Само едно ке ви кажам без лутење Одите во Шутка таму е ромска населба пазарувате од нив а после ке кажете цигани не кажувам за вас ама има многу такви...Инаку да јас сум ромка и се гордеам со тоа
Ако бил некој скоро во шутка да ми каже дали имаат пролетни мантилцинја, дека зимото околу ноември бев и само капути имаше..да знам да не идам за џабе?
Планирам да отидам со кола со другарка. Може да ми означи некој каде точно се наоѓа пазарот во Шутка?
Па само право по улицата и пазарот има продавнички од десна и тезги од лева ама не вртиш ти никаде лево десно, смао право и/ на самата улица дури има работи
Ако бил некој во шутка во скоро време дали знае дали има фармерки тие што се како хеланки во материјалот еве вакви и дали има убави фармерски јакни ?
Пазарувам ДА. немам отидено одамна бидејки немав прикика. Се што имам купено од таму и ден денеска ми стои здраво за разлика од бутици што имам купено. Отидов си купив тренерки кои коштаа 1600 денари и имаа натпис АДИДАС. потоа навратив и во трговски истите тренерки ама скроз истите ги имаше и беа 4000 ден. Трнерките ги носам веке 6 години, сега веке ми се за по дома но луѓе 6 години тренерки да не сменат боја , ни упка ни ништо. Пред 2 месеца од еден бутик купив тренрки 1700 ден за кои што продавачката ми рече: Земи ги нема да се покаеш ова е век. Ги донесов дома ги исправ и од црни тренерките станаа сини а кај ластикот горе кафеави така да неможам да ги носам никаде. Се што имам купено од луѓе има навистина квалитет. Имам неколку парчиња дома и сите ми се во топ форма. Си купув и една чанта во вид на плик доста девојки ги носат тие ја земав 200 денари , која што истата во една продавница кошташе 600 ден, АПСОЛУТНО истата ташна... Па зошто наместо да си купам 3-4 парчиња облека јас да купам едно ? МЕНЕ НЕ МИ Е БИТНО ДА СЕ ПОФАЛАМ ДЕКА МОЈАТА ГАРДЕРОБА Е КУПЕНА ОД НЕКОЈ ПОЗНАТ БУТИК, МЕНЕ МИ Е БИТНО ДА ГО КУПАМ ТОА ШТО ГО САКАМ И МЕНЕ ДА МИ ПРИЛЕГА. СЕПАК ЈАС ГО НОСАМ ДА СЕ ЧУВСТУВАМ УБАВО ВО ТОА А НЕ ДА ПРАВАМ РЕКЛАМА НА НЕКОИ БУТИЦИ
Бил ли некој во скоро време во шутка има ли извадено пролетна гардероба или сеуште се јакните и капутите и дебелите џемпери? Сакам некои цветни панталони нешто роже жолто тексас палто или од оние како скај во повеке бои што се да не знае некоја по колку се ?
Од кога им е работното време во Шутка,и дали имаат пазарен ден(бидејќи некои велат дека во викенд е поскапо,а преку недела е поефтино)па кој ден е најефтино? И дали имаат донесено од пролетната гардероба?
Јас денес бев во Шутка и за разлика од друг пат кога сум се враќала со кеси и кеси сега си купив само едни хеланки, немаат нова роба зимското е продадено а летно нема донесено, се на се повеќе среќа нареден пат