Дали облеката ја зголемува самодовербата?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 11 мај 2011.

1. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Можеби нема да ја зголеми самодовербата, но доброто парче облека ке те направи да се чувствуваш пријатно, убаво и секси. :)

2. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Според мене да дефенитивно :)

3. Libraa

Libraa Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Облеката ми ја зголемува самодовербата но само тогаш кога јас се чувствувам убаво во неа кога сум потполно сигурна дека тоа што го носам ми стои убаво и е модерно и не се сомневам во погледите упатени кон мене. Се случува понекогаш тоа што ќе го носам да е модерно парче но да не ми е комотно во него и да не сум сигурна дали убаво ми стои дали дали. Како и да е мислам дека самодовербата ја зголемува убавиот изгледа кога сте задоволни од себе и ви се зголемува самодовербата тука мислам дека не влијае само облеката туку целосниот изгледа што ако облеката ви е тип-топ кога косата не ви е средена пак не е сеедно.

4. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Да, да дефинитивно ја зголемува самодовербата.

5. Lollipop123

Lollipop123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    4
    Да, јас мислам дека ја зголемува :) :)

6. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Да!
    Секогаш кога ке облечам нешто и си се свиѓам на самата себе се чувствувам и посамоуверено,и поубаво,посекси и сл.

7. Lemonade

Lemonade Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    222
    Облеката ја зголемува самодовербата и те како. Не го прави човекот, но барем кај жените верувам дека влијае доста на самодовербата. Друго е кога ќе се средиш од глава до пети и ќе се погледнеш во огледало.

8. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Yup,секако дека ја зголемува самодовербата.Облечи пет ралични комбинации и ќе видиш пет различни личности..Колку што знае некое парче да разубави,има некое кое знае да огрди,така да облеката и те како допринесува до подобар изглед,а со самото тоа ја зголемува самодовербата.

9. lili....sweet

lili....sweet Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2012
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    19
    да и тоа многу..не само што ја зголемува самодовербата туку и те прави целосна..кога ке се видиш во огледало во пиџами и кога ке се видиш убаво облечена не е исто.. :P

10. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Да,секако :) Кога гледаш како убаво ти стои,кога си убаво и удобно облечена,да одиш со гордост во облеката што ја носиш,секако ја зголемува самодовербата. Некои за жал се кријат под широка облека.Некои немаат пари за да ја изразат креативноста. И јас си мислам ќе заличам на човек повеќе кога ќе земам плата и ќе си дозволам поубави работи. Поскапите работи траат подолго,а и се поубави. За обични маички и панталони можи и од тие на попуст што ги носат,ама поубавите и на попуст се поскапи. Кога имаш убави парчиња можиш убаво да ги комбинираш и убаво да се чувствуваш. И многу зависи како ја носиш облеката.

11. kolache.99

kolache.99 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    808
    Да, дефинитивно :)

12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    да, да, ја зголемува и тоа како :!: незнам за вас ама ја многу се чуствувам поубаво, посамоуверено кога испаѓам негде и кога ќе се дотерам, ќе се пицнам од глава до пети :lol: , кога ќе се опнам на штикли :rofl: се чуствувам ко милион долара ;)
    се чуствувам како најубава да сум и најпосакувана во светов :$ :)

13. Melory

Melory Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    2
    Исто :) :$

14. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Секако дека да. Барем мене, многу убаво се чувствувам коа сум си средена целосно. Може малку ќе бидам оф топик, ама освен убава облека мене на самодовербата ми влијае и косата, ако не ми е по мерак ништо... :D

15. bejbi19

bejbi19 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    24
    Влијае, и тоа како. Кога сум си по мерак средена од глава до пети си се осекам многу убаво :D

16. praski4e

praski4e Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    1.114
    Влијае и тоа многу кога сум средена се чувствувам поубаво,поудобно и сепак првиот впечаток кога некој ќе те види дотеран среден одма е подруг и најбитен е првиот впечаток отколку кога си несреден. И на повеќето работни места има дрес код на облеување ем ти да се чувствуваш поубаво ем клиентите со кој соработуваш.

17. B-I-B-A

B-I-B-A Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    12
    И тоа како ја зголемува самодовербата.Кога ќе си убаво средена и дотерана тогаш и самодовербата е на највисоко ниво. :!:

18. Blondy-07

Blondy-07 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    6
  19. Gossip-girl96

Gossip-girl96 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    81
    Дефинитивно ДА! :)

20. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Има денови кога си се чувствувам убаво и имам голема самодоверба без шмина и по тренерчиња, ама дефинитивно се осеќаш некако "повисоко" кога си убаво дотеран, нашминкан, налицкан. Се осеќаш убаво, шириш позитивна енергија а и самодовербата ти е поголема, па тоа сите можат да го почувствуваат