Дали пазарувате во Шутка?

Discussion in 'Мода и стил' started by Strumfeta93, Oct 30, 2010.

1. badem4e

badem4e Истакнат член

девојки јас бев пред некој ден да ви кажам првпат после толку време да начекам ефтини работи бев највеке ради маички и си најдов баш како што сакам една за 100 денари али супер за искачање баш и се израдував :rofl: има и од оние маички како туника цветни со каиш на половина по 300 ден а низ град се по 500 -600, а и на кошулките им спаднале цените не е лошо да проверите може ке си најдете некое добро парче ;)

2. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Феминки, била ли некоја брзо, мозе ли да ми казете дали е стигната летната роба? зс сакам викендов да одам, ама да си купам нешто за на лето, да не испадне патот за џабе.. :lol: .

3. Asja

Asja Популарен член

хаха ме изнасмеа..таму е стигната пред сите ..слободно оди си!! позз :*

4. Barbie-lovee

Barbie-lovee Истакнат член

Веќе ич не е ефтино во шутка,напротив поскапо е од град си купив фустанче 1000 а во Елит беше 750...само штиклите се ефтини

5. barbie-hilton

barbie-hilton Истакнат член

Срцки ај ако појдите денојве прашајте дали недела ќе има нешто таму дека избори се :) ?? тнххх

6. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Сигурно ќе има, не им се исплати на нив да нема :)

barbie-hilton likes this.
  7. Acerola

Acerola Истакнат член

Сум била неколку пати,и си имам купено од таму неколку пара чевли,обични блузи или маички,и ситници како некое парче накит,лак за нокти итн.Има избор на фармерки кои се ефтини за разлика од елит и обичните продавници,каде се истите само малку по скапи,но проблемот ми е што не сакам да пробувам таму фармерки па затоа и си немам ни купено.Инаку последниот пат кога бев приметив дека веќе и не е толку ефтино во Шутка како што беше.

8. barbie-hilton

barbie-hilton Истакнат член

Хехехе имаш право ќе одам :D

9. Li0ness

Li0ness Популарен член

Мислам дека не се исплати да се купува таму. Не знам, одамна не сум била, ама на пр. лани јас од Caliope се изнакупував маички на прерамки на попуст за 129 ден во 3-4 бои, а тогаш таму биле 200-250. Фармерки во боја (портокалови) имам купено (на попуст) 299 ден. во Теранова. Низ маалскиве продавнички сега летни фармерки се 800-1000-1200. Кога шетав накај женски пазар имаше на пр. фустанче светло сиво со бели цветчиња некаде до колена и беше 150 (?!) ден. во тие продавничките од кај Бит пазар накај женски пазар. Се наоѓаат евтини работи по бутичиња, и барем можеш да пробаш. Дури и чевлите не им се евтини. Кожни папучи на штикла од Биана во продавница 1500, во Шутка скај 1200? Мислам дека претераа, им остана само муабетот дека биле евтини.

10. Alanna

Alanna Популарен член

И Шутка веќе не е тоа што беше :D

11. Leeloo

Leeloo Популарен член

Морав да се надоврзам на муабетов и да додадам дека баш Теранова ја сметав една од продавниците која шо пред се знам дека не носи роба од секаде како секој втор бутик било во Скопје или на друго место од Шутка али од цена на 500 во бутик 1500 денари. Како и да е, сите го знаеме тоа, али искрено се запрепастив кога видов дека една црна чипкана сукња во Теранова во кафеав каиш може некој ја има запреметено 1200 денари (која шо баш се мислев да ја земам за апсолвентска) 2 недели подоцна со сестра ми на Шутка истата комплет (ajде и евентуално да сум грешка шо знам дека не сум, и со мали измени да е сукњата) али за 600 денари..

12. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

^ Што е најжално од Турција едно парче е 300 денари а пак на кило кој ти знае..

13. jarec6

jarec6 Популарен член

Да ви кажам си бев вчера во шутка си купив фустанче морнарски стил за 500 денари,фармерки,маички има избор и ефтино е,фармерките по 400 денари се а маичките по 150,200..

14. The-Queen

The-Queen Популарен член

Е јас денес бев до шутка, и погодете што немаше тезги. И сето тоа поради изборите, т.е вчера нивниот градоначалник им наредил да не ги отвараат тезгите!

15. annii

annii Популарен член

Кога сме веќе кај Шутка да кажам кога бев сега што најдов. Секогаш кога одам си купувам по една/ две блузички со Џивџи, Штрумфови, со глуфци и сл. Бар јас такви носам. Ги купувам од 100 до 150. И за по дома да ги влечам ми исплати. :) Потоа каиши од оние тенките се по 50 ден. Пантолони доле со ластик мислам дека беа, материјалот не го видов добро, но беа по 400 ден. Фустанчиња имаше разни, за цена не прашав.

16. Marina89

Marina89 Истакнат член

А чевлите колку пари се мислам на сандали и штикли стваарно биле евтини???

17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Еднаш само имам отидено во Шутка да пазарувам,многу одамна-пред некои 6-7 год.Се си е ок ,имаше избор ,само ме нервираше гужвата пред тезгите,импровизираните гардеробери исл.Ама како и да се сеќавам дека си наполнив торбите со облека,зедов и едни чевли,две ташни ...(и сето тоа само од око-не пробував,бидејќи гардероберите им беа 40 на 40 см.
    Да не заборавам ,дааа и гаќи си купив.
    Значи,да нема недоразбирање,ова беше пред скоро 7 год.а како е сега незнам.
    Не ќе е лошо да прошетам за викендот натаму.

И да прашам дали има денови кои се „пазарски“ или пак секој ден е пазарен т.е дали има тезги преку цела недела?

18. Devojche

Devojche Истакнат член

Работи секој ден,али најубаво е да се оди преку недела,затоа што за викенд неможеш да се разминеш од што има гужва :)

stetoskop likes this.
  19. Marina89

Marina89 Истакнат член

И пак јас ама сега ми текна да си прашам дали може да се најдат фармерки со висок струк...

20. apple12

apple12 Популарен член

Јас како што знам во понеделик некои тезги не работат, као неработен ден им е тогаш... Така беше пред 1 година, 2 :) сеа не знам дали работат или не.....

stetoskop likes this.