Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали пазарувате во Шутка?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Strumfeta93, 30 октомври 2010.

1. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    178
    девојки јас бев пред некој ден да ви кажам првпат после толку време да начекам ефтини работи бев највеке ради маички и си најдов баш како што сакам една за 100 денари али супер за искачање баш и се израдував :rofl: има и од оние маички како туника цветни со каиш на половина по 300 ден а низ град се по 500 -600, а и на кошулките им спаднале цените не е лошо да проверите може ке си најдете некое добро парче ;)

2. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    640
    Феминки, била ли некоја брзо, мозе ли да ми казете дали е стигната летната роба? зс сакам викендов да одам, ама да си купам нешто за на лето, да не испадне патот за џабе.. :lol: .

3. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.111
    хаха ме изнасмеа..таму е стигната пред сите ..слободно оди си!! позз :*

4. Barbie-lovee

Barbie-lovee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    Веќе ич не е ефтино во шутка,напротив поскапо е од град си купив фустанче 1000 а во Елит беше 750...само штиклите се ефтини

5. barbie-hilton

barbie-hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Срцки ај ако појдите денојве прашајте дали недела ќе има нешто таму дека избори се :) ?? тнххх

6. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Сигурно ќе има, не им се исплати на нив да нема :)

На barbie-hilton му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Сум била неколку пати,и си имам купено од таму неколку пара чевли,обични блузи или маички,и ситници како некое парче накит,лак за нокти итн.Има избор на фармерки кои се ефтини за разлика од елит и обичните продавници,каде се истите само малку по скапи,но проблемот ми е што не сакам да пробувам таму фармерки па затоа и си немам ни купено.Инаку последниот пат кога бев приметив дека веќе и не е толку ефтино во Шутка како што беше.

8. barbie-hilton

barbie-hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Хехехе имаш право ќе одам :D

9. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Мислам дека не се исплати да се купува таму. Не знам, одамна не сум била, ама на пр. лани јас од Caliope се изнакупував маички на прерамки на попуст за 129 ден во 3-4 бои, а тогаш таму биле 200-250. Фармерки во боја (портокалови) имам купено (на попуст) 299 ден. во Теранова. Низ маалскиве продавнички сега летни фармерки се 800-1000-1200. Кога шетав накај женски пазар имаше на пр. фустанче светло сиво со бели цветчиња некаде до колена и беше 150 (?!) ден. во тие продавничките од кај Бит пазар накај женски пазар. Се наоѓаат евтини работи по бутичиња, и барем можеш да пробаш. Дури и чевлите не им се евтини. Кожни папучи на штикла од Биана во продавница 1500, во Шутка скај 1200? Мислам дека претераа, им остана само муабетот дека биле евтини.

10. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    И Шутка веќе не е тоа што беше :D

11. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Морав да се надоврзам на муабетов и да додадам дека баш Теранова ја сметав една од продавниците која шо пред се знам дека не носи роба од секаде како секој втор бутик било во Скопје или на друго место од Шутка али од цена на 500 во бутик 1500 денари. Како и да е, сите го знаеме тоа, али искрено се запрепастив кога видов дека една црна чипкана сукња во Теранова во кафеав каиш може некој ја има запреметено 1200 денари (која шо баш се мислев да ја земам за апсолвентска) 2 недели подоцна со сестра ми на Шутка истата комплет (ajде и евентуално да сум грешка шо знам дека не сум, и со мали измени да е сукњата) али за 600 денари..

12. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    ^ Што е најжално од Турција едно парче е 300 денари а пак на кило кој ти знае..

13. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.349
    Да ви кажам си бев вчера во шутка си купив фустанче морнарски стил за 500 денари,фармерки,маички има избор и ефтино е,фармерките по 400 денари се а маичките по 150,200..

14. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    Е јас денес бев до шутка, и погодете што немаше тезги. И сето тоа поради изборите, т.е вчера нивниот градоначалник им наредил да не ги отвараат тезгите!

15. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.336
    Допаѓања:
    5.869
    Кога сме веќе кај Шутка да кажам кога бев сега што најдов. Секогаш кога одам си купувам по една/ две блузички со Џивџи, Штрумфови, со глуфци и сл. Бар јас такви носам. Ги купувам од 100 до 150. И за по дома да ги влечам ми исплати. :) Потоа каиши од оние тенките се по 50 ден. Пантолони доле со ластик мислам дека беа, материјалот не го видов добро, но беа по 400 ден. Фустанчиња имаше разни, за цена не прашав.

16. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    А чевлите колку пари се мислам на сандали и штикли стваарно биле евтини???

17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    173.904
    Еднаш само имам отидено во Шутка да пазарувам,многу одамна-пред некои 6-7 год.Се си е ок ,имаше избор ,само ме нервираше гужвата пред тезгите,импровизираните гардеробери исл.Ама како и да се сеќавам дека си наполнив торбите со облека,зедов и едни чевли,две ташни ...(и сето тоа само од око-не пробував,бидејќи гардероберите им беа 40 на 40 см.
    Да не заборавам ,дааа и гаќи си купив.
    Значи,да нема недоразбирање,ова беше пред скоро 7 год.а како е сега незнам.
    Не ќе е лошо да прошетам за викендот натаму.

И да прашам дали има денови кои се „пазарски“ или пак секој ден е пазарен т.е дали има тезги преку цела недела?

18. Devojche

Devojche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    36
    Работи секој ден,али најубаво е да се оди преку недела,затоа што за викенд неможеш да се разминеш од што има гужва :)

На stetoskop му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    И пак јас ама сега ми текна да си прашам дали може да се најдат фармерки со висок струк...

20. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.304
    Јас како што знам во понеделик некои тезги не работат, као неработен ден им е тогаш... Така беше пред 1 година, 2 :) сеа не знам дали работат или не.....

На stetoskop му/ѝ се допаѓа ова.