl:

5. IviA

IviA Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    24
    Облеката многу ми помага во зголемувањето на самодовербата , исто така ми го подобрува расположението , се чувствувам своја ... уникат... инаку сум имала и некои моменти кога не ми било важно што носам и како изгледам , а кога се чувствувам така сум нерасположена ... само за среќа брзо се враќам во форма :D :D

6. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    И те како ја зголемува самодовербата, но и ја намалува.
    Секогаш кога се чувствувам убаво во облеката што ја носам имам самодоверба, ако нешто што го носам не ми е по ќеф некако чувствувам недостаток на самодоверба. Секогаш може недостатоците со облека да се прикријат и тоа е тоа што ми се допаѓа најмногу. :)

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Champs.Elysees

Champs.Elysees Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    117
    Исто како јас да сум го пишувала ова :)

8. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Дефинитивно дека ја зголемува самодовербата,и не малку,туку многу според мене...нормално дека кога ќе се дотераш,ќе се почувствуваш многу посигурно во себе,а не кога не ти се допаѓа како си облечен,не си толку сигурен и дури на некој начин пробуваш да се сокриеш од другите,едноставно самодовербата не ти е на високо ниво и сакаш што побрзо да стасаш дома да се пресоблечеш.

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  9. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    И тоа како!
    Колку само се осеќам поубаво и помоќно кога сум фино дотеран.

10. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Да, ми ја зголемува. И тоа премногу!
    Секогаш кога сум скоцкана и дотерана, се чувствувам полна со самодоверба.
    Но има и денови (иако не се чести) кога не сум дотерана, сум излегла на брзина, или не ми било до дотерување, е тогаш сум празна со самодоверба. Си мислам сите ме гледаат и ми се смеат. И сакам што побрзо да заврши и да се вратам дома.
    Сум имала прашања од типот: Зошто се дотеруваш, кога си имаш дечко? Зошто секогаш носиш суќњи или фустани кога си имаш дечко? За кого толку се средуваш и дотеруваш?
    Добро бе сега. Ако имам дечко, не смеам ли да се средувам, да се дотерувам?
    Да не треба да се затворам дома и да не излегувам затоа што имам дечко? :?:
    Јас си се средувам и си се дотерувам заради самата себе. Затоа што, тоа ми прави задоволство и се чувствувам среќно и исполнета со доверба во самата себе.

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dragannah

Dragannah Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    85
    Ау, дада и тоа многу! Ептен сум го забележала тоа!
    Секогаш кога ќе си купам нешто ново и кога ќе се облечам убаво,како што сакам и ќе се средам веднаш сум многу поопуштена и повесела во друштво. Ако не,повлечена сум и не зборувам многу ...

На 1Happy1Girl1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    самодовербата ја зголемува :?: за тоа дека сум убава и згодна :?: може да се каже дека во тој момент доколку сум убаво облечена знам дека моето тело е во убава облека и убаво изгледам..
    али не значи дека ако сум послободно облечена дека се срамам или слично :!: не..

се разбира дека човекот треба да е убаво облечен за тој настан што е..не може на свадба со трејнерки или во спорт со свечен фустан :lol: :lol:

иако секоја личност си има доверба во тоа што е,и да не е најубаво облечен тој ке си продолжи да има самодоверба во себе!...
    така да сепак тоа е од личноста...но не викам дека има и тоа ефект за самодоберба...
    секако дека има :) :)

На malo-bebe му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Секако дека облеката ја зголемува самодовербата и тоа многу. Секој се чувствува поубаво и позадоволно кога знае дека е облеката која ја носи е добро искомбинирана, кореспондира со приликата и највжно од се одлично му стои. :)

14. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Дефинитивно :)

15. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Облеката не е најбитен фактор за самодовербата но е ООООГРОМЕН !! јас лично си се облекувам така малку поразлично од секојдневната монотонија и поупадливо и можам да кажам дека ако не беше тоа еден од моите начини на изразување , мојата самодоверба не ке беше на ова високо ниво на кое што е сега .. Одлична тема поздрав :* :*

16. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141
    Дефинитивно да! 8)

17. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Едноставно и големо ДА...од мене... :)

18. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Секако дека ДА. Голем процент од самодовербата што ја имаме потекнува од тоа како ние се чувствуваме и изгледаме

19. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Да. Секако дека да.

Ама еве што се случува кај мене.
    Кога сум едноставно, а убаво средена, најголема ми е самодовербата.

Но, кога сум дотерана со триста кинџурии (демек за поубава да сум), тогаш понесигурно се чувствувам, дури и смешно.

Затоа, секогаш сум за едноставна, чиста, облека, со убави, хармонички бои и обавезно носење на комотна облека, не претесна или сл. :)

20. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    И тоа како ја зголемува самодовербата.... :D убаво облечена , нашминкана , паричникот полн и како да немаш самодоверба :lol: