хахахаха дебилка гледам во темата кај што треба да биде го нема мислењево и викам сигурно сум го избришала оно грешна тема сум отворила леле заљубена што ќе правиш
^^ Истово ќе го кажев. на попусти можеш да начекаш нормални и убави фармерки за 400 денари од теранова, за 600 од бершка или 800 од Страдивариус, 1000 од Зара. Отиди во Шутка, убавите фармерки секогаш ама секогаш се од 800 до 1200 денари. И тоа ако имаш среќа да начекаш норамални едноставни фармерки. Повеќето се со спреј избелени, со монистра, дречливи нашиени матријали или грд дошиен висок струк... Маички, кошуки, блузички од 300 па дури и до 700-800 денари се во Шутка. А летово од Њу јоркер се изнакупував кошулки по 200 денари. И тоа убав матријал кој не се тутка, не е премногу свечен ама не е ни обичен. Таман да можам да ги носам и до факултет со фармерки и за излегување навечер во комбинација со сукњи, шорцеви... Ташните се можеби ефтини не викам не, ама па и така изгледаат. Плус цел град се шета со исти ташни, без разлика дали се вработени жени, студентки или ученички. Платнените патичиња можеби се исплати да се купат единствено од Шутка, затоа што се наоѓаат по продавнициве во трговскиве по 600-700 денари ама само за патики не ми се оди до таму. Е сеа истите патики за 300 денари, платнени се и на Пит пазар, па таман уз пат се и бугарките за накит Чизми и штикли можеби има, ама искрено чизми ниски не се исплати да ги купуваш од причина што по две носења се искривуваат. Чизми секогаш начекувам на попуст, пред крај на зима, и тогаш купувам, па имам скоро нови за следната зима. Секако треба и да знаеш да избереш класичен модел. А не да ги купиш на попуст на крај на зимата, и следната зима кога ќе треба да ги носиш да излезат од мода. Е сеа, за јакни не знам како е изборот. Сакам убава парка, уште од лани барам, било тегетна било војничко зелена ама по градов знам дека се изгор скапи од 4000 па нагоре. Единствено тоа сакам да проверам зимава Ама па кога подобро ќе размислам, за ташна чевли и јакна се дваат поголеми пари, затоа што тоа се носи подолг период Се на се, не ми се исплати одењето натака, буткањето по автобуси ( да не се разбереме погрешно, секој ден се возам по автобуси, ама 19 ката е секогаш пре-преполна) а да не зборувам за катастрофата по улицитее. Кој каде стигне таму запира, паркира, претрчува, се дере, вика. На секои два метри ечи различна музика. Доволни ми се 30 минути за да почнам да станувам нервозна и да ме фати главоболка, и да се искарам со сите, ама најсериозно. Порано се исплатеше повеќе, или па можеби сум била јас помала, па не сум знаела каде и кога што да барам.
Тексас јакни по 1300 ден,а од скај не приметив која цена се. Има попуст на летни работи,маички по 100 ден,хеланки по 100 живо џабе
Едно време одев, ама тоа гужвата не можам ич да ја поднесам. Убаво вели Луничка, цените и во градов се исти по оние дуќанине налик на Шутка, а и на пазарите па нема потреба да се гужвам и да немам кај да пробам. Овде на пазар ако земам и да не е добро ќе го сменам, ама да се подигнам пак до Шутка!! Мало морген.
Одам еднаш-два пати годишно, минатиот пат кога бев си купив 3-4 маички по 150-200 ден, а истите буквално ги имаше по продавниците по 350 и потоа ги снижија на 300. Исто и за фармерки се исплати, по 700-800 се, а во некои продавници уште ми ги продаваат тие со широките каиши по 1200. Фустани свечени и блузи што ги гледав во бутиците тука беа и по 500 денари поевтини. Не гледам зашто да се плаќа толку поскапо. Само што не вреди да се оди до таму за 2-3 работи, а и ќе ти отиде цел ден во гужвите.
Јас бев викендов - џемпери има, од 250 ден.па нагоре, но не ги загледував искрено. Кожни јакни има и нови кои се 1200-1400, а на едно место, на една тезга/продавничка - на самата улица (не можеш да ја промашиш) има за 600 ден.но претежно се големина S, а скоро ич големина М. Не видов гумени чизми, на ниедно место И јас барам, па ако одиш и начекаш, извести ме
^ Цените на фармерките се движат од 500-800 ден. Фармерки со висок струк, исто така се 800 ден. Панталони во боја, не загледав и не забележав, затоа не можам со сигурност да одговорам за нив
Капути сеуште нема, додека пак тенки кожни јакни има колку да сакаш. Има и мн убави модели и цените се од 1000- 1400 ден.
Имам купено неколку парчиња облека од Шутка. Истите маички низ центар се дупло поскапи , а таму ке ги најдеш за 100-150 денари. Живо џабе