Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали пазарувате во Шутка?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Strumfeta93, 30 октомври 2010.

1. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.519
    Допаѓања:
    27.885
    Не сум била одаамна но би сакала повторно да отидам :)

2. kLem23

kLem23 Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    277
    Daa,2-3pati godisno :)

На Lile_05 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.459
    Допаѓања:
    17.135
    Дали бил некој скоро, да каже дали има есенски јакни и како им се движат цените?

4. classy_M

classy_M Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2015
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    538
    Да, пазарам на една тезга каде има сенки за очи кои ги користам за боење на слики, а на лице никако.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  5. choko

choko Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    90
    Јас бев предходниот викенд имаше само на неколку места извадено од ''кожните'' крати јакни :D

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  6. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Сум слушнала неколку пати од луѓе муабет дека не пазареле од Шутка, Пренди или Певекс затоа што одма „сите“ ќе виделе дека е „дотерана од Шутка“. И не ми се допаѓаат вакви предрасуди кај луѓето.
    Далеку ми е Шутка и до сега 2-3 пати сум била и секогаш сум се враќала задоволна од шопингот.

На lovemme и kLem23 им се допаѓа ова.
  7. Muki1993

Muki1993 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    12
    Поздрав. Јас сум од Шутка. Член сум на форумов ме интересираше една Друга тема. Чепнав и наидов на оваа тема. Тезгаџија сум од шутка и работам само со текстил. Фер и искрено, да, некому му е срам да признава дека пазарува од шутка, сфаќам како е тоа, но, било кој да дојде и да пазари од шутка, како пиперки и патлиџани да купуваат, по 3 саата пробуваат, и на крај се ценкаат за 20 ден. ( Само без навреда ве молам). Сакам да кажам ако некому, шутка му е, "ќе одам ќе купам од таму, и ќе ми остане во шкаф од срам" па да си соберат уште 150-200 денари, и да одат на шопинг каде што нема да се срамат. Драги пријатели, прво робата во Шутка, е увезена од Турција Не е Made in Shutka без гајле :) . Нормално дека не се оригинали марките Nike, Adidas, Puma, Zara итн. Мое мислење, како велат колку плаќаш, толку добиваш. Поевтино е и со помал квалитет. Кој сака нека повели.

Последна измена: 22 септември 2015
    На Quuen, Antebellum, eloves и 7 други им се допаѓа ова.
  8. nata38

nata38 Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    35
    Никогаш не сум пазарувала и немам намера бидејќи Еуро Азија и Певекс се 100 пати поевтини од Шутка а квалитетот е каде каде поголем

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Мислам дека грешиш, бидејќи самата кажа не си пазарувала.

10. nata38

nata38 Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    35
    Не грешам бидејќи братучетка ми си купи хеланки за 150 денари и ги носеше два три пати и и се скинаа.

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Па нели рече не си пазарувала?

12. nata38

nata38 Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    35
    Епа не сум пазарувала ама братучетка ми кажа.А и имам слушано дека многу лошо мирисало.Јас никогаш не би пазарувала на такви места

13. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.095
    Допаѓања:
    26.941
    Братучетко доаѓај оправај работата.

14. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Imalo ubavi i evtini raboti nemam otideno no slusam od moite bliski,bez navredi ama nesto da kupis za 300den a toa vo butik e 600,pa za 300den i 2 3meseci da go nosis dosta e,a toa sto mirisalo normalno kako i dr nova garderoba ke se ispere i nema da mirisa.A za kratko vreme da se skine toa zavisi i parceto kako ke se pogodi,imam drugarki sto kupile maicki po 150 den pa ene 2god gi nosat i ne se skinati nitu pak boja da im izliti,zato vikam kako ke se pogodi,ima mn butici od tamu sto zimaat roba a ovde ne kazuvaat deka e od sutka mn normalno.Ne se pravam nekoja golemcika deka ne bi kupila od sutka,ako mi se pruzi sansa cela sutka ke ja dignam :D :P

На Muki1993 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    О извини висока елито,те молам појди види па судиа не на рекла кажала.
    Фала чао.

На referentka, marristovska1, lovemme и 2 други им се допаѓа ова.
  16. nata38

nata38 Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    35
    А немам право да си го искажам ставот?
    Иако немам одено има слушано а кој сака нека оди никој не го допира.

17. Femin4e.mk

Femin4e.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    145
    Не пазарувам, а искрено немам ни намера. Ќе дадам уште + 200-300 денари али барем знам дека ќе биде марка и убаво и во тренд.

На cresa-jagoda и nata38 им се допаѓа ова.
  18. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Не мора да начи дека ако нешто е купено од пазар и е ефтино дека нема да го носиш подолг период исто како што не е гаранција дека ако купиш нешто скапо дека е квалитетно.Кај нас овде има продавница кај што продаваат оригинал патики и спортска опрема,па еве јас знам блиски пријатели а и самиот мој сопруг секогаш купуваше патики и тренерки од таму што се над 6000-7000 дури и поскапи па џабе му беше,еднаш дури 4 пати му се врати на газдата за рекламација на патиките што му се скинаа по 1 недела носење,така да се е индивидуално ;)

На Quuen му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Јас сум била неколку пати во Шутка, а она што сум го купила, сѐ било шкарт.
    Набавуваат по фабриките фелерична роба (обично им се со фалинки ) кои кога ќе ги испереш, тогаш ќе ги забелешиш каде се, а и два броја помали ќе ти станат.
    Немаш саглам каде да пробаш, треба да купиш, па да се враќаш ако не ти е добра гардеробата.
    Робата им се влечкала секаде,дури делува ко носена, а тезгине им се на прометна улица.
    Добрите работи се поскапи, небаре у продавница купуваш ( а не плаќаат ништо ) .
    Закључок мој : Не купувам повеќе таму, колку пари - толку музика.

20. Muki1993

Muki1993 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    12
    Девојче, 100% сум сигурен дека ниту си влегла да пробаш барем а ниту си купила од поскапите поквалитетните ствари. Шкарт носени и фелерични сигурно нема да најдеше на мојата тезга, и тезгите кај што јас продавам. Ете, јас продавам фармерки машки, женски кожни јакни, хеланки тренерки машки женски. Кај мене цените се од 600 до 2500-3000. .Abrakadabra поканета си на пониска цена, ако најдеш на фелерично, шкарт и не знам што. Гратис ќе имаш што сакаш од тезгата. Се наоѓам во шутка, карши БЕТ продавницата за кондури. Барај ме по името Марче и ќе мЕ пронајдеш.