кај тезгата со шминки, нели тука се одма, еден Aлбанец ја држи пишува се по 20, веќе кога ќе влезеш кај пазарот, нема шанса да ја утнеш, прашај сигурно Pомите знаат ќе ти објаснат
Многу ми е далеку за да одам тек таму да пазарувам. Немам ништо против пазарот и луѓето што купуваат таму. Имам отидено неколку пати и бев разочарана, маички по 500 денари, обични рамбовки по 300 (за тие цени можам и во центар да си купам такви маички). Можеби едино чевлите се поефтини, имам купено едни чизми од таму за 800 денари и им се изнаносев со години (уште ги имам и уште се здрави). Другото, не, не ми се допаѓа (не мислам на квалитет, материјал или слично, не ми се допаѓа по вкус гардеробата, барем до сега немам најдено нешто што ми се сфиѓало). Последниот пат кога отидов, џабе го поминав патот, се вратив само со купено боди
Не не е државен празник, туку е празник на граѓаните од православна вероисповед. На 16 април е државен празник, односно празник за сите граѓани на РМ.
Јас не сум од Скопје и сакам во сабота да одам на Шутка. Ќе работат ли тезгите? и ако некој е бил скоро може ли да ми каже отприлика како идат цените и има ли убави работи? Позз
И во петок и денес и утре и во понеделник пазарот во Шутка работи и има ефтини работи а особено шминка има еден албаннец што проава и се е по 20 денари .
Бев вчера и денес во Шутка и можеби и утре ке одам затоа што има ефтини работи има убави балетанки од 250 до 700 вчера си купув балетанки за 250 денари а истите тие што ги купив за 250 денари во друга продавница во Шутка беа 600 денари.
smiley22 некои продавници радотат од 18 часот а тезгите работат до 15 часот ама се зависи понекогаш работат со 17
.....јас не сум била во шутка можеби 4-5 месеци,ама утре ке одам и ке си купам нешто,стварно е многу евтино....
Значи утре сигурно работат во шутка? Сакам да одам, ама не бев сигурна дека ќе има тезги.. сега прочитав и ок е штом вие велите дека работат
Речиси секој викенд сум во Шутка на пазар затоа што е многу ефтино и утре ке одам со другарками за да си купи нешто.