Можеби нема да ја зголеми самодовербата, но доброто парче облека ке те направи да се чувствуваш пријатно, убаво и секси.
Облеката ми ја зголемува самодовербата но само тогаш кога јас се чувствувам убаво во неа кога сум потполно сигурна дека тоа што го носам ми стои убаво и е модерно и не се сомневам во погледите упатени кон мене. Се случува понекогаш тоа што ќе го носам да е модерно парче но да не ми е комотно во него и да не сум сигурна дали убаво ми стои дали дали. Како и да е мислам дека самодовербата ја зголемува убавиот изгледа кога сте задоволни од себе и ви се зголемува самодовербата тука мислам дека не влијае само облеката туку целосниот изгледа што ако облеката ви е тип-топ кога косата не ви е средена пак не е сеедно.
Да! Секогаш кога ке облечам нешто и си се свиѓам на самата себе се чувствувам и посамоуверено,и поубаво,посекси и сл.
Облеката ја зголемува самодовербата и те како. Не го прави човекот, но барем кај жените верувам дека влијае доста на самодовербата. Друго е кога ќе се средиш од глава до пети и ќе се погледнеш во огледало.
Yup,секако дека ја зголемува самодовербата.Облечи пет ралични комбинации и ќе видиш пет различни личности..Колку што знае некое парче да разубави,има некое кое знае да огрди,така да облеката и те како допринесува до подобар изглед,а со самото тоа ја зголемува самодовербата.
да и тоа многу..не само што ја зголемува самодовербата туку и те прави целосна..кога ке се видиш во огледало во пиџами и кога ке се видиш убаво облечена не е исто..
Да,секако Кога гледаш како убаво ти стои,кога си убаво и удобно облечена,да одиш со гордост во облеката што ја носиш,секако ја зголемува самодовербата. Некои за жал се кријат под широка облека.Некои немаат пари за да ја изразат креативноста. И јас си мислам ќе заличам на човек повеќе кога ќе земам плата и ќе си дозволам поубави работи. Поскапите работи траат подолго,а и се поубави. За обични маички и панталони можи и од тие на попуст што ги носат,ама поубавите и на попуст се поскапи. Кога имаш убави парчиња можиш убаво да ги комбинираш и убаво да се чувствуваш. И многу зависи како ја носиш облеката.
да, да, ја зголемува и тоа како незнам за вас ама ја многу се чуствувам поубаво, посамоуверено кога испаѓам негде и кога ќе се дотерам, ќе се пицнам од глава до пети , кога ќе се опнам на штикли се чуствувам ко милион долара се чуствувам како најубава да сум и најпосакувана во светов
Секако дека да. Барем мене, многу убаво се чувствувам коа сум си средена целосно. Може малку ќе бидам оф топик, ама освен убава облека мене на самодовербата ми влијае и косата, ако не ми е по мерак ништо...
Влијае и тоа многу кога сум средена се чувствувам поубаво,поудобно и сепак првиот впечаток кога некој ќе те види дотеран среден одма е подруг и најбитен е првиот впечаток отколку кога си несреден. И на повеќето работни места има дрес код на облеување ем ти да се чувствуваш поубаво ем клиентите со кој соработуваш.
И тоа како ја зголемува самодовербата.Кога ќе си убаво средена и дотерана тогаш и самодовербата е на највисоко ниво.
Има денови кога си се чувствувам убаво и имам голема самодоверба без шмина и по тренерчиња, ама дефинитивно се осеќаш некако "повисоко" кога си убаво дотеран, нашминкан, налицкан. Се осеќаш убаво, шириш позитивна енергија а и самодовербата ти е поголема, па тоа сите можат да го почувствуваат