Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали облеката ја зголемува самодовербата?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 11 мај 2011.

1. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    1.826
    Можеби нема да ја зголеми самодовербата, но доброто парче облека ке те направи да се чувствуваш пријатно, убаво и секси. :)

2. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Според мене да дефенитивно :)

3. Libraa

Libraa Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Облеката ми ја зголемува самодовербата но само тогаш кога јас се чувствувам убаво во неа кога сум потполно сигурна дека тоа што го носам ми стои убаво и е модерно и не се сомневам во погледите упатени кон мене. Се случува понекогаш тоа што ќе го носам да е модерно парче но да не ми е комотно во него и да не сум сигурна дали убаво ми стои дали дали. Како и да е мислам дека самодовербата ја зголемува убавиот изгледа кога сте задоволни од себе и ви се зголемува самодовербата тука мислам дека не влијае само облеката туку целосниот изгледа што ако облеката ви е тип-топ кога косата не ви е средена пак не е сеедно.

4. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Да, да дефинитивно ја зголемува самодовербата.

5. Lollipop123

Lollipop123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    4
    Да, јас мислам дека ја зголемува :) :)

6. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Да!
    Секогаш кога ке облечам нешто и си се свиѓам на самата себе се чувствувам и посамоуверено,и поубаво,посекси и сл.

7. Lemonade

Lemonade Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    222
    Облеката ја зголемува самодовербата и те како. Не го прави човекот, но барем кај жените верувам дека влијае доста на самодовербата. Друго е кога ќе се средиш од глава до пети и ќе се погледнеш во огледало.

8. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Yup,секако дека ја зголемува самодовербата.Облечи пет ралични комбинации и ќе видиш пет различни личности..Колку што знае некое парче да разубави,има некое кое знае да огрди,така да облеката и те како допринесува до подобар изглед,а со самото тоа ја зголемува самодовербата.

9. lili....sweet

lili....sweet Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2012
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    19
    да и тоа многу..не само што ја зголемува самодовербата туку и те прави целосна..кога ке се видиш во огледало во пиџами и кога ке се видиш убаво облечена не е исто.. :P

10. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Да,секако :) Кога гледаш како убаво ти стои,кога си убаво и удобно облечена,да одиш со гордост во облеката што ја носиш,секако ја зголемува самодовербата. Некои за жал се кријат под широка облека.Некои немаат пари за да ја изразат креативноста. И јас си мислам ќе заличам на човек повеќе кога ќе земам плата и ќе си дозволам поубави работи. Поскапите работи траат подолго,а и се поубави. За обични маички и панталони можи и од тие на попуст што ги носат,ама поубавите и на попуст се поскапи. Кога имаш убави парчиња можиш убаво да ги комбинираш и убаво да се чувствуваш. И многу зависи како ја носиш облеката.

11. kolache.99

kolache.99 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    808
    Да, дефинитивно :)

12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.298
    Допаѓања:
    17.828
    да, да, ја зголемува и тоа како :!: незнам за вас ама ја многу се чуствувам поубаво, посамоуверено кога испаѓам негде и кога ќе се дотерам, ќе се пицнам од глава до пети :lol: , кога ќе се опнам на штикли :rofl: се чуствувам ко милион долара ;)
    се чуствувам како најубава да сум и најпосакувана во светов :$ :)

13. Melory

Melory Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    2
    Исто :) :$

14. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Секако дека да. Барем мене, многу убаво се чувствувам коа сум си средена целосно. Може малку ќе бидам оф топик, ама освен убава облека мене на самодовербата ми влијае и косата, ако не ми е по мерак ништо... :D

15. bejbi19

bejbi19 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    24
    Влијае, и тоа како. Кога сум си по мерак средена од глава до пети си се осекам многу убаво :D

16. praski4e

praski4e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    866
    Допаѓања:
    908
    Влијае и тоа многу кога сум средена се чувствувам поубаво,поудобно и сепак првиот впечаток кога некој ќе те види дотеран среден одма е подруг и најбитен е првиот впечаток отколку кога си несреден. И на повеќето работни места има дрес код на облеување ем ти да се чувствуваш поубаво ем клиентите со кој соработуваш.

17. B-I-B-A

B-I-B-A Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    12
    И тоа како ја зголемува самодовербата.Кога ќе си убаво средена и дотерана тогаш и самодовербата е на највисоко ниво. :!:

18. Blondy-07

Blondy-07 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    6
  19. Gossip-girl96

Gossip-girl96 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    81
    Дефинитивно ДА! :)

20. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Има денови кога си се чувствувам убаво и имам голема самодоверба без шмина и по тренерчиња, ама дефинитивно се осеќаш некако "повисоко" кога си убаво дотеран, нашминкан, налицкан. Се осеќаш убаво, шириш позитивна енергија а и самодовербата ти е поголема, па тоа сите можат да го почувствуваат