Да, облеката ја зголемува самодовербата но кај мене најголемо влијание има косата. Значи џабе сум средена тип-топ ако косата ми е мрсничка и ако секое влакно води своја политика. А со мојава коса само јас си знам како ми е кога ја средувам...
Ја зголемува и тоа како Тоа е моментот кога се величиш пред огледалото, онака баш исполнета со позитивна енергија затоа што знаеш дека твојот стил можеби ќе привлече некого
Да, ама кога некој нема ни малку самодоверба, што и да облече, можеби само уште понесигурно ќе се чувствува.
Ако ни прилега добро,дефинитивно ДА! Но,ако не одбереме соодветно парче може да не направи мошне депресивни исто така.Ми се случува.
Можеби малце двосмислено да се сфати ова ...Според мене незначи дека гардеробата може да не промени како карактер (па да биде пресудна гардеробата за самодоверба) иако има влијание да се чувствуваме комотно и престижно...Другата работа е што гардеробата има своја цена и речиси секогаш скапите работи се оние што ја креваат самодовербата кај повеќемината .Тука станува збор за комплекси,самодокажување и покажување на доминација .Сељак и во кондури се познава ! :geek: .... Доволно е човек да има свој препознатлив стил компатибилен со начинот на живот и да знае да се носи со годините и она што му доликува и на неговиот карактер како личност .Се она што е модерно не доликува да го носат сите и незнам зошто не се помират и да си признаат себеси дека не изгледа пристојно ...
Лично мојата, да, ја зголемува. Премногу. Не мора да станува збор за облека која е брендирана или моментално модерна. Мене ми е доволно да ми е пријатно во мера што ќе се чувствувам и прибрано и секси во исто време. Самодовербата тогаш расте, а нема поубаво чувство од она кога човек е задоволен сам со себе.
Да,мене многу ми ја зголемува самодовербата. Сакам да изгледам средено и секси, но не сакам премногу голотија,битно да се чувствувам удобно во тоа што го носам.