Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали пазарувате во Шутка?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Strumfeta93, 30 октомври 2010.

1. Isidora-Veles

Isidora-Veles Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    124
    Сакам да прашам 20 од железничка тргнува и право до шутка така? :?:

2. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    да да ,можиш од спроти веро да фатиш тука подоле од народна банка!

На Isidora-Veles му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Бев во неделата, се беше цветно ко и цело Скопје, нема ништо, само по некоја маичка од 150-200 ден. со апликации за секој ден :)

4. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Дали некој во скоро време си купил од Шутка од оние сакоа ,сега што се носат и колку се?[​IMG]И дали има убави светли фармерчиња и која им е цената?Фала :)

5. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Искрено не купувам од Шутка, а богами и од Центар. :lol:
    Во Шутка не памтам кога последен пат сум била, а и не сакам да одам, колку и да е ефтино. Продавачите не се со сите. :fubar:
    А за во Центар бев пред некој ден за полуматура, и така нешто.. Во Центар одам само за фармерки поточно Фемили Шоп, и по некоја маичка ако се прошетам.
    Претежно секогаш купувам по овие маалскиве продавници, не за друго туку ме мрзи да одам од продавница до продавница, по автобуси па гужви.. а тек па кога ќе дојде вторник и петок. :tmi:

6. Idiotka90

Idiotka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    36
    Купувам ... и не се срамам од тоа ниту пак кажувам дека нешто ми е купено од некоја си продавница од трговски а ми е купено од Шутка. Се што има по продавниците го има и таму само по пониска цена. Фармерките таму се 600-800, истите тие фармерки по бутиците се 1200 и нагоре. Сукња купив пред некоа ден, таму беше 600 ден, а во продавниците достигнуваше цена и до 1400 денара.
    Има еден куп девојчиња што се праат шмизли, се фалат дека имаат облека кој знае од кај купена, е истите тие ги видов во Шутка и се ценкаа за 100 денара (нека не си го сваќа ова некој лично, не се сите такви ;) ) Па коа видоа луѓе со куп ствари, а тие носеа само гаќи 5 за 100 се изнасмееа демек види ја баграта овде дојдоа сите по гардероба, божем тие онака беа да проверат кој има таму.

7. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Искрено, не купувам од Шутка и никогаш не сум купувала.Цените знам дека се пониски, ама не сум сигурна дали квалитетот е ист како во бутиците.Сепак, се водам според она-Колку пари, толку музика :tmi:

8. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40
    Зависи од кој бутик, ако купуваш од Tally Weijl, Berska, Stradivarius, Terranova, или други некој слични, Да, повеќе пари- повеќе музика, но овие другите маалските продавници,....или Бисер или Лептокарија или слично, сите тие ги земаат од Шутка и ги препродаваат, за малку или многу повискоки цени

9. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Mене искрено не ми е јасно како Теранова, Бершка, Страдивариус ги ставате на ниво, како бренд некој божем некојси.
    Истите тие се шиени низ азиските земји и истите тие се парталчиња со никаков квалитет, само имаат помодерна облека и токму за нашиот џеб. Воопшто не држат квалитет, воопшто се е тенко, изгужвано поминало покрај квалитет.
    Јас овие брендови ќе ги ставам по квалитет и цена исто ко облека у Шутка.
    Ако ова се брендови хах.
    Само едното го пазаруваш во убава продавница која на кило ја купува облеката од оутлет колекции стари 2-3 сезони минимум, а другото го купуваш на тезги и продавнички неколку километри од Скопје.

Али овие ромчињава ако не ги снижат цените како во минатото, ќе им опаѓа бизнисот, нема зашто да се маткаш за ефтина облека до Шутка кога сеа имам ефтино и во центарот на градот. Може накачени се општо цените, ама затоа изборот на облеката е зголемен а со тоа и самата цена е намалена реално. У секое време во Њујоркер, Теранова и Евроазија може да најдеш поволна цена за облека.
    Е само се исплати за чевли, само уште за тоа се исплати за Шутка да тргнеш.

На Divinebutterfly, Elen.b, mims-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Има чевли во Шутка?како одат цените?сакам да си купам фармерки и чевлички,па и штиклички :D

На mila85 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Вчера бев во Шутка. Не е веќе евтино како што беше, ги покачиле и тие цените! Ама сепак најдов некои работи што беа поевтини, иако малку се такви. Како и да е, веќе не ми се исплаќа тоа малтретирање по олку жешко време, кога немам некој позначаен бенефит од тоа :^)

12. Lilian

Lilian Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    13
    Не ми е воопшто проблем да си купам нешто од Шутка. Дефинитивно ги има истите работи што ги има во бутици низ Центар,само поефтини.
    Одамна не сум била таму. Порано,како помала одев повеќе и си купував многу работи. Летни маички,кратки панталончиња,кошулчиња,сандали и сум ги износувала. Баш пред некој ден си ја средував собата и ги најдов живи здрави,ни искинати,ни сменети. Исти како што беа кога сум ги купила.

Се сеќавам порано имав една другарка што викаше дека никогаш не купила нешто од Шутка,никогаш не отишла таму,таму имало неквалитетни работи,смрделе едно-друго. Најтрагично е тоа што и во скапиве бутици има парчиња облека што страшно смрдат на кинеско,ама луѓево ги купуваат заслепени од марката.

Инаку ги прочитав сите коментари...велат покачени биле цените. Во тој случај,ако е така,повеќе се исплати да се купува во Еко или Елит,а поблиску е за разлика од Шутка. И таму ги има истите работи,а ефтини се и тоа многу.

13. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Ретко се наоѓа нешто асално, а пред некоја година си купив едни фармерчиња што ми фатија око, ама се кинеа ко хартија |( од тогаш веќе не купувам од Шутка..

14. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40
    Добро, да, не дека се некој врвен квалитет Теранова, Бершка, Страдивариус, ама затоа имаат цени достапни за секој.А дека има избор повеќе на Шутка и поквалитетни работи или исти, за тоа многу тешко :) Јас едни сандали што си зедов лани ми се скинаја на второто ставање, а тие од ЗАРА на пример, ги носам 2 сезони, и сега веќе трета.......

На Peppermint му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lilian

Lilian Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    13
    Може да се случи да купиш во некој брендиран бутик некое парче,да го носиш месец дена и да ти се рашири,скине и сл. Но можеш и да купиш и да ти се погоди,да го изнаносиш.
    Истото е и со Шутка.
    Во принцип,не можеш да знаеш што ќе ти се случи со парчето облека што си го купил било од каде.
    Муабетот беше дека,генерално во Шутка цените се поефтини,а истите парчиња можат да се најдат и низ ГТЦ,Бисер итн. Сега,фала Богу не можеш да најдеш во Шутка нешто што го има во Манго на пример.
    А во принцип,низ сите бутици сега се тера некоја си демек мода со облека со квалитет НУЛА,обично крпче со нацртано маченце или прасенце или цвеќенце и малце чипка од позади.

16. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Негирам дека цените се ниски.
    Има сварно негде ниски цени, ама има и бутици со 100% истите цени како и во ГТЦ. Еве последен пат кога бев, истиот ден бев и во ГТЦ и во Шутка и истите фустанчиња беа си иста цена.

17. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Бев вчера, едвај ме натера мајка ми иначе никако. Значи во Порта Влае сако што му фрлив мерак 750 денари, прашувам во Шутка на тезга 800 а во продавница на почетокот ми вика 900. И намерно се раздрав демек како може ова тука да е поскапо од продавница во Влае ? И таа ме гледа. Ми идеше да и ја пукнам една ! Се исплати за чевли и може некои фустанчиња да се најдат асални евтини и панталони/фармерки (и тоа прашање дали ќе најдеш).

18. Lilian

Lilian Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    13
    Одамна не сум била,кажав и првиот пат. Порано како што се сеќавам,беа ниски цените,се исплатеше да се оди. Сега како што читам од вас,си накачиле и тие високи цени. Чим е така,не се исплати да се оди до таму :)

19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Маичките со апликации се 150 ден. па за нив е исплатливо да се оди во Шутка.
    Има голем избор и квалитетот им е ок.
    само несмеам да и кажам на ќерка ми од каде сум и ги купила :)

20. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.304
    Јас пред некој ден бев во Шутка, значи цените се исти како и во Елит, Еко.... Тие фустанчињата се од 700 денари нагоре а исто и прашував низ Центар тука некаде се движат... Гладијаторките се над 600 денари нагоре.... Ретко можеш да начекаш нешто поефтино..