Да, но само фармерки. Најефтино ми се исплати да ги земам од таму, а знам дека истите модели ги има и по скопскиве дуќани само што им фукаат повисока цена. Па зошто да давам 500 денари плус, кога можам со тие пари нешто друго да си купам. Чевли, маички, фустанчиња, не купувам од таму. Дали 1-2 маички имам и тоа купени од поодамна. Премногу се обични за мој вкус, а и не сакам да носам исто со пола град. Затоа - избегнувам. Иако, морам да признам дека ретко одам. Далеку ми е ептен, а и не можам по автобусине, ми мириса на компир манџа со свинско месо и ме тера на бљување. Башка има многу крадци и невоспитани продавачи, да му се одмили на човек.
Па кога како.. истите парчиња облека низ ГТЦ ќе ги најдеш 200-300 ден. плус имам повеќе фармерки кои ги носам 2 - 3 години и немаат абер да се скинат .. никој не ветува дека ако купиш нешто од 2000 ќе биде квалитетно исто колку што и си го платил ..
^^ Стварно? Што така? Таман се решив да отидам после години и години договарање и сега ли ја затвараат?! И ме интересира мене со кој автобус се оди и колку возење има од Центар, ако нели постои сеуште
Рабори Шутка јас пред некоја недела си изнакупив работи,истиве што ги има низ градов таму беа дупло пoефтини
епа од пред некоја недела е затворена, ваљда ти си била пред да ја затворат! зашто не плаќале данок ли така нешто, па нели имаше на вести/
Не. Бидејќи не сум од Скопје и обично кога сум таму одам Теранова, ГТЦ, ретко Азаро, Рамстор. Шутка не. Но знам дека истите работи што ги има во Шутка, ги има и во продавниците обични, со тродупло поефтина цена. И во Кичево носат роба од таму. Една другарка купила од Шутка тренерки 1200 денари мислам, а кај нас истите тие, значи потполно, околу 5000 денари замислете разлика..
Сум пазарела во Шутка.....Значи таму цените се на пола од цените во бутиците...На пример едни фармерки таму се 500 а во бутиците по 1200ден....
Да. Барем еднаш годишно. Се изнакупам за цела сезона. Облеката го има истиот квалитет како и во бутиците а пола цена ја плаќаш. Иако во последно време гледам ги дигаат цените
Купувам и тоа доста често....Некако ми нема смисла да купувам по бутуциве овде работи што таму сигурно ке ги најдам за мннннооооогу поефтина цена, само за да кажам еве ја купувам од ГТЦ...Па мајка му, не се облакам за другите, за мене се облакам... Плус у скоро време открив една мала продавничка на излезот од бит пазар, носат на zara, pimkie, roxy, papaya, atmosphere, primark... За многу џабе пари...Па така и волкот сит и парите в џеб...